Žena, dítě a vy jako programátor

Tommm

Re:Žena, dítě a vy jako programátor
« Odpověď #240 kdy: 15. 02. 2017, 15:22:58 »
To je neskutecnej flamewar :D

No tak snad se shodneme aspon na tom, ze kazdej umi neco. Nekdo je vidlak a nekdo je ... co je opak vidlaka? Měšťan? :D

A je to prece krasny. Jake bubliny ma kazde okolo sebe vytvorene. Ja se stykam s remeslnikama ruznych oboru a vim v cem jezdi, kde bydli a co si nosi domu za prachy.

Mirda Primda zase proste veri tomu, ze kdyz se vzdelal a dela vice odbornou praci, ze je na tom lepe.

Myslim, ze nikdo nikomu jeho pravdu vzit nechce. Jen je obcas zkratka dobre zkusit opustit svuj hrad a jit se potkat se zivotem :)

Ja se snazim bejt takovej multifunkcni. Nemam problem behat v obleku po korporatu za kilo mesicne, ale taky nemam problem si doma natahat elektriku, vymalovat, postavit zed, namontovat oblozky, udealt si vodu, odpad atd. atp. pomoci kamaradum/rodine.

Zalezi jen na kazdem jak se profiluje a jake zkusenosti cerpa.

Ja proste neverim tomu, ze budu schopen fyzicky i dusevne fungovat jeste 40 let v korporatu.
No tak se snazim zustat v "kondici" a nezapadnout do nejake bubliny stereotypu a snazit se pohybovat na vice polich pusobnosti.

Jestli nekdo bude genialni programator i v 50+ letech, ok. Mozna uz bude mit do smrti vydelano, ok.
Ja se na roradsi za 10-15 let vyseru a radsi nekomu zapojim zasuvky a budu mit cistou hlavu :)

BLEK.

« Odpověď #241 kdy: 15. 02. 2017, 15:28:57 »
A já ti k tomu můžu říct asi tolik, že libovolnej lopaťák, kterej pracuje denně 8 hodin, domů nosí 20k čistýho a to co neprospí, to stráví s rodinou, tak je na tom líp, než kokot, kterej po 8 hodinách v práci pracuje dalších 8 hodin doma, o víkendu od pc neodleze vůbec a akorát kolem sebe rozhazuje peníze manželce, dětem, uklízečce, kuchařce, manželčiným milencům atd jen proto, aby měl klid.

Třeba já jsem kokot, co hodně sedí u počítače, mám totiž poruchu osobnosti, kterou mi diagnostikovala psycholožka. Nejsem schopen styku se ženou.

Tommm

« Odpověď #242 kdy: 15. 02. 2017, 15:31:35 »
A já ti k tomu můžu říct asi tolik, že libovolnej lopaťák, kterej pracuje denně 8 hodin, domů nosí 20k čistýho a to co neprospí, to stráví s rodinou, tak je na tom líp, než kokot, kterej po 8 hodinách v práci pracuje dalších 8 hodin doma, o víkendu od pc neodleze vůbec a akorát kolem sebe rozhazuje peníze manželce, dětem, uklízečce, kuchařce, manželčiným milencům atd jen proto, aby měl klid.

Třeba já jsem kokot, co hodně sedí u počítače, mám totiž poruchu osobnosti, kterou mi diagnostikovala psycholožka. Nejsem schopen styku se ženou.
No tak to nez sezeni u kompu nic moc jinyho nezustava. Nosis flanelku a "prestiže"? :D

javaman ()

« Odpověď #243 kdy: 15. 02. 2017, 15:45:04 »

fake

javaman ()

« Odpověď #244 kdy: 15. 02. 2017, 16:13:33 »
Co se týče manuální práce, na rozdíl od některých mě neuráží
Jestli to je reakce na mě, tak jsem nenapsal, že mě uráží manuální práce, ale že mě uráží, když mě někdo jako člověka posuzuje podle (ne)schopnosti udělat triviální manuální práci.

No a tebe to urazi proc? Protoze ji neumis udelat? Nebo protoze se ti ji nechce delat?

