Dejte si nejake prasky na hlavu. A ted si zkuste...
Zamknete si desktop linuxu. Pripojte libovolne usb zarizeni. Prihlaste se pres ssh na ten stroj. Pristupte na to zarizeni. Hm? Jeee, vono zamceny gui nic pro system neznamena, ten funguje stale normalne z hlediska ostatnich akci. Asi jste nepochopil, k cemu slouzi zamykani gui. Jo a propos, ten linux vam ani neoznami, ze neco zprovoznil. Nebo se vam snad posilaji logy ze syslogu na screen?
Bavím se o případu kdy okna sama něco nainstalovala. Pokud něco strčím linuxu do USB, tak buď mám modul v jádře, pak bych asi tomuto modulu měl důvěřovat, nebo ho nemám a systém jen zaloguje neznámé zařízení. Nezačne potají něco instalovat a nedozvím se o tom až po "úspěšné" instalaci. A pokud v některých distribucích je nějaký automatický zastrkávač modulů do jádra, tak si ho mohu jednoduše a legálně vyřadit.
Když jsem pasl o zamčeném GUI, tak jsem přitom psal o tom, že by se mi líbíl od systému dotaz v modálním okně zda instalovat, na který by při zamčeném GUI asi nešlo odpovědět a tak by nedošlo k nechtěné instalaci čehosi, při pouhém nabíjení telefonu.
Tak že kdo z nás dvou je na ty prášky ?
Nehledě na to, že můj původní dotaz byl míněn tak, zda někdo nevíte co to ten "blafS6", teprve pak se to rozvinulo v diskusi na téma jak by to mělo být jinak.