Jaký operační systém pro mobil?

spasitel

Re:Jaký operační systém pro mobil?
« Odpověď #45 kdy: 23. 09. 2016, 17:32:25 »

P.S.: Widle 10 opravdu studovat nebudu, reklamy staci.
Nikdo te nenuti.
Tady nekteri volove, kteri nic jinyho neznaji, jenom zasranej linux, tak si nedokazou pochopit, ze windows 10 kde spustit na IoT, Hololens, xbox, mobile, tablet.
Tady se ukazuje omezenost linux fanatiku

petr

« Odpověď #46 kdy: 23. 09. 2016, 17:40:40 »
Uživatel "pcdrm-nerezervovane" je evidentně nějakej markeťák od MS a "Spasitel" bude nejspíš jeho nadřízený.

Youda

« Odpověď #47 kdy: 23. 09. 2016, 17:45:38 »
Tvl Youda ty ses radnej vul. Na androidu je tuna nepouzitelnych aplikaci, malware, chteji pristup k vecem ku kterym pristup nepotrebuji. Windows store obsahuje aplikace ktere musi splnovat ruzne kriteria, nejsou tam aplikace s nepovolenym API, cili zadnej jailbreak. To google play nezna :). Ty ses fakt odbornik. Jo a aplikace dokazou vytizit mobil na nulu. Ty nejspis nejsi vyvojar. Jenom obycejnej konzument, kterej stahuje aplikace kazdej den, kdyz jde srat a testuje co to je.

Jojo, vsechny aplikace v MS appstore jsou peclive testovany a hlidany, aby se tam zadna neplecha nedostala:

http://answers.microsoft.com/en-us/mobiledevices/forum/mdlumia-mdapps/reported-fake-apps-muliple-times-in-windows-phone/c5db6858-f62e-4825-af94-a362fec2de09?auth=1

A uzivctel maar2007 z linku vyse je z toho uplne nadseny:
"today i tried to download imo.im application for my lumia 620 and 520  phone but there was 100 fake imo. apps in app store please remove all of them from apps store and make us happiest lumia user for ever.  actually in app store we missing many original true apps like android os .
thank you "

spasitel

« Odpověď #48 kdy: 23. 09. 2016, 17:54:25 »
Jo kdybych pracoval v MS tak se mám jako prase v zite. Ne tu delat reklamu MS, ty psychous. Jo tak systém nedokaze rozeznat jestli ta aplikace neco umí nebo ne. Dokáže ale otestovat jestli aplikace nepouziva zakazane api. Takých aplikaci, je na google hodne. Co aplikace, ktere odesilali sme bez vedomi uzivatele?

Youda

« Odpověď #49 kdy: 23. 09. 2016, 18:15:55 »
Jo kdybych pracoval v MS tak se mám jako prase v zite. Ne tu delat reklamu MS, ty psychous. Jo tak systém nedokaze rozeznat jestli ta aplikace neco umí nebo ne. Dokáže ale otestovat jestli aplikace nepouziva zakazane api. Takých aplikaci, je na google hodne. Co aplikace, ktere odesilali sme bez vedomi uzivatele?

Ty budes silny IT odbornik. Ja delam v IT teprve od roku 1998 a muj prvni pocitac byl ZX Spectrum, proto me nektere neotrele koncepty minuly.

Treba me fascinuje co to v Androidu znamena "Zakazane API", predstavuju si to jako java metodu, kde je v javadoc popisce cervene napsano "DO NOT USE" a pod tim asciiart lebka se zkrizenymi hnaty.

Jinak jakoze wokna vsechna cest. Kdyz v Androidu user povoli aplikaci odesilani SMS a ta aplikace to dela, je to samozrejme zlo. Proto me zajima, jak to resi wokna, kdyz user povoli wokenni aplikaci odesilani SMS, wokna presto nejak poznaji ze zrovna tato SMS je neopravnena a zakazou ji.
Zajimave, zrejme mykosoft implementoval neco jako heuristickou analyzu chovani usera futrovanou umelou inteligenci.

Je fascinujici, co se tu clovek vsechno nedozvi.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 23. 09. 2016, 19:12:54 »
Tady nekteri volove, kteri nic jinyho neznaji, jenom zasranej linux, tak si nedokazou pochopit, ze windows 10 kde spustit na IoT, Hololens, xbox, mobile, tablet.

To jo, uz si predstavuju, jak si jdu koupit pracku s 30 GB HD, 8 GB RAM a aspon ctyrjadrovym CPU. Tak ty Widle 10 by tam cpal jen totalni debil, kdyz to muze udelat s necim ve stylu slabsiho Raspberr Pi, pokud pouzije nejaky normalni system.

