Aky OS v pripade mobilu by ste zvolili? Android, iOS, Windows 10 Mobile? Za mna osobne by som bral Windows, hoci teraz to s podporou starsich telefonov posrali, ale co do stability, rychlosti, povazujem to za top. iPhone som nemal, ale tiez ho povazujem za dobry telefon, ale pride mi predrazeny. Android je podla mna riadny smejd. Doma mam tablet Acer s androidom 4.4 a chcel som urobit update, lebo uz je android 7.0. A ono mi neponukol ziaden novsi android. Jednoducho tam je podpora zavisla od vyrobcu daneho zariadenia. A je dieravy a neodladeny.
Poprosim postavit sa k teme racionalne, bez offtopicov.
Ja to resil zrovna tri dny zpet, kdy jsem utopil svuj android (vodafone smart ultra 6). Nakonec jsem poridil lumii 650 a jsem velmi spokojen. Za necele 4000 mam telefon kterej vypada velmi dobre (i prodejce v o2 se divil, prvne me presvedcoval ze windows nebrat, ale jak to rozbalil tak byl unesen). Vydrz baterie je tak jeden az dva dny, takze o trochu lepsi nez jsem mel u toho vodafone.
Co se systemu tyce tak jsme nenarazil na zadnou nestabilitu, asi uz ty w10 docela odladili. CO se rychlosti tyce, tak je pravda ze ve srovnani s windows phone 8.1 (HTC 8s, kterej mel znacne slabsi HW) nevidim velky rozdil, cekal jsem asi trochu vic. Ale neni to nijak pomale.
Ohledne aplikaci tak ja jsem asi vyjimka, jelikoz nic nepotrebuji, teda krom mail klienta, www prohlizec a kdyz je aplikace pro twitter a jizdni rady tak mi to nevadi ;-) (ale mobilni web idosu a twitteru je dostacujici).
Pokud bych mel hodnotit ze vsech telefonu co mi proslo rukama (cca 15 za psolednich par let, hodne je ztracim a likviduji

), tak bych tento telefon zaradil do prvni 5ky.
Muj top seznam by byl asi tento (odnejlepsiho): Wave 3 (bada 2), Huawei P8 lite (emui 4.1), lumia 650, HTC 8S, Huawei G510