Postihl vás někdy boreout?

Re:Postihl vás někdy boreout?
« Odpověď #60 kdy: 14. 01. 2017, 22:58:13 »
No tak to kazdopadne, ale jestli si tohle neumi nekdo na zacatku spocitat a vubec se s nima bavi tak je to jeho problem. Bez HPP muzou narizovat jak chteji a maji smulu - ovsem na druhou stranu tady mame veci jako dovolena apod.
HPP/SVC maji kazde spoustu vyhod a spoustu nevyhod. Kazdemu to vyhovuje jinak - nekdo je od prirody spis svobodomyslny clovek a jiny ma zase smerovani spis k "jistotam". Ale vybrat si jedno a pak nadavat na protistranu je zkratka hloupost.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Flakac zo skladu

« Odpověď #61 kdy: 14. 01. 2017, 23:25:24 »
To nič nerobenie v práci práve teraz spoznávam aj ja, dokonca aj túto tému som objavil počas takého dna :D
Začínam to tam pomaly neznášať. Problém je, že po strednej škole (+roku vysokej) som nezohnal odbornú robotu tak som išiel do výroby/skladu. Keďže som tam ako jeden z mála nebol úplne debil a zvládol som ich sap po pár rokoch som sa dostal aj tam na 1000€ čistého. Chýbalo mi, ale it a minulý  rok som prešiel do inej firmy na pozíciu it technik junior. Platovo som klesol na 300€ čistého čo ešte rozdýchavam :D Ľudia to je neuveriteľný bordel. Firma celkovo fušuje do všetkého. Sem tam servis pc, inštalácia alarmov, kamier, serverov (čisto len windowsové) a k tomu nejaké zákazky pre štát a zdravotníctvo. Občas aj týždeň nič nerobím tak sa hrabem v ich systémoch a učím sa. Objavil som niekoľko neopraviteľných chýb v tom čo dodávajú. Ostatných technikov to tam nezaujíma a len slepo montujú. Ľudia čo to predávajú presviedčajú mňa pri upozornení na vadu, že to nieje nič vážne a že v tom podnikajú celé roky a ja som tam len ten mladí. Exploitoval som im už dve zariadenia, na jednom som získal plnohodnotné práva na roota (náhodou to bežalo na linuxe o čom ani nevedeli). Predviedol som im ako to môže zo siete hocikto zložiť a ohroziť prevádzku celej nemocnice. Stále bez výsledku a ide sa to montovať vo veľkom v zákazke za 6 miestnu sumu ...

jpu

« Odpověď #62 kdy: 15. 01. 2017, 00:31:24 »
Zial tak to dopada vo firmach na Slovensku. 99% firiem zaujimaju peniaze. Nemaju nejaku hlbsiu myslienku. Nechapu svoje PRECO.

anonym

« Odpověď #63 kdy: 15. 01. 2017, 12:27:55 »
Zial tak to dopada vo firmach na Slovensku. 99% firiem zaujimaju peniaze. Nemaju nejaku hlbsiu myslienku. Nechapu svoje PRECO.

Tak tady na to by se dala vést docela polemika. Nekdo zalozi firmu a jeho "PROC" je prostě vydělat si na živobytí. Může specifikovat zajímavé "JAK", a to poctivou prací, která bude pořádně udělaná. Pak vznikne firma která se popisuje výše: lidi tam prostě pracujou aby měli co do huby.

Jasně, není to žádné Rolse-Royce "PROČ", spíše taková Škoda Felicia "PROČ", ale je to taky "PROČ", no ne?

Kit

« Odpověď #64 kdy: 15. 01. 2017, 12:58:04 »
Nekdo zalozi firmu a jeho "PROC" je prostě vydělat si na živobytí. Může specifikovat zajímavé "JAK", a to poctivou prací, která bude pořádně udělaná. Pak vznikne firma která se popisuje výše: lidi tam prostě pracujou aby měli co do huby.

