Proč mi Linux mění čas v BIOSu?

Re:Proč mi Linux mění čas v BIOSu?
« Odpověď #30 kdy: 27. 09. 2016, 16:42:37 »
kdyz mi linux dokaze prelozit C# projekt, nebo spustit MS OFFICE, daruji ti moji 3 mesicni vyplatu :)

No ocividne lidi, co jsou navazani na MS/.NET ekosystem, potrebuji (zatim) Windows.

Zbytek sveta uz se zarizuje po svem.

Jakub Vaněk

« Odpověď #31 kdy: 27. 09. 2016, 16:50:52 »
kdyz mi linux dokaze prelozit C# projekt, nebo spustit MS OFFICE, daruji ti moji 3 mesicni vyplatu :)
1) Existuje něco jako Mono a příp. Wine (MSBuild běží normálně).
2) Co jsem četl, MS Office 2010 pod Wine fungují. Nebo taky můžeš používat Office365.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 27. 09. 2016, 17:25:01 »

Uved vysi vyplaty, v pripade zajmu muzes do redakce Rootu dorucit toto prohlaseni v notarsky overene zavazne verzi. Pak se tim mozna bude nekdo zajimat.

spasitel

« Odpověď #33 kdy: 27. 09. 2016, 18:17:09 »
jenomze ja nechci poustet neco na wine. a mono neni plnohodnotny, je to osekany. a jeste bych poprosil spustit nejakej exac na linuxu. jardo to ze ty jsi uzivatel neznaci, ze i jini pouzivaj linux. 400 milionu devices jede na na win10. statistiky jsou porizeny z aktivniho vvyuzivani widli. meli by jste se probudit z toho vaseho mokreho sne, ze linux je mezi uzivateli rozsiren. protoze neni, nikdy nebude. to UI vyzera hrozne. sam jsem pouzival chvili linux (ubuntu) a uz nikdy vic

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 27. 09. 2016, 18:55:28 »
jenomze ja nechci poustet neco na wine. a mono neni plnohodnotny, je to osekany. a jeste bych poprosil spustit nejakej exac na linuxu.

Aha, takze pridavame dodatecne podminky, aby to nahodou nekdo neudelal. No, schvalne si zkus pustit nejaky ELF na Widlich bez emulacni vrstvy a napis, jak ti to slo.

Citace
400 milionu devices jede na na win10. statistiky jsou porizeny z aktivniho vvyuzivani widli.

Tot otazka. Aby to nahodou nebyly i prodane stroje, ktere lidi downgradovali na Widle 7.

Jinak miliony lidi zerou sracky z McDonaldy, KFC a podobnych. Znamena to, ze je tam dobre jidlo? Miliony lidi se sjizdi na methu, heraku, perniku..... Znamena to, ze jim to prospiva?

spasitel

« Odpověď #35 kdy: 27. 09. 2016, 19:18:33 »
rikam, ze statistika je delana z aktivnich windowsu pocas mesice. cili neni to pocitano z prodanych notebooku nebo prodanych licenci.
jo kazdej dela co mu nejlip vyhovuje. zda se, ze lidem vyhovuji spis widle nez linux ;)

« Odpověď #36 kdy: 27. 09. 2016, 19:35:15 »
jenomze ja nechci poustet neco na wine. a mono neni plnohodnotny, je to osekany. a jeste bych poprosil spustit nejakej exac na linuxu. jardo to ze ty jsi uzivatel neznaci, ze i jini pouzivaj linux. 400 milionu devices jede na na win10.
Tyhle minoritní systémy...

Sten

« Odpověď #37 kdy: 27. 09. 2016, 19:42:32 »
jenomze ja nechci poustet neco na wine.

Z jakého důvodu? Wine je sada knihoven, stejně jako je ve Windows sada knihoven jako user32.dll a gdi32.dll, bez kterých na NT jádře žádnou aplikaci pro Win32 nespustíte.

a mono neni plnohodnotny, je to osekany.

Pro přeložení projektu v C# (jak zněla podmínka v sázce) stačí.

a jeste bych poprosil spustit nejakej exac na linuxu.

Co třeba něco od Microsoftu? Age of Empires 2 Ve Wine bez problému, Na Windows 10 si můžete hodit mincí, jestli se vůbec spustí.

400 milionu devices jede na na win10. statistiky jsou porizeny z aktivniho vvyuzivani widli.

