Hele zkus to, klidně to lehce přestřel. Ono ty firmy stejně nemají lidi a maximálně zjistíš jejich strop - obvykle začnou skuhrat "a nešlo by to za tolik? tohle už je pro nás moc". Je to prostě obchod jako každý jiný.
Nabízet se za pár korun je nesmyslné. Dokonce ani ti dělníci ve fabrikách už nechtějí, protože zázraky z východu nejsou ani výkonnější ani spolehlivější.
Nejlepší Indy vysála Silicon Valley a nebojte oni pod 150tisíc nemají... u zbytku je třeba alokovat alespoň tři na práci jednoho.
Migrace na východ skončila, zázraky se nekonají i ti asiati prostě chtějí peníze. Poslední záchvaty v podobě Filipín a podobně končí špatně. V podstatě je legrace to sledovat.
Mnoho firem nemá na výplaty hlavně proto, že dělají nesmyslné zakázky, které na sebe nevydělají.
Nadnárodní firmy sem hrnou jen tu práci, která se jim u nich nevyplatí. "To by zabralo jednoho člověka na deset dní -
fuj hoďte to někam na východ". Proto je produktivita nízká.
Rozhoduje trh nikoliv to, co my tady napíšeme a pokud se to nevyplácí je třeba holt změnit obor.
A když junior admin, co umí nastavovat pár věcí v Linuxu, dostane v Praze 50k, tak nevím, proč bych já, jako vývojář, neměl dostat 70k. Ikdyž jsou to "obyčejné" RESTy, tak aplikace jako celek složené z řady komponent jsou komplikované jako sfiňa. A když jsou schopny banky platit manuální testery s minimem technických znalostí, a dávat jim tak jen o 25% méně než vývojářům, tak opět nevím, kde jsem se 70k v Praze přestřelil. Firmy ty peníze mají a já je za svou práci chci.