Monitoring zaměstnanců na síti

ja

Re:Monitoring zaměstnanců na síti
« Odpověď #90 kdy: 07. 02. 2017, 20:47:54 »
Už jsem to tu psal jednou, ale aktivní "admin" mi to smazal, kdyby mě firma chtěla sledovat, co na PC dělám, jak dělám, proč dělám. Tak se na tu firmu z vysoka vyseru, protože na takové chování nejsem zvědavý.

Děsí mě, jak tento přístup mnoho z vás obhajuje, nechcete i kamery na záchod? Já nevím, možná seru déle než je přípustné a díky tomu klesá efektivita firmy a chudáček šéf nebude mít tím pádem na nový auto. Ale to je mi srdečně jedno.

javaman ()

« Odpověď #91 kdy: 07. 02. 2017, 20:50:45 »
To sou lopaty, kámo. Jejich myšlení je velice jednoduché. Potřebujeme vyvíjet rychleji -> najmeme nové vývojáře. Pořád to nevychází -> budou dělat přesčasy ;D Na podobné retardy je fakt nejlepší se vykašlat.

Lol Phirae

« Odpověď #92 kdy: 07. 02. 2017, 21:03:26 »
Jinak vašemu známému "majiteli firmy" podle vašich slov trvá půl dne aktualizace na novou verzi Windows. Zřejmě má "majitel firmy" nějaký 10 let starý HW s pomalým HDD a malou RAM

Jojo, i7, SSD, 16GB RAM. Vysmahni do (_|_) trolle. Na ty tvoje kydy, že ti aktualizace včetně rebootu trvá několik sekund, už tady fakt není nikdo zvědavej. Hovado bezcenné.

Lael.Ophir

« Odpověď #93 kdy: 07. 02. 2017, 23:40:08 »
Jinak vašemu známému "majiteli firmy" podle vašich slov trvá půl dne aktualizace na novou verzi Windows. Zřejmě má "majitel firmy" nějaký 10 let starý HW s pomalým HDD a malou RAM

Jojo, i7, SSD, 16GB RAM. Vysmahni do (_|_) trolle. Na ty tvoje kydy, že ti aktualizace včetně rebootu trvá několik sekund, už tady fakt není nikdo zvědavej. Hovado bezcenné.
1. Vymýšlíte si nesmysly, které jsem nenapsal.
2. Jako hovado se chováte vy. Pokud se neumíte chovat, tak táhněte. Na vaši sprostotu tu nikdo není zvědavý.

ggl

« Odpověď #94 kdy: 08. 02. 2017, 01:21:05 »
Ale chápu. Ideálně by se měla evidence docházky úplně zrušit, protože je to ponižující korporátní fašismus.
Je to tak. Preto sa dochadzka u nas neeviduje. Ked niekto nie je na dohodnutom meetingu alebo ho medzi 13:00-16:00 zhana sef a dotycny je nezastihnutelny pri svojom PC a zaroven na IM/emaili, neslo o nieco surne a nedal nikomu vediet, tak ma problem.

Zkuste si představit, že v práci máte křesla a televizi. Někteří zaměstnanci nemají hotovo, ale podle všeho sedí dvě hodiny denně u televize, místo aby pracovali. Co byste dělal?
Mame a na TV pozeravame filmy. Mame aj HTC Vive, to je ovela vacsi zabijak casu.
Co by som mal robit? Dobre vysledky = dobry zamestnanec a sledovanie TV nikoho nezaujima. Zle vysledky = zly zamestnanec alebo zamestnanec ma ine problemy a sledovanie TV nikoho nezaujima. Ked sa nezlepsi, tak moze ist na urad prace.

Spokojny zamestnanec potom tiez prispeje svojou pracou k tomu, aby sa toto nemuselo menit.

Yarda

« Odpověď #95 kdy: 08. 02. 2017, 10:07:07 »
Když už se diskuse odchýlila od původního tématu, dám sem jeden odkaz:
http://www.podnikatel.cz/clanky/7-rad-jak-zefektivnite-porady-abyste-se-neuporadovali-k-smrti/

...Přijmul byste na pozici ředitele nemocnice člověka jehož kvalifikace spočívá v tom že vozil mrtvoly ze sálu na patologii, dobrého chirurga, nebo dobrého managera který má zkušenost třeba z finančního nebo výrobního sektoru? Samozřejmě toho managera, protože ten umí něco řídit...
Na tohle je potřeba dívat se globálně. Je rozdíl, pokud manager řídí nemocnici nebo pokud je firma co má majitele, jednoho dělníka a sekretářku. Ten nemocniční manager si musí umět vybrat podřízené co rozumějí odvážení mrtvol na patologii a chodu chirurgického oddělení.

Vzpomínám si na vtip (?):
Student musí znát vzorec. Asistent musí vědět, ve které knize by ten vzorec našel. Zástupce vedoucího katedry musí vědět, ve které knihovně je kniha co je tam ten vzorec. Vedoucí katedry musí vědět, kde je jeho zástupce.

lort

« Odpověď #96 kdy: 08. 02. 2017, 10:50:15 »
Ahoj,

Hledám nějaký soft, nejlépe free, pro monitorování navštívených URL, nemáte někdo nějaké zkušenosti?

Díky moc.

Karel
Pokud informujes zamestnance a budou s tim obeznameni a bude to mit bezpecnostni duvod, tak to asi bude ok.
Jinak je to na hrane legalnosti a jen moralni a etickej mrzak by ti tady radil, jak smirovat lidi.
Ono je hlavně dobré si uvědomit, že velké procento čtenářů roota přichází v pracovní době ;)

Nemam pichacky. Nikdo mi za zadama nestoji. Muzu se rano probudit a zustat doma na HO bez predchoziho ptani, muzu si v praci klidne na 2 hodiny odejit zaridit soukro veci.
Kdyz nemam terminy, muzu si z prace odejit klidne po obede.

