Platy programátorů absolventů - jaká je realita?

javaman ()

Re:Platy programátorů absolventů - jaká je realita?
« Odpověď #75 kdy: 07. 02. 2017, 22:31:13 »
120 na HPP za 4 roky? To tak možná ve snu ;D

Huhu

« Odpověď #76 kdy: 07. 02. 2017, 22:34:34 »
To posledne na svarc, zacinal som jak tester na polovicny uvazok za 8k :D

javaman ()

« Odpověď #77 kdy: 07. 02. 2017, 22:49:20 »
Švarc už sedí, to je OK.

jpu

« Odpověď #78 kdy: 07. 02. 2017, 22:57:04 »
tak nam povedz akymi vedomostami disponujes

A k čemu ti jsou vědomosti? To je tak pro lopaty, protože nic víc nemůžou nabídnout. Naučí se nazpaměť vědomosti a šup do práce.
potom tvoje teoreticke znalosti nemozno oznacit za vedomosti? ja v tom vidim synonymum a sam seba si oznacil za lopatu :D

exabsolvent

« Odpověď #79 kdy: 08. 02. 2017, 01:30:17 »
Plat po absolvovani - 30k ceskych. Plat v zahranici po 1 roku - 10k jurov. Vsetko v hrubom na HPP. Som iba lopata, znamosti nemam.

odpovidajici

« Odpověď #80 kdy: 08. 02. 2017, 01:43:32 »
Tady i na jiných fórech jsem si už několikrát všiml, že jaksi realita, ve které žiji já, se poměrně liší od té, ve které žijí ostatní. Teď je otázka, jestli si ostatní tak trošku nevymýšlejí.

Např. plat absolventa 30k hrubého je směšný, za to by nikdo nedělal, ani nevstal z postele a podobně. Tohle se na mě sype ze všech stran přitom bych vsadil krk na to, že když někam přijdete na pohovor a řeknete si jako absolvent 40k hrubého, tak se s váma s největší pravděpodobností rozloučej.

Takže buď na tyhle fóra chodí jen lidi, co mají opravdu dost vysoké platy a vytvářejí tak falešný pocit, že mít jako programátor třeba 30k je k smíchu, nebo si jen vymýšlejí, aby ostatním (jako třeba mě), nasadili brouka do hlavy.

Tak jaká je skutečnosti? Já osobně bych se klaněl asi nejspíš k tomu, že na tyhle fóra chodí lidi, co tím programováním a obecně IT dost žijí a asi ty platy mají jiné, než 90% programátorů, kteří si to prostě v práci odkroutí za těch 20-30k a ani neví, že nějaký Root apod. existuje. Pak to vytváří dojem, že každej má kilo a kdo má míň, tak je žebrák.

Řeknu ti to takhle, jsem cerstvy absolvent a jsem z Ostravy. Spoluzak programátor z Prahy z CVUT mel nastupku v Praze v korporátu ve výzkumu jako absolvent 40000,- a to ještě pořád nedokončil magisterský. V Ostrave je bezna nastupka u takovych tech klasickych prumernych ceskych IT firem pro programatora nejakych 25000,- . (kdyz nemas praxi a jsi proste cisty absolvent). V korporátu jsem v Ově dostal 30000,-. Muj ekvivalent v tom samem korproatu, ale v Praze, dostal nejakych tusim 35000,- , pricemz nikoho z CVUT by jsi v tom korporatu asi nenasel. Delame na stejnem projektu a moc veda to neni, spise slozitosti po Indech.

Zaver: pokud jsi absolvent, mas dobrou vysokou skolu jako je CVUT, nemas sice praxi, ale nejsi laxní a zajímáš se, tak v Praze pocitej, že tak 40000,- minimálně mít budeš. Pokud se dokonce uz na neco specializujes, myslím, že máš dobrou šanci dostat podstatně víc. 

odpovidajici

« Odpověď #81 kdy: 08. 02. 2017, 01:46:40 »
Plat po absolvovani - 30k ceskych. Plat v zahranici po 1 roku - 10k jurov. Vsetko v hrubom na HPP. Som iba lopata, znamosti nemam.

Leda tak hovno. Rekni kdy a kde, jinak je tvoje odpoved bezpredmetna.

trr

« Odpověď #82 kdy: 08. 02. 2017, 06:49:16 »
Školy jsou pro lopaty.
aj taky Linus Torvalds je lopata?
To je krumpáč.

Ne, on je významnější, větší než běžná lopata, Linus Torvalds je bagr.

Ondra,

« Odpověď #83 kdy: 08. 02. 2017, 09:13:06 »
Ja mel nastupak 18K po zkusebce 22K.Po roce cca ~30K, c++

Ale uz je to 10 let :).

« Odpověď #84 kdy: 08. 02. 2017, 10:18:46 »

A jak u vás poznáváte průměrného absolventa?

Podľa  schopností predvedených na pohovore, ak ho robí  technik/matfyzák a nie HR

To by asi šlo, ale škoda, že jsem nikdy takový pohovor neviděl. Většinou se ptají na píčoviny, který stačí umět nazpaměť a jsi king.

To som rád, že ste aspoň  toto uznali

Tak nám napiš, kolik u vás stojí bydlení podle měst, také napiš kolik stojí vše ostatní podle měst. Nevím, jak to chceš porovnávat. Za chvíli přiběhne ten Slovák, který dělá na list a začne házet nereálný eura :D

V tonto ste trafili. Bratislava ma koncept Hildy Múdrej, ktora v inom rozhovovore nepoužila raj, ale vetu:"Vtedy bola Viedeň  predmestim Bratislavy, potom padla železná opona a dnes je Bratislava predmestím  Viedne".

