Zvýšenie platu až po výpovedi

Re:Zvýšenie platu až po výpovedi
« Odpověď #30 kdy: 28. 06. 2017, 13:07:23 »
Podat výpověď a pak nevědět jestli chci odejít je steně idiotské jako hrozit výpovědí a pak ji nepodat.
Není na tom vůbec nic idiotského.

Zvlášť pokud se nejedná o rodinnou firmu o pěti lidech, ale o nadnárodní korporaci. V drtivé většině odvětví tahá korporace za delší konec, má kupu právníků, PRistů, HRistů a většinu vytvořené hodnoty si shrábnou velcí akcionáři, aby náhodou nemuseli příští rok trávit na výběhovém modelu yachty a nedošlo jim u toho šampáňo.

Čili je naprosto legitimní, když zaměstanec využije všech prostředků, které má k dispozici. Když podá výpověď, má zaměstnavatel legitimně na výběr: buďto si holt tenhle rok dá na kapotě jachty trochu kratší lajnu a nabídne zvýšení mzdy, nebo nenabídne a může si hledat někoho jinýho, kdo mu tu práci za tu cenu udělá. Jednoduchý.

Nevím, proč by se člověk měl kroutit před nějakou korporací, které na něm vůbec nezáleží, je pro ni jenom mzdová položka, kterou zkrouhne kdykoli, kdy to bude jenom trochu možný.
« Poslední změna: 28. 06. 2017, 13:11:49 od Mirek Prýmek »

qwertz

« Odpověď #31 kdy: 28. 06. 2017, 13:28:02 »
Není na tom vůbec nic idiotského.

Tak dobře. Pepa není spokojen se mzdou. Neví jestli chce podat výpověď, ale zkusí to. Zaměstnavatel to uváží a nezareaguje. Pepa neví zda chce podat výpověď ale do 2 měsíců (od 1. násedujícího měsíce) je bez práce.

Podle mě to je idiotské, protože tento scénář může nastat. Proto je třeba dopředu vědět jak chcete postupovat.

« Odpověď #32 kdy: 28. 06. 2017, 13:29:45 »
Podle mě to je idiotské, protože tento scénář může nastat. Proto je třeba dopředu vědět jak chcete postupovat.
To určitě.

qwertz

« Odpověď #33 kdy: 28. 06. 2017, 13:37:27 »
No a tím se dostáváme k této diskuzi. Tazatel podal výpověď, zaměstnavatel nějak zareagoval (možných variant je naprosté minimum), a nyní se ukazuje, že tazatel vůbec neví co má dělat. Je evidentní že situaci nepromyslel dopředu před podáním výpovědi.

g

« Odpověď #34 kdy: 28. 06. 2017, 13:47:07 »
Nikdy nevyslovuj hrozbu, kterou nejsi připraven naplnit.

jpu

« Odpověď #35 kdy: 28. 06. 2017, 13:53:56 »
este by sa k tomu hodil pojem korporatny fasizmus. :)

phi

« Odpověď #36 kdy: 28. 06. 2017, 13:59:32 »
Pokud jste dostal, co jste chtel, tak bych to neresil a pokracoval v praci. Pokud byl pozadavek na zvyseni mzdy motivovan tim, ze se vam v praci nelibi, tak bych to stejne vzal a zacal se divat po jinych jobech.

muhehe

« Odpověď #37 kdy: 28. 06. 2017, 14:16:57 »

i slusny clovek se nauci zabijet, kdyz zjisti kolikrat mu lhali

« Odpověď #38 kdy: 28. 06. 2017, 14:42:44 »

i slusny clovek se nauci zabijet, kdyz zjisti kolikrat mu lhali

WTF? To je nejaka parodie na dfense?

Trupik

« Odpověď #39 kdy: 28. 06. 2017, 14:56:52 »
2) trvať na výpovedi (s teroristami sa nevyjednáva)
Ciboha jakí teroristi! Platia Ti toľko, koľko ste sa dohodli! Neskutočné, strašná firma, zrovnať bagrom a posypať soľou!

Ale teraz vážne... Najprv si dal nejaké požiadavky, ktoré predtým neexistovali a keď neboli prijaté, tak si začal napĺňať hrozby. Nepripadáš si ako terorista skôr ty?  :o

Yarda

« Odpověď #40 kdy: 28. 06. 2017, 14:58:27 »
Já bych to viděl tak, že ten šmudla měl oznámit, že pokud nedostane přidáno, dá výpověď. Pak je prostor k jednání.
Ale pokud už výpověď dal (z mého pohledu by to znamenalo, že jednal a předběžně se dohodl s jiným zaměstnavatelem), tak by na tom asi měl trvat.

O

« Odpověď #41 kdy: 28. 06. 2017, 16:32:29 »
Fakt mě dostávají témata tohohle typu. To ti tazatelé nemají vlastní mozek, aby se rozhodli sami? Na takovéhle věci přece neexistuje nějaká univerzální správná odpověď, každý si to musí pořešit podle sebe. Snad on sám nejlíp ví, jak tu svou situaci vnímá a co chce nebo nechce. Možná bych to na jeho místě řešil s manželkou/přítelkyní, případně nejbližšími přáteli (zkrátka s lidmi, kteří mě dobře znají), ale rozebírat tohle ve veřejném fóru na webu mi přijde opravdu mimo. A řídit se podle toho, co tady kdo napíše, to už by byl rovnou případ pro Dr. Chocholouška.

Nox

« Odpověď #42 kdy: 28. 06. 2017, 17:01:15 »
Jelikoz uz jsi byl patrne pripraven odejit, tak bych jim rekl o vetsi navyseni, nez ktere jsi vyzadoval puvodne. S etikou si nedelej starosti, oni by te taky klidne odepsali kdykoliv by se jim to hodilo. Pokud neumeji jednat s lidma, tak at holt plati.

Mirek

« Odpověď #43 kdy: 28. 06. 2017, 18:01:32 »
Doteraz boli vzťahy a aj vyjednávanie o plate absolútne korektné, vždy sme sa dohodli. Teraz sme sa však nedohodli a svoje som dosiahol až hrozbou výpovede. Vnímam to ako snahu o podraz zo strany zamestnávateľa.
A proč si myslíš že teď bylo vyjednávání o platu už nekorektní?

A co vlastně považuješ za "korektní vyjednávání o platu (předpokládám ve skutečnosti o mzdě)"? Že si řekneš kolik chceš a zaměstnavatel ti to dá? A když nedá a ty se rozhodneš odejít, tak bude stát se založenýma rukama a nebude nic dělat?

Promiň, ale asi nerozumíš dostatečně významu slova "vyjednávání".

Jediné, co je z mého pohledu na tvém příběhu nestandardní, je argumentace "nejvyššího" že šlo o nedorozumění. Běžně se v takových situacích říká pravda - tedy že v rámci standardního přidávání v pravomoci přímého nadřízeného to nebylo možné, ale že "nejvyššího" přesvědčil a on se v tvém konkrétním případě rozhodl že výjimka je možná a že se s tebou chce domluvit na tom, jak se to celé provede.

Takový postup mně přijde naprosto korektní a racionální.

meh

« Odpověď #44 kdy: 28. 06. 2017, 18:12:38 »
P.S. konkrétní rada: dali ti, kolik jsi chtěl? Pokud nemáš lepší nabídku, tak tam zůstaň.

tohle je nejhloupejsi komentar, co jsem kdy cetl.