Jinak doufam, ze do Hololens budou davat HD aspon dva, zapojene v nejakem RAID. To kvuli vyvazeni, aby usery nebolely krkcni svaly.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #51 kdy: 23. 09. 2016, 21:00:25 »
[...]S myslenkou jeden windows pro vse prisel jako prvni MS[...]
[...] Tady nekteri volove, kteri nic jinyho neznaji, jenom zasranej linux, tak si nedokazou pochopit, ze windows 10 kde spustit na IoT, Hololens, xbox, mobile, tablet. Tady se ukazuje omezenost linux fanatiku

Ano s 1 Windows prisel MS, ale s 1 System rozhodne NE, jednak tu je UbuntuTouch/Phone, ktere narozdil od MS Conitinuum umoznuje beh vsech beznych desktopovych aplikaci...
Pak tu mame obecne Linux... ten lze pustit napr. na desktopu, notebooku, tabletu, telefonu, hodinkach, routeru, switch, nas storage, televizi, tv-boxu, dvt-t boxu, dvb-s boxu, car pocitaci, IoT, Playstation, Xboxu, iPodu a bezi na vetsine Top500 Supercomputers...

Linux bezi napr. na CPU architekture: Alpha, ARM, Atmel, Texas Instruments, Freescale, IA-64, x86, MIPS, Power, PowerPC, Sparc...

Omezenost predvadi akorat tak zasranej arogantni a hloupej uzivatel spasitel, znas neco jineho nez Windows? jake verze Windows si zazil? s jakyma dalsima OS si pracoval? kolik let mas zkusenosti? a kolik let s tim co "kritizujes"?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 23. 09. 2016, 21:33:56 »
Omezenost predvadi akorat tak zasranej arogantni a hloupej uzivatel spasitel, znas neco jineho nez Windows? jake verze Windows si zazil? s jakyma dalsima OS si pracoval? kolik let mas zkusenosti? a kolik let s tim co "kritizujes"?

Spravna otazka. On asi nepamatuje doby, kdy ritual svate reinstalace bylo nutno provadet obcas take i kazdy mesic. Take asi nepamatuje doby, kdy useri meli sejvovaci tik. Tedy porad nervozne sejvovali rozdelane soubory, aby neprisli o praci, kdyby zase lehly Widle - a to clovek nevedel dne ani hodiny.

Asi by se na Widle dnes dival jinak.

Sten

« Odpověď #53 kdy: 23. 09. 2016, 21:43:05 »

Jaké „zakázané“ API? Android nemá žádné systémové API, které by mohly aplikace volat. I když to zkusíte volat třeba přímo přes IBinder, dostanete okamžitě SecurityException, že na to nemáte oprávnění. A pro zisk toho oprávnění potřebujete podpis klíčem, jehož veřejná část je ve firmware.

Ve Windows Phone Store se nemůže stát, že tam budou falešné aplikace nebo malware, že?

Jinak jakoze wokna vsechna cest. Kdyz v Androidu user povoli aplikaci odesilani SMS a ta aplikace to dela, je to samozrejme zlo. Proto me zajima, jak to resi wokna, kdyz user povoli wokenni aplikaci odesilani SMS, wokna presto nejak poznaji ze zrovna tato SMS je neopravnena a zakazou ji.
Zajimave, zrejme mykosoft implementoval neco jako heuristickou analyzu chovani usera futrovanou umelou inteligenci.

Ta heuristika je velmi jednoduchá: MS rozhodl, že uživatel nemá co povolovat aplikacím použít svůj telefon, a tak smí posílat SMS jen systémové aplikace.

Sten

« Odpověď #54 kdy: 23. 09. 2016, 22:06:52 »

Windows 10 IoT je dobrý vtip. Minimální požadavky 2 GB flash a 256 MB RAM? LOL. Hodně štěstí, až budete shánět komponenty s těmito parametry, které se vejdou třeba do patice žárovky, krabice zásuvky nebo zámku dveří.

spasitel

« Odpověď #55 kdy: 23. 09. 2016, 22:18:17 »

Ty budes silny IT odbornik. Ja delam v IT teprve od roku 1998 a muj prvni pocitac byl ZX Spectrum, proto me nektere neotrele koncepty minuly.

Treba me fascinuje co to v Androidu znamena "Zakazane API", predstavuju si to jako java metodu, kde je v javadoc popisce cervene napsano "DO NOT USE" a pod tim asciiart lebka se zkrizenymi hnaty.