V tomhle to mám jako Mirek. Za tisícovku+ na hodinu můžu přemýšlet o řešení a nebo dělat nějaké jednoduché manuální píčoviny, které zvládne kdokoli za třetinu. Proč bych s tím ztrácel čas? A podstatná otázka na závěr. Kde bych asi dnes byl, kdybych celý život chtěl být "pravý" muž a ztrácel čas píčovinama? Nebral bych taky teď 300 na hodinu jako nějaký dělnas a nebyl k ničemu?

javaman ()

« Odpověď #245 kdy: 15. 02. 2017, 16:17:00 »
Mirku, ten si potvrdil, ze si tezkej teoretik. Ja se tady bavim o realnych penezich, ktere skonci doma kdyz delas sam na sebe. Ne kdyz ses podrztaska nekde zamestnana. To si vydelas hovno.
Vubec netusis jak to chodi v realu milej zlatej :)

Ano, pokud se porovnaji oficialni data, topenar je na tom znacne spatne.
Jenze kazdej soudnej vi, ze to takto nefunguje ;)
Zatimco ajtak, kterej dela na sebe, si vydela dvacet. A tisice ajtaku se rocne snazi udelat si rekvalifikaci na topenare, aby se dostali k penezum. Na ucnacich se vylozene netrhnou dvere s ajtakama, kteri jsou nestastni z toho, kolik berou.

Tak jo, no :)

+1

ROFL

« Odpověď #246 kdy: 15. 02. 2017, 16:17:27 »
Tak čti znovu a lépe... od začátku to bylo o čase stráveném DOMA vzděláváním, já nemám nic proti programátorům, ani proti samostudiu, já jen tvrdím, že strávit TÉMĚŘ VEŠKERÝ čas u PC, v práci i doma, je prostě kokotina a až si to dotyční kokoti uvědomí, může být už pozdě.
Jemine, to je jak kdyz se bavi blbej s hluchym...

Kdyz delas v IT, tak abys dosahl na 20 tisic, staci ti par let samostudia. Pokud si s tou dvackou vystacis, nemusis delat prakticky nic, staci ti dozivotne 4 hodiny prace denne. Pokud ses remeslnik (az na vyjimky typu umelecky kovarstvi), stravis stejnych par let na ucnaku a pak mas tu dvacku taky celej zivot, ale delas na to 8 hodin denne.

Pokud budes v IT delat 4 hodiny denne a 4 hodiny se vzdelavat, budes mit za par let dvojnasobnej plat nez ten remeslnik. A casu na rodinu budes mit stejne, chapes to?!

Tommm

« Odpověď #247 kdy: 15. 02. 2017, 16:58:27 »
Co se týče manuální práce, na rozdíl od některých mě neuráží
Jestli to je reakce na mě, tak jsem nenapsal, že mě uráží manuální práce, ale že mě uráží, když mě někdo jako člověka posuzuje podle (ne)schopnosti udělat triviální manuální práci.

No a tebe to urazi proc? Protoze ji neumis udelat? Nebo protoze se ti ji nechce delat?

V tomhle to mám jako Mirek. Za tisícovku+ na hodinu můžu přemýšlet o řešení a nebo dělat nějaké jednoduché manuální píčoviny, které zvládne kdokoli za třetinu. Proč bych s tím ztrácel čas? A podstatná otázka na závěr. Kde bych asi dnes byl, kdybych celý život chtěl být "pravý" muž a ztrácel čas píčovinama? Nebral bych taky teď 300 na hodinu jako nějaký dělnas a nebyl k ničemu?
Ty ani Mirda Primda asi porad nechapete, ze se vas nikdo nesnazi presvedcit :D
Je mi jasne, ze ste programatori seslani z nebes a kazdou volnou chvilku venujete vzdelavani a badanim na resenima, ktere vam prinasi porad tolik penez.

+1
ROFL

Dor

« Odpověď #248 kdy: 15. 02. 2017, 16:58:54 »
Každý potřebuje čas sám pro sebe. Nezáleží na tom, jestli je to programátor, co se ve svém čase vzdělává, účetní, co luští sudoku nebo meditující budhista. Pokud je to v přiměřené míře a tvoje přítelkyně to nechce respektovat, tak pak možná: http://www.visaci.cz/cs/texty/punk-pitoma

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #249 kdy: 15. 02. 2017, 17:44:20 »
Tak čti znovu a lépe... od začátku to bylo o čase stráveném DOMA vzděláváním, já nemám nic proti programátorům, ani proti samostudiu, já jen tvrdím, že strávit TÉMĚŘ VEŠKERÝ čas u PC, v práci i doma, je prostě kokotina a až si to dotyční kokoti uvědomí, může být už pozdě.

