Jaký operační systém pro mobil?

sanghaj

Jaký operační systém pro mobil?
« kdy: 22. 09. 2016, 16:06:40 »
Aky OS v pripade mobilu by ste zvolili? Android, iOS, Windows 10 Mobile? Za mna osobne by som bral Windows, hoci teraz to s podporou starsich telefonov posrali, ale co do stability, rychlosti, povazujem to za top. iPhone som nemal, ale tiez ho povazujem za dobry telefon, ale pride mi predrazeny. Android je podla mna riadny smejd. Doma mam tablet Acer s androidom 4.4 a chcel som urobit update, lebo uz je android 7.0. A ono mi neponukol ziaden novsi android. Jednoducho tam je podpora zavisla od vyrobcu daneho zariadenia. A je dieravy a neodladeny.
Poprosim postavit sa k teme racionalne, bez offtopicov.
« Poslední změna: 23. 09. 2016, 10:14:29 od Petr Krčmář »

Re:Aky mobil s OS?
« Odpověď #1 kdy: 22. 09. 2016, 16:39:58 »
Aky OS v pripade mobilu by ste zvolili? Android, iOS, Windows 10 Mobile? Za mna osobne by som bral Windows, hoci teraz to s podporou starsich telefonov posrali, ale co do stability, rychlosti, povazujem to za top. iPhone som nemal, ale tiez ho povazujem za dobry telefon, ale pride mi predrazeny. Android je podla mna riadny smejd. Doma mam tablet Acer s androidom 4.4 a chcel som urobit update, lebo uz je android 7.0. A ono mi neponukol ziaden novsi android. Jednoducho tam je podpora zavisla od vyrobcu daneho zariadenia. A je dieravy a neodladeny.

Nexus nebo Pixel podle preferovane velikosti. Problem solved.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #2 kdy: 22. 09. 2016, 16:41:55 »
Android mas na nejakej Acer smecko a divis se? porid si Google Nexus, ten dostava aktualizace primo od vyrobce=Google... budes mit odladenej system bez kravin navic a kazdej mesic bezpecnosti aktualizace...

WindowsMobile je pomalej system, co tu pomalost schovava za animace, neustale bys narazel na to ze chces nejakej program a ona je verze jen pro Andriod nebo iOS, navic to vubec neumi multitasking, takze i ta vyhoda co mel WindowsMobile <=6.5 padla...

« Odpověď #3 kdy: 22. 09. 2016, 16:55:02 »
Android mas na nejakej Acer smecko a divis se? porid si Google Nexus, ten dostava aktualizace primo od vyrobce=Google... budes mit odladenej system bez kravin navic a kazdej mesic bezpecnosti aktualizace...

WindowsMobile je pomalej system, co tu pomalost schovava za animace, neustale bys narazel na to ze chces nejakej program a ona je verze jen pro Andriod nebo iOS, navic to vubec neumi multitasking, takze i ta vyhoda co mel WindowsMobile <=6.5 padla...

Ale samozrejme, ze maji multitasking, WP7 uz jsou davno pryc. (ze je to absurni koupe z mnoha jinych duvodu, o tom zadna)

j

« Odpověď #4 kdy: 22. 09. 2016, 18:42:46 »
...
Widle sou mrtvy
IoS je taky aktualizovanej jen kdyz vyrobce chce ...
U androida sou ty nejlepsi kousky rootnuty uz z vyroby. Takze si muzes instalovat co chces.

A jestli chces telefonovat, porid si nokia 3210 ...

sanghaj

« Odpověď #5 kdy: 22. 09. 2016, 19:00:45 »
Tak windows nie je pomalý. Multitasking podporuje, neviem odkiaľ máš takéto dezinformácie. Android je deravý ako sito. Aplikácie nie sú to najdôležitejšie, na google play je vela aplikácií k ničomu. Napr aplikáciu na internetbanking by som si do androidu nikdy nenainstaloval. Z androidu sú možno dobre nexusy ktoré sú od google, ale tá cena je dosť vysoká a za tú sumu sa oplatí kúpiť napr windows. android je žiaľ neodladeny a len sa zvyšuje hw. V podstate si myslim, že ide o marketingový ťah. Čim viac jadier, tým lepšie, tým cool. Taký windows trpí nedostatkom aplikácií ale možno sa to zlepší. Je pravdou, ze wp 8.1 bol odladenejsi ako w10.

k1k1n

« Odpověď #6 kdy: 22. 09. 2016, 19:26:10 »
Podle mě dost záleží na penězích, které do toho chceš vrazit, do 3-4kkč imo lepší telefon než něco s WP neseženeš (Lumia 550, 650, nebo i 4xx skoro zadarmo), ale kupovat dražší WP nemá smysl, za 5-6k se dá koupit nový Nexus 5X a to je telefon o řád jinde, než cokoliv s WP.