Mir.

kapr

« Odpověď #97 kdy: 08. 02. 2017, 13:54:56 »

Nemam pichacky. Nikdo mi za zadama nestoji. Muzu se rano probudit a zustat doma na HO bez predchoziho ptani, muzu si v praci klidne na 2 hodiny odejit zaridit soukro veci.

Mir.

Ja to nemam az takhle, jelikoz cast me prace je primo vazana na pracoviste. Nicmene tohle je ma predstava o "idealnim" pracovnim prostredi. Misto pichacek stacej tickety/commity, je videt kolik prace bylo odvedeno a jestli nekdo nahodou neni pretizeny. Prace taky neni koncentrak a "smluvni dolozky" typu: 10% prescasu zapocitano ve vyplate s tim mi muzou vlezt na hrb. Jasne, kdyz je projekt a termin, tak se maka, ale kdyz se to odvede, tak je treba si trochu vydechnout a obcas treba i doresit nejaky osobni veci, ktery sly stranou. Ty gestapacky manyry firem jsou obcas k neuvereni, tusim v Siemensu to maj/meli, ze je svetlo na zachode na casovac, takze se musite vys*** za 2 minuty jinak to mate po tme ....  :-X

ferren

« Odpověď #98 kdy: 08. 02. 2017, 19:28:09 »

ono by tyhle krasny reci byly hezky, kdyz by se nevedly v zemi s jednou nejnizsich produktivit, v jedne z nejvic flakacskych profesi (it), kde k zdani produktivity staci vyplodit denne 5 screenu intelektualne pomerne nenarocneho textu....

tim nerikam ze smirovani schvaluju...

n

« Odpověď #99 kdy: 08. 02. 2017, 20:30:06 »
...
Misto pichacek stacej tickety/commity, je videt kolik prace bylo odvedeno a jestli nekdo nahodou neni pretizeny.
...

Se zbytkem souhlasim, ale toto taky neni uplne dobra mira. Tohle mozna plati pro nakeho juniora kodera nebo jinou lopatu.
Vyvojar kdyz zacne commitovat ve velkem a sypat jeden MR za druhym tak uz ma vetsinu prace hotovou.

n

« Odpověď #100 kdy: 08. 02. 2017, 20:37:02 »

ono by tyhle krasny reci byly hezky, kdyz by se nevedly v zemi s jednou nejnizsich produktivit, v jedne z nejvic flakacskych profesi (it), kde k zdani produktivity staci vyplodit denne 5 screenu intelektualne pomerne nenarocneho textu....

tim nerikam ze smirovani schvaluju...

Nepapouskuj co ti namluvili nejaci radobymanazeri mavajici cerstvym diplomem z podnikatelky. Tohle je absolutni nesmysl.
Myslis, ze ty soukrome firmy ktere tady presunujou vyvojova centra to delaji proto, aby na tom prodelali, kdyz jsme takovi flakaci?
Nejsi ty dalsi takovy, kteri meri intelektualni cinnost nejakou kvantitou nejakych vystupu, zene.

Lael.Ophir

« Odpověď #101 kdy: 08. 02. 2017, 23:06:44 »
Ono je hlavně dobré si uvědomit, že velké procento čtenářů roota přichází v pracovní době ;)
Mir.
Nic proti. Jak jsem psal, když rozumně pracujete, tak není problém a nevidím jediný důvod, proč by zrovna u vás měl zaměstnavatel cokoliv řešit. Ale když je problém, práce stojí a zaměstnanci místo práce brouzdají web (nejčastěji to bývají nižší pozice), tak je něco špatně, a zaměstnavatel to musí nějak řešit. Pokud nepomáhá domluva, musí nastoupit vymáhání.

Rosta

« Odpověď #102 kdy: 09. 02. 2017, 08:04:52 »
Prestante prosim teoretizovat a panovi poradte odpoved na jeho otazku.

Odpoved na vasu otazku je: http proxy server(najlepsie squid) v spojeni so squidAnalyzer.

Squid vam bude v logoch ukladat to, kto a na ake domeny pristupuje a v akom case. SquidAnalyzer vam z tychto logov urobi ludsky citatelny vystup so statistikami a grafmi.
Namiesto SquidAnalyzer je este pouzitelny Sarg.

« Odpověď #103 kdy: 09. 02. 2017, 09:04:12 »
Prestante prosim teoretizovat a panovi poradte odpoved na jeho otazku.

Odpoved na vasu otazku je: http proxy server(najlepsie squid) v spojeni so squidAnalyzer.

- Franto, četl's ten mail od starýho, že zavedou sledování brouzdání? Tvl, mě z něho fakt jebne, to nemá nic na práci? Nevíš, jestli se to dá nějak obejít?

- Máš flešku?

- Jasně.

- Tak mi ji dej, nahraju ti tam soubor, na kterej klikneš, otevře se ti browser, v něm klikneš na tlačítko VPN a můžeš brouzdat kde chceš a nikdo to nezjistí.

- Sem si myslel, že budeš vědět, jak s tím magorem vyjebat :) Tak máš u mě pivo.

- V poho, nejseš první, kdo se na to ptá :)

« Odpověď #104 kdy: 09. 02. 2017, 09:08:37 »
Tak mě napadá související otázka:

A vy už jste někdy šifroval?!