Hovoríte o náhode, ako ste sa vlastne dostali na Slovensko?
"Vzhľadom na politické pomery v Rakúsku sme nemohli s revue cestovať na západ. Mohli sme ísť iba do Švajčiarska alebo na Slovensko. Turné v slovenských mestách organizoval môj neskorší manžel, ktorý bol športový redaktor. Zoznámili sme sa, potom som sa zaňho vydala, presťahovala sa na Slovensko, kde to bolo v tom čase v porovnaní s Rakúskom ako v raji, a v Bratislave som dnes spokojná."

Prezradíte nám aj nejakú spomienku na vašu svadbu?
"Bola poriadne dlhá, pamätám si, ako sme chodili okolo oltára či cez sakristiu. V roku 1947 nás sobášil strýko môjho manžela
http://msport.aktuality.sk/c/201130/ciperna-legendarna-dama-hilda-mudra-obdivuje-sagana/

A návrat tých čias  je motorom snaženia sa prešporákov, ake ako prvý  chechpoint bolo byť  bohatým  predmestím Viedne, a ten sa naplnil

Byty sú v Bratislave drahšie ako vo Viedni
Zuzana Bírešová, PRAVDA | 12.11.2007 09:01
Napríklad dvojizbový byt, ktorý má 65 štvorcových metrov a je na obchodnej ulici Mariahilferstrasse, ponúkajú na internetovom portáli Immobilien.Net za 89-tisíc eur, čo je v prepočte viac ako 2,9 milióna korún. Kupujúci tak za štvorcový meter zaplatí 45-tisíc korún. V centre Bratislavy na pešej zóne stojí 2-izbový byt s rozlohou 54 m2 približne 3 700 000 korún. Jeden štvorcový meter vychádza na 68 500 korún.

http://peniaze.pravda.sk/hypoteky/clanok/22231-byty-su-v-bratislave-drahsie-ako-vo-viedni/

Bratislavský kraj je 9. najbohatší v EÚ, predbehol aj Viedeň
ČTK, pi | 24.02.2011 13:12

Najbohatším regiónom únie je vnútorný Londýn. Praha je šiesta, Bratislavský kraj deviaty a Viedeň na desiatom mieste. Informoval o tom štatistický úrad únie Eurostat.
http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/195469-bratislavsky-kraj-je-9-najbohatsi-v-eu-predbehol-aj-vieden/

14.03.2012, 11:30 | Správy | Peniaze
Bratislava je 5. najbohatším regiónom Európy, predbehla aj Viedeň a Prahu
 https://www.cas.sk/clanok/219262/bratislava-je-5-najbohatsim-regionom-europy-predbehla-aj-vieden-a-prahu/

27.02.2016, 17:44 | Správy | Peniaze
Bratislava bola v roku 2014 šiestym najbohatším regiónom EÚ, Viedeň prepadla!

Informuje o tom portál rakúskeho denníka Die Presse a dodáva, že Viedeň sa prepadla na 17. priečku

https://www.cas.sk/clanok/369170/bratislava-bola-v-roku-2014-siestym-najbohatsim-regionom-eu-vieden-prepadla/

koncom mesiaca budú  udaje za rok 2015

lort

« Odpověď #85 kdy: 08. 02. 2017, 10:39:19 »
VS nemam. Nesel sem tam. Neshledal sem to dulezitym a neni tam nic, o co bych mel zajem.

Pracuju 8 let v IT (od 2009 cca). Nejsem programator. Je mi celkem cerstve 28 let.

Prosel sem si od 25k az nyni po 95k (nyni mam 4. zamestnavatele)
Nemam primou organizacni odpovednost za lidi (nikdo mi nereportuje).

Zalezi na tazateli jakou cestou se vyda a jak se bude snazit a do jakych firem se dostane.
Jestli si tazatel mysli, ze vystudovanim VS ma vyhrano, tak nema.

GL

lort

« Odpověď #86 kdy: 08. 02. 2017, 10:42:30 »

Tve rves jak Babis. Si najdi nabidky prace v A a DE a uvidis kolik se tam bere.

Jenda

« Odpověď #87 kdy: 08. 02. 2017, 11:09:34 »
Buď tím vzděláním myslíš maturitu nebo výučák nebo zahraniční univerzitu
Podle mě tím myslí samostudium. Proč pod „vzděláním“ hned myslíš „formální vzdělání“? A i kdyby kdovíjakou prestižní VŠ měl, stejně by si podle mě musel většinu nastudovat sám. Alespoň jestli můžu soudit podle matfyzu; naučili mě tam spoustu skvělých věcí, ale pořád mám většinu znalostí odjinud, a jenom s tím, co jsem se naučil tam, bych si v žádném případě nevystačil.

A stejně tak jsem viděl chytré a schopné lidi bez titulu i nepoužitelné s titulem. Je tam korelace, ale určitě vždy neplatí "titul z matfyzu → schopný" ani "žádný titul → neschopný".

jpu

« Odpověď #88 kdy: 08. 02. 2017, 11:23:49 »
lenze javaman povazuje vedomosti za lopatacke, citujem:
Citace
Hlavně teoretický věci, který lze využít všude.
studovat teoreticke veci a ovladat ich, spada pod vedomosti. takze javaman je lopata. ten nikdy s javou nerobil a je frustrovany, ze ho vyrazili na zakladoch C++ v prvom semestri.

abc

« Odpověď #89 kdy: 08. 02. 2017, 11:25:04 »

Tve rves jak Babis. Si najdi nabidky prace v A a DE a uvidis kolik se tam bere.

trosku kecas, ne trosku vic kecas ..... v AT a DE je maloktera nabidka na 10 litru ecek na HPP