Proč mi Linux mění čas v BIOSu?

spasitel

Re:Proč mi Linux mění čas v BIOSu?
« Odpověď #15 kdy: 27. 09. 2016, 08:47:37 »
protoze linuxy jsou shit :)

« Odpověď #16 kdy: 27. 09. 2016, 10:18:39 »
protoze linuxy jsou shit :)

netroluj, kdyz to neumis

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 27. 09. 2016, 10:58:56 »
PS: Je hezké, že "už" od verze Windows 10 funguje UTC v RTC :D

Jeste je otazka, jestli to neni bug.

Ivo válek

« Odpověď #18 kdy: 27. 09. 2016, 11:00:34 »
Já mám přesně opačnou zkusenost s windama, dokud jsem se jich nezbavil definitivně. Nová baterie v desce a stejně když jsem v dualbootu najel windy, měly špatný čas a změnilo se to i v BIOSu, Ubuntu to nedělaly a měly čas vždy správný. Oba systémy měly standartní nastavení času automaticky ze sítě. Chyba tedy v Linuxu nebude, ale kde tedy, to nevím.

spasitel

« Odpověď #19 kdy: 27. 09. 2016, 11:30:52 »
No linux neni dobrej systen, hlavne ne pro uzivatele. Kdyby jsme pouzili osekanej windows treba v TV, byl by stejne dobrej jako linux v tv. Jenom windows je primarne zameren pro uzivatele k pouziti, k zjednoduseni prace. A ne pro embedded zarizeni, i kdyz windows ce se nachazi v nekterych zarizeni. Linux neni system urcen primarne pro uzivatele. To uz by se davno prosadil na trhu mezi lidma. Bohuzel to tak neni ;)

« Odpověď #20 kdy: 27. 09. 2016, 11:47:36 »
No linux neni dobrej systen, hlavne ne pro uzivatele. Kdyby jsme pouzili osekanej windows treba v TV, byl by stejne dobrej jako linux v tv. Jenom windows je primarne zameren pro uzivatele k pouziti, k zjednoduseni prace. A ne pro embedded zarizeni, i kdyz windows ce se nachazi v nekterych zarizeni. Linux neni system urcen primarne pro uzivatele. To uz by se davno prosadil na trhu mezi lidma. Bohuzel to tak neni ;)

Ted se dostaneme k otazce, co presne je linux. Protoze v nejrozsirenejsim klientskem OS je je linux. Druhe nejpopularnejsi jadro mezi uzivateli je Darwin. Pak NT.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 27. 09. 2016, 11:49:00 »
@sprasitel: Aha. Takze ja a dalsi, kteri tu pouzivame Linux, asi nejsme uzivatele...

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 27. 09. 2016, 12:00:45 »
@sprasitel: Aha. Takze ja a dalsi, kteri tu pouzivame Linux, asi nejsme uzivatele...

Já jsem borg. Všichni budete asi-milováni :D

Youda

« Odpověď #23 kdy: 27. 09. 2016, 13:10:15 »

Nevim ve kterem dile Simpsnu se bartuv pes naucil psat na web, ale mohl by toho zas nechat.

Sten

« Odpověď #24 kdy: 27. 09. 2016, 14:14:43 »

Čím konkrétně Windows zjednodušují práci, když uživatel musí měnit registry, pokud chce mít fungující čas v multibootu? A nejde jen o Linux, stejný problém je i při instalací více verzí Windows. O zaškrtávátku NTFS daylight saving correction v Total Commanderu, protože to neumí správně počítat čas během přechodu z letního času na zimní, radši ani nemluvím.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 27. 09. 2016, 14:58:15 »
Čím konkrétně Windows zjednodušují práci...

Widle praci nezjednodusuji, ale vytvareji. Kdyby lidi prestali pouzivat Widle, straslive by vzrostla nezamestnanost v IT sektoru.

hu

« Odpověď #26 kdy: 27. 09. 2016, 15:31:34 »
Widle praci nezjednodusuji, ale vytvareji. Kdyby lidi prestali pouzivat Widle, straslive by vzrostla nezamestnanost v IT sektoru.

Sice jste zapskly kverulant, ale v tomto mate naprostou pravdu.

Jakub Vaněk

« Odpověď #27 kdy: 27. 09. 2016, 16:02:32 »
Jsem uživatel, co chce zkompilovat program v C++ pro EV3dev. Když mi na Windows dokážeš zprovoznit kompatibilní cross-kompilátor, cmake, GDB a CLion, máš u mě zlatého bludišťáka.

spasitel

« Odpověď #28 kdy: 27. 09. 2016, 16:33:42 »
kdyz mi linux dokaze prelozit C# projekt, nebo spustit MS OFFICE, daruji ti moji 3 mesicni vyplatu :)

« Odpověď #29 kdy: 27. 09. 2016, 16:38:47 »
kdyz mi linux dokaze prelozit C# projekt, nebo spustit MS OFFICE, daruji ti moji 3 mesicni vyplatu :)

Na těch pět rohlíků a 20 deka vlašáku tady snad ještě každý má...