Je fascinujici, co se tu clovek vsechno nedozvi.
No tady je krasne  videt neznalost. Zakazane api je takove ktere neni bezne vyvojari prístupne. K nemu se muzes dostat jenom tak, ze udelas jailbreak. No uz to samotnej system kterej kontroluje appku vyhodnoti jako nevhodny, protoze vi, ze je pouzity nedovoleny api.
Co se tyce odesilani sms, jo windows neumi posilat sms na pozadi. Vzdy jsi dotazan jestli chces odeslat sms. Cili zadna umela inteligence. Nejdriv nastuduj fakta potom mi muzes argumentovat. Ja nejakej vyvoj pro mobilni windle mam za sebou, co ty urcite ne :).
Jardo vis co je Windows IoT? Asi ne, protoze bys nekecal. Ten system nezere tolik čo windows na desktopu, nemusis mit 8gb ram a 4jadro. clovek se tady podozvida ruzne nesmysly:). No jo. Panove vidi jenom linux a nic jinyho. Jo a windows se pouziva v bankomatech, v gps navigaci :)

spasitel

« Odpověď #56 kdy: 23. 09. 2016, 22:21:15 »

Spravna otazka. On asi nepamatuje doby, kdy ritual svate reinstalace bylo nutno provadet obcas take i kazdy mesic. Take asi nepamatuje doby, kdy useri meli sejvovaci tik. Tedy porad nervozne sejvovali rozdelane soubory, aby neprisli o praci, kdyby zase lehly Widle - a to clovek nevedel dne ani hodiny.

Asi by se na Widle dnes dival jinak.
Jo takovej linux mint. Pustim norton commander, dam ho na fullscreen a on se zjebe celej system ;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 23. 09. 2016, 22:29:14 »
Jardo vis co je Windows IoT? Asi ne, protoze bys nekecal. Ten system nezere tolik čo windows na desktopu, nemusis mit 8gb ram a 4jadro. clovek se tady podozvida ruzne nesmysly:). No jo. Panove vidi jenom linux a nic jinyho. Jo a windows se pouziva v bankomatech, v gps navigaci :)

Rikal jsi, ze "tak si nedokazou pochopit, ze windows 10 kde spustit na IoT, Hololens, xbox, mobile, tablet." Takze pokud mluvime o W 10, ktere jsou vsude porad ty stejne Widle a ty najednou tvrdis, ze W 10 IoT zere mene zdroju, tak to asi nebudou ty stejne Widle.

Jinak o Widlich 10 IoT radsi nic nechci vedet. Ja si Widli uzil uz dost a prdstava, ze jeste budu ztracet cas kontrolovanim, jestli moje lednicka ma updatovany Avast nebo dvouhodinovym cekanim, az se mi updatuje pracka, abych si mohl vyprat hadry, me opravdu nerajcuje. Sance, ze bych si koupil cokoliv IoT, natoz pak W10 IoT, jsou opravdu mizive. Musely by byt straslive skvrny na slunci, tak aspon pres ctvrt slunce, aby vzniklo vseobecne pomateni smyslu, kteremu bych podlehl i ja.

Daniel Kozak

Re:Aky mobil s OS?
« Odpověď #58 kdy: 23. 09. 2016, 22:31:09 »
Jo jenze me ten telefon vydrzi tak maximalne rok (spis mene), takze proc vyhazovat dalsi 2000, kdyz to umi vse co potrebuji a jeste se mi libi vic jak spousta telefonu za 6000.

Jinak lenovo nebrat, nekolik mi jich proslo rukama a vetsinou des a hruza a to i ty v hodnote okolo 7000. Vecne se to kouse, nekolikrat se to restartuje, spatne me slysela druha strana. Vetsina techto chyb se na vetsine lenov objevila behem prvniho roku.

To dava smysl.
Ja to resim jinak, koupim telefon s momentalnim nejlepsim pomerem cena/vykon, dva roky jede velice slusne, pak programy zacnou bobtnat (pisou se pro aktualni HW). Pak nainstaluju alternativni ROMku nebo jiny tweak (treba Link2SD, kdyz uz uloziste nepostacuje) a prodlouzim zivot o dalsi cca 2 roky.
Moje Xiaomi RedRice1 je uz ve finalni fazi, ma posledni alternativni ROMku (dalsi uz nebudou, varici ROMek uz vari pro novejsi telefony) Link2SD odkazuje data programu na SD (protoze do 2GB prostoru pro programy se uz nyni ani omlylem nevlezou). Na jare, po povanocnich vyprodejich poridim zas neco noveho.

JJ podobne jsem to zkousel, bohuzel v mem pripade se to ukazalo jako zbytecna snaha, proste mi telefon nevydrzel. Verim ze diky me si spustal lidi vydelal hodne penez. Kdyz uz jsem telefon neutopil tak mi ho ukradli v saline. Pripadne jsem ho nekde zapomel. Jinak veci jako lokace telefonu vypada pekne, ale zasadne nefunguje v techto chvilich. Dohledani telefonu policiji je vec druha, pokud neni ohrozeni zivota nebo skoda oklo 20k tak to neresej, projdou okolni bazary a napisi ze nic nenalezi.

Duvodem je bohuzel zakon, kterej jim znacne znemoznuje pouzit lokaci telfonu dle IMEI

Lama

« Odpověď #59 kdy: 23. 09. 2016, 22:31:54 »
Jo a windows se pouziva v bankomatech, v gps navigaci :)

Já si to říkal už dávno, že kterej indiot nařídil, aby bankomaty přešli z OS/2, nebo na čem to dříve jelo, na dementní widle. Taky to podle toho vypadá.