Postihl vás někdy boreout?

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
Re:Postihl vás někdy boreout?
« Odpověď #75 kdy: 16. 04. 2017, 14:03:47 »
Otazka je jestli to delas schvalne nebo opravdu nemas co na praci. Pokud schvalne, asi te prace moc nebavi a nejlepsi by bylo zmenit zamestnani. Pokud opravdu nemas co na praci, zajdi za sefem at ti ji prida, pokud neprida, stejne budes muset zmenit zamestnani.

Hele mám to podobně. Ono jako by bylo co dělat, ale sám bez podpory nemá vesměs nic cenu, protože libovolný projekt se zasekne hned jak vyžaduje nějaké schválení, prostředky či pomoc. Když ty požadavky na změny nepadají z vedení, tak si člověk často spíše naběhne, pokud něco udělá.

Já třeba dělám linux admina, a toto je případ několikáté společnosti, kde to ustrnulo. Ve skrze jsem placený za to, že ty sračky s tou infrastrukturou nemusí řešit můj šéf, kterého jenom zajímá, aby o ničem nevěděl. A ono to všechno funguje veskrze dobře. Téměř celou pracovní dobu strávím na netu.

Vždycky když to chci změnit, tak po roce výměny práce se na mě personalisti dívají jak na vraha, ale já potom co se ve firmě zajedu, tak se tam obvykle fakt nudím. Přenáší se mi to i do soukromého života, kde jsem děsně zlenivěl.

Obor se mi úplně měnit nechce, protože tu vydělám relativně jednoduše dobrý prachy.

Nox

« Odpověď #76 kdy: 16. 04. 2017, 15:23:39 »
Jestli se fakt nudis, tak si proste najdi sam neco, cim se muzes zabyvat. Minimalne na net podle textu muzes, tak by to nemusel byt problem ne? Muzes klidne napr. psat  roman.

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 16. 04. 2017, 17:26:12 »
Jestli se fakt nudis, tak si proste najdi sam neco, cim se muzes zabyvat. Minimalne na net podle textu muzes, tak by to nemusel byt problem ne? Muzes klidne napr. psat  roman.

Přesně tohle jsem si taky říkal, tak jsem si začal pouštět kurzy Javy, a kolega hned na mě blbě čuměl, když jsem na FB tak to nikomu nevadí, ale jak jsem si pustil Javu, tak prý hned že tam mám něco k řešení (=nesplnitelné úkoly).

Navíc lidi občas i dost vyrušují, sledují co člověk dělá a špehují. Je to děsně komplikované, člověk musí předstírat práci, protože práci co má nemůže sám udělat a často je to nesmysl, a když si dojdeš pro další práci, tak ti přidají spíše problémy.

Nox

« Odpověď #78 kdy: 16. 04. 2017, 18:32:27 »
Aha, tak tudy cesta nevede. Tak uz me napadaji jen 2 moznosti (obe mizerne), bud utect jinam nebo proste delat ze delas a utesovat se tim, ze te za to plati a proto tam chodis (asi nemas na ucte tolik, abys byl zajisten do konce zivota). Pripadne byt puntickar a snazit se vsechno ladit, aby to bylo lepsi a lepsi.. cimz dost lidi nastves.

ragnar

« Odpověď #79 kdy: 16. 04. 2017, 19:22:40 »
Ja niekedy pozeram prednasky, ale ani to sa niekedy neda, pretoze je tam hluk (kolegovia kecaju). Ci som na FB nikto neriesi. Je bezne, ze aj ini kolegovia byvaju na FB alebo si riesia vlastne veci

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 16. 04. 2017, 20:51:48 »
Aha, tak tudy cesta nevede. Tak uz me napadaji jen 2 moznosti (obe mizerne), bud utect jinam nebo proste delat ze delas a utesovat se tim, ze te za to plati a proto tam chodis (asi nemas na ucte tolik, abys byl zajisten do konce zivota). Pripadne byt puntickar a snazit se vsechno ladit, aby to bylo lepsi a lepsi.. cimz dost lidi nastves.

Jenomže kam chceš utéct? Já jsem za posledních 10 let změnil 10 prací a téměř všude stejné. Zkoušel jsem na týden v rámci výměny v práci být na 1st level supportu, a tam jsem se vážně nenudil, lidi ti telefonují a ty řešíš věci. Ale je to mizerně placené. Jenomže jakmile postoupíš výše, a řešíš velmi komplexní korporátní problémy, tak je nuda de fakto standardem, protože se vše strašně dlouho táhne a nemůžeš mít rozdělaných 100 věcí zároveň.

Jen pro představu třeba teď 6-7 měsíců řeším rozšíření serveru o SSD disky, nebo jsem třeba řešil 6 měsíců instalaci nového serveru. Nebo třeba 3 měsíce přesun serveru. Co je na tom nejhorší je fakt, že věc která zabere 2 dny reálného času díky korporátu, byrokracii, schvalovacím kolečkům a čekání na reakce každého, řeším ve výsledku půl roku.

Teď už jenom měsíc řeším to, že mi Dell není schopen zaslat licence, které jsem si objednal. To jako beze srandy.

Řešením je jít pracovat do malé firmy, ale to se zase člověk nevyhne tomu, že bude řešit za pár korun naprosté sračky, a nakonec to skončí stejně.

Z mé strany jsem veškerou naději ztratil. Co mě sere nejvíc je to, že kopání do zadeke je líp placené než aktuální práce. Já jako vím, o jobech kde bych se nenudil, jenom bych tam bral tak 1/2 toho co teď.

Nox

« Odpověď #81 kdy: 17. 04. 2017, 12:45:56 »
Tak to proste delej pro penize a hledej neco svyho, co si pri tom budes moci nenapadne delat. Ja sice nejsem z oboru, ale moc dobre vim, jak to chodi a takovydle prodlevy jsou bezny.