Je už neskoro na programovanie?

TRLL

Re:Je už neskoro na programovanie?
« Odpověď #105 kdy: 07. 05. 2017, 17:06:10 »
...
Dokud budou nějací křesťané, Západ nezanikne. Proto papež František bojuje proti křesťanství.

Opravdu musíš těma sr..ma zahnojit každou diskusi, pako?

Splengler zánik Západu odvozuje od odklonu od náboženství. Není to nic originálního, detailně o tom pojednává Zjevení Janovo. Trochu ale podceňuje význam reformací, které křesťanství oživují. Křesťanství je trvalejší, protože se obrací k jednotlivcům, ne společenství a to se projevuje uchováním si inovačního potenciálu společenství, které vede na prodloužení života civilizací, na rozdíl od civilizací, založených na jiných kultech, které dosud byly výhradně kolektivní a ne individuální.

Takže vámi kritizovaná odpověď byla odpovědí ke Splenglerovi. Vztah ke křesťanství je pro dnešní dobu určující, bude rozhodovat o přežití naší civilizace. V nás postupně umírá morální odkaz křesťanství, který je dnes nahrazován individuálním hedónismem. Lidé už nechtějí být svobodní, ale chtějí se jen mít dobře. A to je vždy znakem úpadku.

Tak ještě jednou:
Ty by si radšej ten islám, čo?

Lama

« Odpověď #106 kdy: 07. 05. 2017, 17:06:29 »
A ta náchylnost na příjímání dogmat není ani tak o věku, jako spíš o nastavení osobnosti, jestli je daný jedinec přemýšlivý. Pokud někdo nepřemýšlí ve 13 letech, tak ve 30 už vůbec.

Zeptejte se libovolného experta na reklamu kdo je snáze ovlivnitelný, jestli teenager nebo dospělý člověk.

Předpokládám, že týnejdžr. Ale otázka je, proč? Podle mě v tom hrají roli zkušenosti, kterých má dospělý víc. A proto je třeba začít co nejdříve, dřív než ve třinácti, pak ani ten teenager nebude tak snadno ovlivnitelný.
Samozřejmě druhá věc je alespoň nějaké minimální kritické myšlení. Pokud schází, tak nepomůže ani svěcená.

Ivan Nový

« Odpověď #107 kdy: 07. 05. 2017, 17:07:18 »
Záleží na tom, zda máte v pořádku spojení mezi čelními laloky ...

Novy kolik ty mas vlastne laloku priznej se - a je mezi nima vubec nejaky spojeni?

A vskutku, přerušené spojení mezi čelními laloky vede k rozdvojení osobnosti :-))) A já bych řekl, že mám takové spojení, které mi nadmíru vyhovuje :-)))

Lama

« Odpověď #108 kdy: 07. 05. 2017, 17:09:47 »

Novy kolik ty mas vlastne laloku priznej se - a je mezi nima vubec nejaky spojeni?

Pod bradou minimálně dva spojený do sebe... :-))))

Ivan Nový

« Odpověď #109 kdy: 07. 05. 2017, 17:16:56 »
...
Dokud budou nějací křesťané, Západ nezanikne. Proto papež František bojuje proti křesťanství.

Splengler zánik Západu odvozuje od odklonu od náboženství. Není to nic originálního, detailně o tom pojednává Zjevení Janovo. Trochu ale podceňuje význam reformací, které křesťanství oživují. Křesťanství je trvalejší, protože se obrací k jednotlivcům, ne společenství a to se projevuje uchováním si inovačního potenciálu společenství, které vede na prodloužení života civilizací, na rozdíl od civilizací, založených na jiných kultech, které dosud byly výhradně kolektivní a ne individuální.

Takže vámi kritizovaná odpověď byla odpovědí ke Splenglerovi. Vztah ke křesťanství je pro dnešní dobu určující, bude rozhodovat o přežití naší civilizace. V nás postupně umírá morální odkaz křesťanství, který je dnes nahrazován individuálním hedónismem. Lidé už nechtějí být svobodní, ale chtějí se jen mít dobře. A to je vždy znakem úpadku.