To je docela fail. Apple má momentálně asi 800 milionů zařízení s nejnovějším iOSem a zařízení s Androidem Lollipop či novější (tzn. stejně starý jako Windows 10) je přes 600 milionů.

meli by jste se probudit z toho vaseho mokreho sne, ze linux je mezi uzivateli rozsiren.

Ale jistě že není, pouhých 34 % a stále roste

protoze neni, nikdy nebude. to UI vyzera hrozne. sam jsem pouzival chvili linux (ubuntu) a uz nikdy vic

To, že se to nelíbilo vám, neznačí, že by se to nelíbilo ani ostatním :P

spasitel

« Odpověď #38 kdy: 27. 09. 2016, 19:54:10 »
jenomze ios a android vam nabidnou aktualizaci a lidi to aktualizuji. a kolki meli potize kdyz se jim delal update. pri pc je to jine. nektere firmy nepresli na windows 10 protoze to pro ne neni jednoduchy. srovnavat aktualizaci pc a mobilu to si zada silnej zaludek

BoneFlute

• 1 983
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 27. 09. 2016, 20:12:16 »
jenomze ja nechci poustet neco na wine. a mono neni plnohodnotny, je to osekany. a jeste bych poprosil spustit nejakej exac na linuxu. jardo to ze ty jsi uzivatel neznaci, ze i jini pouzivaj linux. 400 milionu devices jede na na win10. statistiky jsou porizeny z aktivniho vvyuzivani widli. meli by jste se probudit z toho vaseho mokreho sne, ze linux je mezi uzivateli rozsiren. protoze neni, nikdy nebude. to UI vyzera hrozne. sam jsem pouzival chvili linux (ubuntu) a uz nikdy vic

Já mám to svoje Gnome rád. Mám tu vedle něj AirBooka, a používám jej na twitter a youtube. Na práci mám Linux. Co děláte vy zvířátka v lese, nás ryby nezajímá.

A dlužíš Stenovi tři výplaty, páč si prohrál sázku. Splnil všechny podmínky :-P

« Odpověď #40 kdy: 27. 09. 2016, 20:17:03 »
jenomze ios a android vam nabidnou aktualizaci a lidi to aktualizuji. a kolki meli potize kdyz se jim delal update. pri pc je to jine. nektere firmy nepresli na windows 10 protoze to pro ne neni jednoduchy. srovnavat aktualizaci pc a mobilu to si zada silnej zaludek

Tak srovnejme celkový počet zařízení.
Zase to vyjde jako prohra NT.

« Odpověď #41 kdy: 27. 09. 2016, 20:21:01 »
No podobný problém jsem řešil také ve Win 10 a UTC nevím jestli jsem zapnul dělá se to složitě přes registry. Chtěl jsem změnit systémový font a ejhle jak to jednoduše udělat? Zase nějak přes registry nechápu. A ten font je na mém monitoru rozmazaný. Nebo bych chtěl změnit theme na jiné a jak, když se mi nelíbí to ne moc pěkné thema ve win 10 a ty čtverečky v menu jak vypnout? Systém po instalaci měl kolem 10GB teď už má 39GB a to ho používám jednou do měsíce jen, abych ho aktualizoval. Včera jsem u jednoho pána u tohoto přívětivého systému řešil připojení mobilu přes MTP jednou se připojil a pak se samovolně porušil driver nakonec se to podařilo rozchodit. JInak pán byl rozčarovaný, že mu ho vnutili jako jiným uživatelům :-) Nicméně jsem si koupil Win7 a chtěl je používat pro aktualizaci biosu či když by bylo nutné pro věci kvůli mobilu a ejhle microsoft pro ně zakázal aktualizace (viz. zkušenosti s dlouhým hledáním aktualizací u jiných uživatelů podle návodu by to nějak šlo ale proč bych to měl jako obyč uživatel řešit?) a po přechodu na win 10 to najednou jde? Jen ten přechod to byl také horor. Za tu dobu bych měl cca. 5 krát nahraný Linuxové ditro. Stejně jako on je pro mě nepřívětivý souborový manager takový přeplácaný. Proto měl Total Commander i sám jsem si ho hned nahrál.  Naposled jsem instaloval LinuxMint u jednoho známého a co říkal, že je rychlejší na jeho notebooku než Win 7 a Win 10 se mu též nepodařili jeho schopnostmi nainstalovat :-) Na notebooku se ukazují chybové hlášky z grafické karty jak ve Win 7 tak i ve Win 10. Stačí odkliknout a pak už to jde.No rouhající se uživatel viz. jeho přezdívka si asi vybíjí zlost. Každý systém má své chybičky. A jsem přesvědčen, že se Linux dá používat. Nahrál jsem ho i sestře a už ho roky používá i 5 letý synovec ho ovládá. Bratrovi jsem ho nahrál taky a též ho roky používá. Jde jen o ochotu naučit se něco nového a přiznejme si většina uživatelů chodí jen na net a to jim Linux bohatě stačí. Ale platí pravidlo ať si používá každý to co se mu líbí :-) Ale urážet se nenecháme mi Linuxáci ;-)

