Ahoj,
Jedná se prakticky o dotaz na postup ojebání zaměstnavatele, co si bude nárokovat vlastnictví na můj softwarový "výtvor".
Mám napsané nějaké vlastní knihovny a používám je i na hobby projektech doma a zároveň v práci.
Tyto knihovny jsou použity v nějakém produktu zaměstnavatele. Přijde třeba den, kdy změním zaměstnavatele a jelikož mě u toho nového čeká víceméně to samý, tak tyto knihovny chci používat i tam. Znovu zdůrazňuju, že tyto zdrojáky jsem vyvíjel jenom já - ať už doma jako hobby, na školní projekty nebo v pracovní době ve firmě.
Je jasné, že původní firma nezveřejní zdrojáky produktu. Jde mi třeba o situaci, kdy v nové práci přijde nový kolega, který předtím dělal v té samé firmě, a uvidí tam, že tam vývojáři využívají stejné knihovny napsané mnou v minulé práci a upozornit na to bývalého zaměsnavatele - a já můžu mít průser.
Dá se toto obejít tak, že do zdrojáku naházím texty ohledně BSD licence, uploadnu to například na SourceForge a budu tvrdit zaměstnavateli při odevzdání, že v produktu jsem použil knihovny z tohoto zdroje?