Konečně někdo, kdo vidí že ty výplaty jsou totální almužna. Já už dobře tři roky marně přemýšlím, jak lidi s 35k hrubého vůbec můžou mít rodinu. Zatím mi to vychází, že prostě musí mít nějaké nemovitosti z dědictví, jinak si to nemohou dovolit. Nikdo mi nedal ani K. Začínal jsem od nuly. Mám manželku na mateřské (7k čistého sociálka) a dvě děti. Vydělávám 91k hrubého, a stačí mi to na 4+1 v paneláku, obyčejné levné auto za 300k a rozumnou dovolenou (Řecko, Chorvatsko na 10+ dní a zimní lyžovačka v Rakousku). Prakticky všechno zmizí v nákladech na bydlení, jídlo, drogerii a palivo do auta. Nedovedu si představit, že bych si pořídil rodinný dům za 5M. Zkuste si někdy spočítat, kolik byste DLOUHODOBĚ museli brát s manželkou plat. Těch 91k mi stačí tak akorát na to, abych si nepřipadal jako totální sociál.
Pokud nemáte alespoň 3M z nějakých zděděných věcí, abyste si mohli zajistit bydlení buď bez hypo, nebo s nějakou minimální hypotékou, tak 40k hrubého nemůže stačit, začněte proboha počítat. Dokud se najdou lidi, co se rozhodují, jestli mají chtít 20k nebo 30k, tak se sakra nehnem. Lidi musí chtít pořádný plat, ne být furt podřadní montéři a lepiči kódu.