Propojení Raspberry Pi nebo Arduino na PHP

BtVc

Propojení Raspberry Pi nebo Arduino na PHP
« kdy: 30. 01. 2017, 17:17:40 »
Zdravím,

chcel by som Vás požiadať o radu.
Potreboval by som prepojiť buď Arduino alebo Raspberry Pi s PHPčkom.

Mám webovú aplikáciu umiestnenú na webhostingu a potreboval by som, aby v prípade úspešného odoslania formuláru odoslalo požiadavok na Raspberry Pi alebo Arduino aby rozsvietil LED diódu.
Našiel som riešenie pre localhost, ale nie pre webovú aplikáciu umiestenú na vzdialenom webhostingu.

Vedel by mi niekto pomôcť ako by sa to dalo vyriešiť?

Ďakujem veľmi pekne za každú radu.
« Poslední změna: 30. 01. 2017, 21:28:28 od Petr Krčmář »

jeniceek

Re:Prepojenie Raspberry Pi / Arduino a PHP
« Odpověď #1 kdy: 30. 01. 2017, 17:46:10 »
Pokud to Arduino nebo Raspi nema verejnout IP, tak z toho PHP skriptu nekde na webhostingu to budes volat dost tezko.
Reseni je aby se to Arduino/Raspi ptalo treba kazdych 5 vterin jestli uzivatel klikl na tlacitko, momentalni stav muzes uchovavat napr. v TXT souboru, nebo u lepsiho hostingu v Redisu/MySQL/whatever.

Podle mne je k tomu lepsi vyuzivat nejaky Thingspeak a v nem si udrzovat jaky ma byt stav te ledky.

BtVc

« Odpověď #2 kdy: 30. 01. 2017, 18:08:38 »
A nedalo by sa to riešiť cez sériový port napríklad cez JS?
Pretože to rozsvecovanie potrebujem realizovať len na jednom počítači.
Jedná sa totiž o skladovú evidenciu a v prípade nejakej zhody potrebujem, aby to Rapsberry alebo Arduino pripojené k tomu konkrétnemu jednému počítaču niečo rozsvietilo.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 30. 01. 2017, 18:22:42 »
Zdravím,

chcel by som Vás požiadať o radu.
Potreboval by som prepojiť buď Arduino alebo Raspberry Pi s PHPčkom.

Mám webovú aplikáciu umiestnenú na webhostingu a potreboval by som, aby v prípade úspešného odoslania formuláru odoslalo požiadavok na Raspberry Pi alebo Arduino aby rozsvietil LED diódu.
Našiel som riešenie pre localhost, ale nie pre webovú aplikáciu umiestenú na vzdialenom webhostingu.

Vedel by mi niekto pomôcť ako by sa to dalo vyriešiť?

Ďakujem veľmi pekne za každú radu.
Na to stačí (long) polling, je to příklad jednoduché webové služby (v principu push).

Jenda

« Odpověď #4 kdy: 30. 01. 2017, 18:28:59 »
Reseni je aby se to Arduino/Raspi ptalo treba kazdych 5 vterin jestli uzivatel klikl na tlacitko

Podle mě je lepší aby RPi poslalo HTTP požadavek a skript na druhé straně nechal spojení otevřené třeba minutu a během té minuty buď pošle, že má rozsvítit, nebo na konci zavře spojení (kvůli keepalive).

BtVc

« Odpověď #5 kdy: 30. 01. 2017, 18:50:32 »
No len bojím sa, že v prípade, že budem odosielať http požiadavok na danú webstránku každú sekundu, tak ma ten webhosting kopne do zadeke. :D

Aby som Vám trošku objasnil o čo mi ide.
Mám skladovú evidenciu, kde sa pomocou čítačky čiarových kódov skenujú EANy. V tej evidencií mám databázu kódov, ktoré v prípade, že skladník naskenuje a zhoduje sa s tým čo je v databázy, rozsvieti zelenú LEDku.
Toto rozsvecovanie potrebujem vyriešiť len na jednom jedinom počítači, preto som to chcel riešiť najlepšie cez sériový port.

HTTP požiadavok každú sekundu by bol podľa mňa nespoľahliví, vzhľadom na to, že za tú sekundu môže naskenovať aj 2 EANy.

Trupik

Re:Propojení Raspberry Pi nebo Arduino na PHP
« Odpověď #6 kdy: 30. 01. 2017, 21:37:05 »
To práve čiastočne rieši ten "long polling", o ktorom tu celý čas hovoria. Spojenie sa nerobí každú sekundu, ale len na začiatku a potom raz za čas (ak sa z nejakého dôvodu preruší). Server kým nemá čo povedať, tak len čaká na otvorenom spojení - prijal HTTP hlavičky, ale naspäť neposiela nič, iba ak hlavičku odpovede. S telom odpovede si "dáva na čas", kým nemá čo druhej strane povedať (napr. rozsvieť LEDku).

Jenda

« Odpověď #7 kdy: 31. 01. 2017, 05:59:23 »
Mám skladovú evidenciu, kde sa pomocou čítačky čiarových kódov skenujú EANy. V tej evidencií mám databázu kódov, ktoré v prípade, že skladník naskenuje a zhoduje sa s tým čo je v databázy, rozsvieti zelenú LEDku.
Toto rozsvecovanie potrebujem vyriešiť len na jednom jedinom počítači, preto som to chcel riešiť najlepšie cez sériový port.
Pak asi fakt nechápu, proč do toho taháš nějaký externí webhosting?!

K čemu je čtečka připojená a jak?

BtVc

« Odpověď #8 kdy: 31. 01. 2017, 11:23:55 »

No pretože potrebujem, aby s tým systémom vedeli pracovať aj administrátori v kancelárií a podobne.

Čítačka je normálne pripojená cez USB rozhranie do počítaču.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 31. 01. 2017, 11:56:00 »

No pretože potrebujem, aby s tým systémom vedeli pracovať aj administrátori v kancelárií a podobne.

Čítačka je normálne pripojená cez USB rozhranie do počítaču.
Myslím, že to je celkem jasné. Pokud musí existovat nějaký server (veřejný nebo lokální), tak se prostě udělá long polling. Provozovateli to bude jedno a navenek se to bude tvářit jako push. Nic víc k tomu vymyslet nejde.

kafcha

Re:Propojení Raspberry Pi nebo Arduino na PHP
« Odpověď #10 kdy: 31. 01. 2017, 12:49:28 »
slo by na to pouzit treba mqtt (mozna trosku canon na vrabce)
web------->mqtt broker <------ rpi