Kdyz delas v IT, tak abys dosahl na 20 tisic, staci ti par let samostudia. Pokud si s tou dvackou vystacis, nemusis delat prakticky nic, staci ti dozivotne 4 hodiny prace denne. Pokud ses remeslnik (az na vyjimky typu umelecky kovarstvi), stravis stejnych par let na ucnaku a pak mas tu dvacku taky celej zivot, ale delas na to 8 hodin denne.

Pokud budes v IT delat 4 hodiny denne a 4 hodiny se vzdelavat, budes mit za par let dvojnasobnej plat nez ten remeslnik. A casu na rodinu budes mit stejne, chapes to?!
Tak sem asi hluchej. Každopádně v diskuzi na internetu to ničemu nevadí. Vrať se na stranu 1 (slovy JEDNA) a přečti si znovu původní dotaz...

jpu

« Odpověď #250 kdy: 15. 02. 2017, 17:59:58 »

Mirku, nie nadarmo sa hovori, ze remeslo ma zlate dno. Pridem s autom do servisu - 36e/normohodina s DPH. Elektrikar - kolega staval dom mal tam elektrikara a hovori mu, ze za 3000e mu spravi elektriku v dome a za 3 dni az tyzden to ma hotove. Ty v IT zarobis 3000e tyzdenne?

jeniceek

« Odpověď #251 kdy: 15. 02. 2017, 18:08:20 »
Citace
Mirku, nie nadarmo sa hovori, ze remeslo ma zlate dno. Pridem s autom do servisu - 36e/normohodina s DPH. Elektrikar - kolega staval dom mal tam elektrikara a hovori mu, ze za 3000e mu spravi elektriku v dome a za 3 dni az tyzden to ma hotove. Ty v IT zarobis 3000e tyzdenne?
To si dost pleteš pojem mzda a příjem. Jak u elektrikáře, tak u autoservisu jsou v té ceně zahrnuté další náklady (nářadí, berně a podobné sračky)

« Odpověď #252 kdy: 15. 02. 2017, 18:23:13 »
Pridem s autom do servisu - 36e/normohodina s DPH. Elektrikar - kolega staval dom mal tam elektrikara a hovori mu, ze za 3000e mu spravi elektriku v dome a za 3 dni az tyzden to ma hotove. Ty v IT zarobis 3000e tyzdenne?
Jasny. Takze chces, abych te ohromoval historkama, jak nekdo prisel do IBM a rekli mu x0000Kc za hodinu prace nejakyho janevimjakyho konzultanta?! Nebo historky o tom, jaky prachy si uctuji firmy za to, ze statni zprave zakladaji ucty v AD nebo jinou podobnou kokotinu?!

jpu

« Odpověď #253 kdy: 15. 02. 2017, 18:55:33 »
Citace
To si dost pleteš pojem mzda a příjem. Jak u elektrikáře, tak u autoservisu jsou v té ceně zahrnuté další náklady (nářadí, berně a podobné sračky)

Jo jasny, elektrikar si bezne kupuje zakazdym nove naradie. akoze 3000e za tyzden je prehnane vela, ak odratam material atd, tak minimalne 2000e mu ostane.

Stale plati remeslo ma zlate dno

javaman ()

« Odpověď #254 kdy: 15. 02. 2017, 19:13:47 »
Citace

Jo jasny, elektrikar si bezne kupuje zakazdym nove naradie. akoze 3000e za tyzden je prehnane vela, ak odratam material atd, tak minimalne 2000e mu ostane.

Stale plati remeslo ma zlate dno

Jak píše Mirek. Normální konzultant má třeba sto tisíc za den. Ten tvůj elektřikář taky tolik má? :D Je to sice jako u debilů, ale jinou úroveň evidentně neumíš. A ten elektřikář samozřejmě pracuje 7 dní v týdnu, protože když tolik vydělá, tak je lepší pořád nahrabat. Vůbec tam nemá žádný den bez zakázky. A jestli ten elektřikář v tom měl i materiál, tak je to ještě víc mimo než obvykle.