Každá firma podniká pro zisk a každá má k tomu nějakou cestu. Když levně nakoupím dva metráky jablek a ještě týž den je prodám na trhu se ziskem, je to OK. Vyvinout a zkonstruovat auto či raketu je však běh na dlouhou trať, první zisky se dostaví až po mnoha letech.

Ve vývoji SW je to stejné. Zákazník chce web a když ho dostane do týdne v přijatelné kvalitě, je maximálně spokojen. Zisk je prakticky okamžitý. Jsou však aplikace, jejichž vývoj trvá roky a zisk se dostaví teprve na konci.

Většina firem se pohybuje mezi těmito extrémy. Záleží na firemní politice a také na vstupních investicích, kterou cestou se vydají. Se stovkou v kapse nebudu zakládat automobilku, s miliardami se nebudu zabývat stánkem na tržišti.

Začínající SW firmy bez vstupního kapitálu mají tedy danou cestu: Alespoň zpočátku udělat rychle aplikaci, rychle prodat a jít dělat další. Teprve s akumulací kapitálu se může soustředit na těžší úkoly s důrazem na kvalitu. Mnohé se k tomu nikdy nedostanou.

anonym

« Odpověď #65 kdy: 15. 01. 2017, 13:00:22 »
Ono vůbec to "PROČ" je nesmysl. Si představím kdysi sedláka, tak ten měl jasně definované proč, když šel na pole: "abych nechcípl hlady". Podle mě je proč jasně dané, vydělávat peníze. Nebo trošku hezčí proč: "Vytvářet hodnotu". Tuhle jsem někde viděl, že každý má svoje jiné "proč", když jede k moři na dovolenou. No podle mě mají všichni stejné proč, a to je "Chci si užít!", rodílné už bude JAK. Takže to PROČ je spíše ve skutečnosti JAK, ale to už tak bývá, takovéhle věci obvykle vymýšlí kravaťáci.

Tím už výše uvedená firma dostane jiný rozměr: "Vydělávat peníze poskytováním technických služeb". A to dělají, ne?

k

« Odpověď #66 kdy: 15. 01. 2017, 14:09:43 »
tady je vyborne videt, jak na ajtackych a informatickych oborech chybi vyuka etiky, filosofie,...

jpu

« Odpověď #67 kdy: 17. 01. 2017, 12:58:33 »
ja som myslel ine PRECO. nie, ze peniaze, to je jasne, zit treba z niecoho. Ale skor mam na mysli, to hlbsie PRECO. Tu ideu. Toto je celkom zaujimave video a presne nato som narazal:

https://www.ted.com/talks/simon_sinek_how_great_leaders_inspire_action

peva

« Odpověď #68 kdy: 17. 01. 2017, 21:18:08 »
Zdravím, mně něco podobného postihlo. Nakonec jsem se z toho celkem v pohodě dostal tím, že jsem si našel úplně jiného koníčka. Začal jsem sbírat nějaké starší věci. A když na mne přijde kopr (kurevsky odpor k práci), tak celkem se zájmem na internetu procházím antikvariáty, bazary, že si rozšířím sbírku...vždy se snažím o dané věci toho co nejvíce zjistit...prostě jsem si našel zábavu jinde, kterou mohu dělat, když se mi právě nechce moc přemýšlet o práci.

Tommm

« Odpověď #69 kdy: 18. 01. 2017, 16:57:46 »
Abych dostal legálně (ne Schwarz) €2000 čistého měsíčně v ČR, muselo by to být 76000 Kč hrubého. Tolik bere jedině vedoucí týmu v Praze.

Nikoliv. To se dá v Praze dostat bez jakékoli zodpovědnosti za další lidi, čistě znalostí potřebných technologií. A v některých korporátech se dá i docela dost růst, zvlášť při znalosti přímo těch jejich systémů. To vše na standardní HPP a s lákavými benefity, ale taky s korporátními nevýhodami. :)

Souhlasim. Nejsem sice vyvojar, ale 94k/mesic.

