Mně se to děje taky, a na každém počítači s Windows, ke kterému si sednu,
Pak je otázka, jestli to je aplikací jako takovou, nebo třeba nějakýma breberkama, které do toho OS potažmo aplikace nalezly.
a v každém prohlížeči, který tam spustím, IE, FF, Chrome. Chyba bude tedy asi v mně. I když teď si vzpomínám, že někdy před 8 lety, když jsem měl otevřeno více jak 10 tabů, tedy stejně jako dnes, tak to v paměti zabíralo podstatně méně místa a ani to nezpomalovalo celý počítač. Takže buď se zhoršil OS a prohlížeče nebo ty stránky jsou více nenažrané. Anebo oboje.
Momentálně mám otevřeno 31 tabů ve 4 okench v prohlížeči Google Chrome v 64 bit Debian Linuxu s KDE 4. Jsou to i docela náročné stránky i videama. Mám 16 GiB RAM, z toho 2 GiB RAM je vyhrazeno pro grafickou kartu v procesoru (AMD APU s Radeon R7). Neběží mi tu jen prohlížeč a momentálně mám k dispozici cca 8 GiB volné RAM, ve swapu nic. Běží mi to klidně i mnoho dnů v kuse, PC nevypínám obvykle a restartuju málokdy, přičemž mívám otevřeno i mnohem více tabů.
Prohlížeč obvykle nebývá ta aplikace, kterou musím restartovat. Opravdu výrazné leakování paměti má zdá se packagekit služba, občas je schopná naboptnat do GiB RAM, aniž by něco dělala, aktualizace jsou všechny provedené ap. Po jejím restartu je možné získat ty GiB z5.
V čem je tedy mezi námi rozdíl?
1. Mám jiný OS - výběr tohoto je zpravidla velmi důležitý
2. vm.swappiness = 2
3. Přijde mi, že více si stěžují uživatelé prohlížečů od Mozilly
4. Možná jiný HW? Leakovat může často pamět dynamicky přidělovaná integrované kartě. U Intelu se s tím dá poměrně často potkat. Ne že by se mi to nestávalo občas u toho integrovaného Radeonu, ale tam spíše občas když si pustím do hraní 3D her a spíše pokud pustím nějakou pod Wine, než nativní Linuxovou. Ale stává se to i u nativních, ale méně často.