Medo

« Odpověď #7 kdy: 22. 09. 2016, 19:29:55 »
Android je zrovna taky dieravy vo svete mobilov, ako windows vo svete desktopov - lebo je rozsireny ...
Ak ti vadi factory riesenie, popozeraj model, ktory by sa ti hodil, a zaroven podporuje cyagenomod.
Firewall to riesi - otravne, ale nedeje sa nic, co ja nechcem.
Najviac mi vadi, ze sice Google play je plny veci, ale ked vidim, ze QR citacka chce pristup okrem fotaku ku kontaktom, SMskam, pametovej karte, ..... Chce sa mi blejt velebnosti ... Musim prejst kopec balastu ...
Bojim sa, ze rozumnu volbu inu ako Android nemas. Len zvazit aj jeho negativa, pripadne k tomu zaujat postoj - vid vyssie.

Sten

« Odpověď #8 kdy: 22. 09. 2016, 20:11:12 »
Tak windows nie je pomalý. Multitasking podporuje, neviem odkiaľ máš takéto dezinformácie. Android je deravý ako sito. Aplikácie nie sú to najdôležitejšie, na google play je vela aplikácií k ničomu. Napr aplikáciu na internetbanking by som si do androidu nikdy nenainstaloval. Z androidu sú možno dobre nexusy ktoré sú od google, ale tá cena je dosť vysoká a za tú sumu sa oplatí kúpiť napr windows. android je žiaľ neodladeny a len sa zvyšuje hw. V podstate si myslim, že ide o marketingový ťah. Čim viac jadier, tým lepšie, tým cool. Taký windows trpí nedostatkom aplikácií ale možno sa to zlepší. Je pravdou, ze wp 8.1 bol odladenejsi ako w10.

Multitasking pořádně nepodporuje. Zkuste třeba tak triviální věc jako stáhnout off-line mapy na pozadí. Co na pozadí, ono stačí, když vypnete displej.

Který telefon s Windows doporučujete za cenu Nexusu 5X (8 000 Kč)? Lumia 950 stojí 11 000. To je o „trošku“ víc. Levnější 650 je pomalá, systém i aplikace se sekají a jsou nestabilní (např. hudba jen tak přestane fungovat, naštěstí se telefon čas od času restartuje sám 8) , klávesnici běžně trvá i několik sekund, než se objeví), má nic moc foťák (asi jako pět let stará Lumia 710), rozlišení 720p (na 5" displeji?) či špatný příjem Bluetooth a Wi-Fi. Navíc ta skvělá výdrž zde neplatí, tenhle telefon nevydrží na baterii ani den. A chybějící služby jako Windows Hello a Continuum to jen podtrhují. Kvalitu toho telefonu docela vystihuje i to, že MS jej nepředstavil jako telefon s Windows, prostě jen jako „levný telefon“. Za tu cenu bych radši koupil starý Nexus 5, který je nejen rychlejší, na baterii vydrží déle a má lepší displej a foťák, ale navíc i funguje ;)

Počet aplikací se asi těžko zlepší, když market share Windows Mobile spadl za poslední rok o dvě třetiny (hluboko pod 1 %), podle Gartheru je dost pravděpodobné, že příští rok spadne i pod Blackberry, zisky z prodejů telefonů s Windows za poslední rok klesly o 70 % a MS docela razantně propouští prodejce. Ta platforma je prakticky mrtvá.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 22. 09. 2016, 20:38:23 »
U androida sou ty nejlepsi kousky rootnuty uz z vyroby. Takze si muzes instalovat co chces.

Jo, za predpokladu, ze si z nekolika tisic modelu na trhu vyberes jeden z tech nekolika, na ktere existuji alternativni ROM. Jinak si budes vyvijet vlastni Android distro pro svuj telefon.

sanghaj

« Odpověď #10 kdy: 22. 09. 2016, 21:06:27 »

Multitasking pořádně nepodporuje. Zkuste třeba tak triviální věc jako stáhnout off-line mapy na pozadí. Co na pozadí, ono stačí, když vypnete displej.

Který telefon s Windows doporučujete za cenu Nexusu 5X (8 000 Kč)? Lumia 950 stojí 11 000. To je o „trošku“ víc. Levnější 650 je pomalá, systém i aplikace se sekají a jsou nestabilní (např. hudba jen tak přestane fungovat, naštěstí se telefon čas od času restartuje sám 8) , klávesnici běžně trvá i několik sekund, než se objeví), má nic moc foťák (asi jako pět let stará Lumia 710), rozlišení 720p (na 5" displeji?) či špatný příjem Bluetooth a Wi-Fi. Navíc ta skvělá výdrž zde neplatí, tenhle telefon nevydrží na baterii ani den. A chybějící služby jako Windows Hello a Continuum to jen podtrhují. Kvalitu toho telefonu docela vystihuje i to, že MS jej nepředstavil jako telefon s Windows, prostě jen jako „levný telefon“. Za tu cenu bych radši koupil starý Nexus 5, který je nejen rychlejší, na baterii vydrží déle a má lepší displej a foťák, ale navíc i funguje ;)