Tommm

« Odpověď #70 kdy: 18. 01. 2017, 16:59:47 »
Javamane, vysvětli rozdíl mezi vedoucím a řídícím vývojářem ? V podstatě jsi můj názor jen potvrdil. Programátor, který pod sebou nikoho nemá, nedostane 2000 eur v čistém. Ten "řídící" vývojář zodpovídá nejen za svou práci, ale i za práci těch pod ním. Proto dostává víc peněz.

Co jsem potvrdil? Ty neumíš číst? Prostě píšeš nesmysly, tak nechápu, jak jsem to mohl potvrdit.

Mzdu v čistém řeší jenom retardi.
retard si ty. cloveka zaujima kolko bude mat v cistom, co realne dostane.

Retard si ty. Nerozumis ani zbla danim evidentne. Vole.
Budeme mit oba 100k, ja budu mit hypo na 8 mega, 2 deti a manzelku ZTP.
Ty budes v najmu bez deti a manzelky. Kdo bude mit vetsi cistou mzdu?
Ja.

Resi se hruba mzda. Nikoho nezajima jestli darujes krev, mas deti, zenu nebo si snizujes danovej zaklad urokama z hypo etc.

Nenavazej se do ostatnich silnejma slovama. Blb si tu ty.

ragnar

« Odpověď #71 kdy: 12. 04. 2017, 15:07:31 »
zdravim,
hladal som nieco ohladom nudenia sa v praci, tzv. bore-out a dostal som sa az sem, na toto forum, kde sa riesi/la tato tema. zda sa, ze nie som jediny, kto nieco taketo zazil.
pracujem pre jednu nemecku firmu posobiacu v Brne, ako python programator + ciastocne vypomaham architektovi. v com spociva moj pracovny den? pridem do prace, dam si caj/kavu, pustim net, pozriem co nove. potom chodim po vselijakych forach, roznych diskusiach, citam prispevky a nazory inych ludi, kontrolujem maily a ak ide sef okolo, tvarim sa, ze pracujem, alebo ze si citam nieco na internete ohladom prace, potom obed a opat to iste, co pred obedom. ked sa ma pytaju, co robim, tak vzdy sa mi to podari nejak zamaskovat a navymyslam si. V podstate mozem povedat, ze takto fungujem uz 2 mesiace. dost ma to stve, ale pravdupovediac, nemam nejaku velku snahu, pretoze vidim to aj na firme, ze ich pristup k praci je taky laxny, aj k jednotlivym projektom. takze nemam ani motivaciu. niekedy sa to snazim vykompenzovat aspon tak, ze si pozeram rozne clanky, alebo prednasky z oblasti programovania apod., ale vazne ma to uz unavuje, kazde rano prist do prace, kde clovek zas len presedi a dostane zaplatene za nicnerobenie.
Mali by ste nejake rady?

ragnar

« Odpověď #72 kdy: 13. 04. 2017, 10:16:25 »
ach jo, dnes to iste :/

Kentus

« Odpověď #73 kdy: 13. 04. 2017, 19:12:24 »
Otazka je jestli to delas schvalne nebo opravdu nemas co na praci. Pokud schvalne, asi te prace moc nebavi a nejlepsi by bylo zmenit zamestnani. Pokud opravdu nemas co na praci, zajdi za sefem at ti ji prida, pokud neprida, stejne budes muset zmenit zamestnani.

ragnar

« Odpověď #74 kdy: 13. 04. 2017, 20:52:25 »
Ono by bolo aj co robit, ale proste nemam silu, resp motivaciu. Laxny pristup firmy, kolegov k danym projektom ma uplne demotivuje. Vobec ziadna taka organizacia nie je. Mozno je to tym manazmentom v CR a v Nemecku maju asi iny pristup, si myslim. Cize praca je, ale motivacia z mojej strany ziadna