Jimmm

« Odpověď #42 kdy: 27. 09. 2016, 20:32:48 »
No podobný problém jsem řešil také ve Win 10 a UTC nevím jestli jsem zapnul dělá se to složitě přes registry. Chtěl jsem změnit systémový font a ejhle jak to jednoduše udělat? Zase nějak přes registry nechápu. A ten font je na mém monitoru rozmazaný. Nebo bych chtěl změnit theme na jiné a jak, když se mi nelíbí to ne moc pěkné thema ve win 10 a ty čtverečky v menu jak vypnout? Systém po instalaci měl kolem 10GB teď už má 39GB a to ho používám jednou do měsíce jen, abych ho aktualizoval. Včera jsem u jednoho pána u tohoto přívětivého systému řešil připojení mobilu přes MTP jednou se připojil a pak se samovolně porušil driver nakonec se to podařilo rozchodit. JInak pán byl rozčarovaný, že mu ho vnutili jako jiným uživatelům :-) Nicméně jsem si koupil Win7 a chtěl je používat pro aktualizaci biosu či když by bylo nutné pro věci kvůli mobilu a ejhle microsoft pro ně zakázal aktualizace (viz. zkušenosti s dlouhým hledáním aktualizací u jiných uživatelů podle návodu by to nějak šlo ale proč bych to měl jako obyč uživatel řešit?) a po přechodu na win 10 to najednou jde? Jen ten přechod to byl také horor. Za tu dobu bych měl cca. 5 krát nahraný Linuxové ditro. Stejně jako on je pro mě nepřívětivý souborový manager takový přeplácaný. Proto měl Total Commander i sám jsem si ho hned nahrál.  Naposled jsem instaloval LinuxMint u jednoho známého a co říkal, že je rychlejší na jeho notebooku než Win 7 a Win 10 se mu též nepodařili jeho schopnostmi nainstalovat :-) Na notebooku se ukazují chybové hlášky z grafické karty jak ve Win 7 tak i ve Win 10. Stačí odkliknout a pak už to jde.No rouhající se uživatel viz. jeho přezdívka si asi vybíjí zlost. Každý systém má své chybičky. A jsem přesvědčen, že se Linux dá používat. Nahrál jsem ho i sestře a už ho roky používá i 5 letý synovec ho ovládá. Bratrovi jsem ho nahrál taky a též ho roky používá. Jde jen o ochotu naučit se něco nového a přiznejme si většina uživatelů chodí jen na net a to jim Linux bohatě stačí. Ale platí pravidlo ať si používá každý to co se mu líbí :-) Ale urážet se nenecháme mi Linuxáci ;-)
Osobně mě tedy uráží, že mám být ve stejné skupině s někým, kdo píše jako ty...

« Odpověď #43 kdy: 27. 09. 2016, 20:40:51 »
Holt každý je jiný a jinak chápe věci. :-)

Sten

« Odpověď #44 kdy: 27. 09. 2016, 20:43:34 »

A protože je to tak jednoduché, tak je Android Lollipop nebo novější na méně než 50 % zařízení s Androidem, že?

Ano, trvá několik let, než firmy na nový systém přejdou. Ale Windows 10 tu jsou už dva roky. Windows XP a 7 dosáhly 50 % všech instalací za méně než rok.

Ale je pravda, že potíže měli hlavně lidé aktualizující na Windows 10. Aktualizace Androidu, když už jsou, fungují dobře. Což celkem vysvětluje, proč se nikomu ty Windows moc aktualizovat nechce.