Zvýšenie platu až po výpovedi

?

Re:Zvýšenie platu až po výpovedi
« Odpověď #15 kdy: 28. 06. 2017, 10:00:28 »
Zůstaň a hledej si lepší práci.

Anton

« Odpověď #16 kdy: 28. 06. 2017, 10:12:40 »
Zazil jsem neco podobneho...(ale v korporatu) slo o to, ze muj primy nadrizeny byl zmrd a na rocnim pohovoru, vedl reci jako se neda atd...

Ale info o zviseni platu neposunul na vedeni... Viz. tazatel, po vypovedi volal vetsi sef...

Nepoznam do detailu danou firmu, ale aby nezacal primy nadrizeny delat zaskodnickou cinnost, protoze jsi z neho udelal pred jeho nadrizenym vola.

jpu

« Odpověď #17 kdy: 28. 06. 2017, 10:29:08 »
manazeri su vacsinou volovia, cize on z neho vola neurobil, on tym volom bol uz predtym :)

« Odpověď #18 kdy: 28. 06. 2017, 10:33:28 »
manazeri su vacsinou volovia
zajimavy. pripada mi, ze neschopni vyvojari nejak pritahuji neschopne manazery. u nas ve firme jsme jako vyvojari s temito lidmi naopak vesmes spokojeni a maximalne vyuzivame servisu ktery nam poskytuji.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

JS

« Odpověď #19 kdy: 28. 06. 2017, 10:40:25 »
pripada mi, ze neschopni vyvojari nejak pritahuji neschopne manazery

Je to naopak, schopni lide nemaji duvod zustavat pod neschopnym manazerem.

jpu

« Odpověď #20 kdy: 28. 06. 2017, 10:43:10 »
manazeri su vacsinou volovia
zajimavy. pripada mi, ze neschopni vyvojari nejak pritahuji neschopne manazery. u nas ve firme jsme jako vyvojari s temito lidmi naopak vesmes spokojeni a maximalne vyuzivame servisu ktery nam poskytuji.
vies co znamena slovo vacsinou? to znamena, ze nie vsetci su taki. ale co som sa ja stretol, aj znami co vraveli, tak len nadavali. napr. ja som momentalne spokojny

xxx

« Odpověď #21 kdy: 28. 06. 2017, 10:58:12 »
Neries to. Ak tam chces zostat, tak zostan, vybojoval si si viac penazi. Ber to ako nedorozumenie - tvoj nadriadeny mal mozno pokyn strazit rozpocet v nejakej vyske, jeho nadriadeny to prehodnotil. Neni to nic osobne. Ak sa to prehodnotilo tak rychlo, ber to pozitivne.

Neviem ako prebiehal ten rozhovor, ale mam pocit, ze ste to vyjednavanie obaja nezvladli. Na tvojom mieste by som nehrozil na mieste vypovedou a na jeho mieste by som povedal, ze to na mieste neviem slubit, ale dalej to interne prediskutujem a dam ti v nejakom kratkom case vediet.

qwertz

« Odpověď #22 kdy: 28. 06. 2017, 11:39:25 »
Hrozit výpovědí je idiotské. V ojedinělých případech je lidsky vhodné varovat, že uvažuješ o odchodu (např. šéf chce zaplatit drahé školení+certifikaci apod.).

Výpověď je jednostranný akt a zaměstnavateli se pouze oznamuje.

lobo

« Odpověď #23 kdy: 28. 06. 2017, 11:41:20 »
neber to tak vazne - ber to ako hru..
z toho co vies, nemusi byt jasne co bolo za tym...
vyzera to ze mozno niekto velmi rychlo pokefoval tvojho sefa za to co urobil - ale nebude ho zdrbavat za to pred tebou.
ja by som si s nim o take 2-3 tyzdne pokecal pri kave a mozno by vyklopil ako to bolo a preco sa to udialo..
neber to tragicky

jpu

« Odpověď #24 kdy: 28. 06. 2017, 11:58:28 »
netreba sa podrobit dnesnemu kapitalizmu.

x

« Odpověď #25 kdy: 28. 06. 2017, 12:04:29 »
"Hrozit výpovědí je idiotské"

Co je to za názor? Práce je primárně obchodní vztah (plus mezilidské faktory, přeci jen chci ten čas trávit s příjemnými lidmy) a vyjednávání o ceně k němu patří. Samozřejmě ve vší slušnosti a věcně (hlášky typu "s teroristy se nevyjednává" nevypadají moc dospěle - pokud to neměl být vtip).

Já vyjednávám o zvýšení platu víc jak půl roku. Jsme malá firma, ale přesto majitelé mezi nás strčili vyjednavače, který jim tlumočí moje požadavky, oni to nějak zváží a on mi to sdělí. V tomhle neefektivním procesu se ztratilo, že mi současná výše platu opravdu vadí a po onom půl roce vyjednávání nabídli 4% růst. Teprve když jsem řekl, že v tom případě odejdu, začali to pořádně řešit a do týdne z toho bylo 15% a příslib dalšího navýšení. Při dalším vyjasňování se ukázalo, že si majitelé jen neuvědomili, jak moc vážné to je.

qwertz

« Odpověď #26 kdy: 28. 06. 2017, 12:23:02 »
Myslel jsem to tak, že o výpovědi se mluví v momentě, kdy jste 100% rozhodnut ji podat nepodmíněně (odchod) či podmíněně (bez salary revision odchod za lepším). Výpověď pak musí skutečně následovat, ne že si to dotyčný další 2 roky rozmýšlí a nadává na poměry.

Cek

« Odpověď #27 kdy: 28. 06. 2017, 12:26:39 »
Myslel jsem to tak, že o výpovědi se mluví v momentě, kdy jste 100% rozhodnut ji podat nepodmíněně (odchod) či podmíněně (bez salary revision odchod za lepším). Výpověď pak musí skutečně následovat, ne že si to dotyčný další 2 roky rozmýšlí a nadává na poměry.

A co si to vlakno treba precist? On prece vypoved PODAL a ted jenom resi jestli ji vzit po pridani zpatky, takze tyhle Tvoje pindy jsou tu uplne zbytecne....

qwertz

« Odpověď #28 kdy: 28. 06. 2017, 12:34:51 »
on ji PODAL a najednou NEVÍ.

Capslock je pro idioty, ale dle vašeho vyjadřování to asi jinak nepochopíte. Podat výpověď a pak nevědět jestli chci odejít je steně idiotské jako hrozit výpovědí a pak ji nepodat.

« Odpověď #29 kdy: 28. 06. 2017, 13:00:44 »
abyste pak nebyl nemyle překvapen
Rozhodně lze doporučit se před jednání s šéfem umýt.