Počet aplikací se asi těžko zlepší, když market share Windows Mobile spadl za poslední rok o dvě třetiny (hluboko pod 1 %), podle Gartheru je dost pravděpodobné, že příští rok spadne i pod Blackberry, zisky z prodejů telefonů s Windows za poslední rok klesly o 70 % a MS docela razantně propouští prodejce. Ta platforma je prakticky mrtvá.
Neviem aky mobilny windows ste mali naposledy v rukach, ale stahovanie na pozadi ide bez problemov. Offline mapy sa dostahuju, aj ked telefon uzamknete alebo aplikaciu zminimalizujete. Robi sa to na tzv. backgroundtasku (asi ste nikdy nic na WM nevyvijali :)).
na finskom store stoji lumia 950 299e. a parametrovo nexus 5x sa nedotahuje na lumiu 950. dokonca ma lepsi fotak ako iphone. ale z androidu je nexus najlepsi

Sten

« Odpověď #11 kdy: 23. 09. 2016, 01:26:48 »
Parametry čeho se Nexus 5X nedotahuje na Lumii 950? CPU i GPU jsou totožné. 3 GB RAM je s takovým procesorem dost k ničemu. Lepší má tak možná ten foťák, který má sice větší senzor než iPhone, ale barevné podání nic moc, všechno je do červena.

Daniel Kozak

« Odpověď #12 kdy: 23. 09. 2016, 08:13:20 »

Ja to resil zrovna tri dny zpet, kdy jsem utopil svuj android (vodafone smart ultra 6). Nakonec jsem poridil lumii 650 a jsem velmi spokojen. Za necele 4000 mam telefon kterej vypada velmi dobre (i prodejce v o2 se divil, prvne me presvedcoval ze windows nebrat, ale jak to rozbalil tak byl unesen). Vydrz baterie je tak jeden az dva dny, takze o trochu lepsi nez jsem mel u toho vodafone.

Co se systemu tyce tak jsme nenarazil na zadnou nestabilitu, asi uz ty w10 docela odladili. CO se rychlosti tyce, tak je pravda ze ve srovnani s windows phone 8.1 (HTC 8s, kterej mel znacne slabsi HW) nevidim velky rozdil, cekal jsem asi trochu vic. Ale neni to nijak pomale.

Ohledne aplikaci tak ja jsem asi vyjimka, jelikoz nic nepotrebuji, teda krom mail klienta, www prohlizec a kdyz je aplikace pro twitter a jizdni rady tak mi to nevadi ;-) (ale mobilni web idosu a twitteru je dostacujici).

Pokud bych mel hodnotit ze vsech telefonu co mi proslo rukama (cca 15 za psolednich par let, hodne je ztracim a likviduji :D), tak bych tento telefon zaradil do prvni 5ky.

Muj top seznam by byl asi tento (odnejlepsiho): Wave 3 (bada 2), Huawei P8 lite (emui 4.1), lumia 650, HTC 8S, Huawei G510

spasitel

« Odpověď #13 kdy: 23. 09. 2016, 08:25:32 »

Který telefon s Windows doporučujete za cenu Nexusu 5X (8 000 Kč)? Lumia 950 stojí 11 000. To je o „trošku“ víc. Levnější 650 je pomalá, systém i aplikace se sekají a jsou nestabilní (např. hudba jen tak přestane fungovat, naštěstí se telefon čas od času restartuje sám 8) , klávesnici běžně trvá i několik sekund, než se objeví), má nic moc foťák (asi jako pět let stará Lumia 710), rozlišení 720p (na 5" displeji?) či špatný příjem Bluetooth a Wi-Fi. Navíc ta skvělá výdrž zde neplatí, tenhle telefon nevydrží na baterii ani den. A chybějící služby jako Windows Hello a Continuum to jen podtrhují. Kvalitu toho telefonu docela vystihuje i to, že MS jej nepředstavil jako telefon s Windows, prostě jen jako „levný telefon“. Za tu cenu bych radši koupil starý Nexus 5, který je nejen rychlejší, na baterii vydrží déle a má lepší displej a foťák, ale navíc i funguje ;)

Počet aplikací se asi těžko zlepší, když market share Windows Mobile spadl za poslední rok o dvě třetiny (hluboko pod 1 %), podle Gartheru je dost pravděpodobné, že příští rok spadne i pod Blackberry, zisky z prodejů telefonů s Windows za poslední rok klesly o 70 % a MS docela razantně propouští prodejce. Ta platforma je prakticky mrtvá.
no ty blaho, tady je snad odbornik, jak funguje multitasking ve windowsu, kdyz s tim ani poradne nikdy nedelal, nebo vubec neco vyvijel. Ja se nedivim, ze fanaticti linuxaci jsou tak docela mimo realitu. Jako neni o cem, ze Android je sama dira.
Ono srovnavat windows pro desktop a windows pro mobily co se tyce bezpecnosti je taky ujety. Na mobilnim windowsu mate omezene API, proto by byla bezpecnost windows mobile uplne nekde jinde, i kdyby mel tolik procent, co android. Proste android je smejd. Prikladam linky co do bezpecnosti OS:

http://www.makeuseof.com/tag/secure-mobile-operating-system/
http://www.smartceo.com/nextlogik-which-mobile-os-is-most-secure-ios-android-or-windows/

balki

« Odpověď #14 kdy: 23. 09. 2016, 08:25:46 »
Ako vidim, marketingove oddelenie microsoftu po predoslom prepustani zasa posilnilo :)