ja bych to krestanstvi (novy zakon) tak neglorifikoval, podle mne je spatne by design protoze kaze odpustit vsechny hrichy coz proste nemohu prijmout (napr. vrazda), navic v mnohych castech sveta dochazi k upadku uz takhle pokriveneho videni sveta (absence celibatu, zenati knezi "chodi do prace" misto toho aby farnici byli rodinou kneze - pravoslavi, anglikanska cirkev, protestanstvi), to same Vase vyzdvihovani protestanstvi a anglosaske civilizace dokazuje dnes a denne jak je prohnile a stoji na hlinenych nohou (zejm. v USA) kde v beznem zivote "hluboce verici" funguji jako pragmaticni neznabohove a jdou pres mrtvoly (absence moralniho kodexu, zebricku hodnot), ve vsem proti  principum na kterych stoji novy zakon

pokud je neco feroveho tak judaismus (stary zakon) ktere nekonstruuje utopicky svet (coz je vase dominanta) ale vychazi z toho jaky zivot a clovek opravdu je nikoliv ma byt - podle mne dobry kompas jak si ma clovek pocinat v prubehu sveho zivota

ale nejblizsi mi je hinduismus a hlavne buddhismus ... mnohem vice v souladu s prirozenou podstatou cloveka a s laskavosti vede k tomu byt dobry ...

vase nejslabsi stranka je neschopnost rozlisovani co je a co by melo byt (bohuzel rad zijete ve svem svete jak by to melo byt misto toho abyste sestoupil na zem mezi nas proste lidi a bral svet a lidi jaky je a jaci opravdu jsou)

Nekáže odpustit všechny hříchy, to je nekřesťanská a nesprávná interpretace katolická, a katolíky za křesťany není možno považovat, z mnoha důvodů. Katolická církev je něco jako EU, katolická církev se místo demokracií, jak to dělá EU, zaštiťuje Kristem, aby stejně jako EU hájila zájmy úzkých a většinou neschopných elit. Zkuste se podívat na to, jak to vidí reformace. Katolická církev katolíkům zakazuje číst Bibli, vykládat ji smí jen kněz a to zase podle závazných předpisů - katechismu. A to je špatně by design. Proto katolické země jsou většinou chudé a samovolně spějí k oligarchismu.

UF

« Odpověď #110 kdy: 07. 05. 2017, 17:33:37 »

A vskutku, přerušené spojení mezi čelními laloky vede k rozdvojení osobnosti :-))) A já bych řekl, že mám takové spojení, které mi nadmíru vyhovuje :-)))

nekdy mi prijde ze ses zbojovo alter ego kamarade ...

Ivan Nový

« Odpověď #111 kdy: 07. 05. 2017, 17:36:38 »

Díky za kompliment. To bych docela bral :-)))

UF

« Odpověď #112 kdy: 07. 05. 2017, 17:50:53 »

Díky za kompliment. To bych docela bral :-)))

cim se vlastne zivis alter ego? nebo uz ses v duchodu?

Ivan Nový

« Odpověď #113 kdy: 07. 05. 2017, 17:58:00 »
@UF
Teď Pythonem.

« Odpověď #114 kdy: 07. 05. 2017, 18:02:32 »
...

Tak ještě jednou:
Ty by si radšej ten islám, čo?

Stav se, až budeš schopen pochopit i text delší než tři slova.

UF

« Odpověď #115 kdy: 07. 05. 2017, 18:05:43 »
@UF
Teď Pythonem.

dobre. budu si na tebe davat pozor ...

_Buržuj

« Odpověď #116 kdy: 07. 05. 2017, 19:11:52 »
Už dlho som sa tak nezasmial. Chlapec tu chce robiť obyčajného programátora a hádžete mu tu géniov fyziky a matematiky na porovnanie. Trošku zostúpiť na zem by neuškodilo, programátor nie je nič extra, len je ich nedostatok a tak ich firmy preplácajú. Inak je to mentálnou náročnosťou na úrovni sústružníka alebo stolára. Veď to (bez urážky) robí kadejaký Ind z chatrče.

UF

« Odpověď #117 kdy: 07. 05. 2017, 19:26:56 »
Už dlho som sa tak nezasmial. Chlapec tu chce robiť obyčajného programátora a hádžete mu tu géniov fyziky a matematiky na porovnanie. Trošku zostúpiť na zem by neuškodilo, programátor nie je nič extra, len je ich nedostatok a tak ich firmy preplácajú. Inak je to mentálnou náročnosťou na úrovni sústružníka alebo stolára. Veď to (bez urážky) robí kadejaký Ind z chatrče.
.. tak ja myslim ze tenhle pohled tu celou dobu chybel a rozhodne dik - sem rad ze je v tom konecne daleko jasneji

javaman ((

« Odpověď #118 kdy: 07. 05. 2017, 19:28:21 »
Přeplácí ;D Deska jsou vývojáři rádi i za 80 tisíc. Za tak málo se to ani nevyplatí dělat.

Ivan Nový

« Odpověď #119 kdy: 07. 05. 2017, 19:52:18 »

No ono je to především dřina, kterou podstupují jen ti, co je to baví. O penězích to nikdy nebylo.