To co tu padlo několikrát musím uznat, že je pravda. Strop admina je asi těch 70k Kč, a to i na devops pozicích se víc než 75k Kč dá stěží dostat. Těch 70k člověk dostane s hodně velkou praxí, nebo team leader.
Po 5 letech v Javě vidím lidi, jak se pohybují kolem 100k Kč, a to rozhodně není ani top plat, je to nadprůměrný javista, ale ne top... Top lidi v Javě vidím kolem 150k Kč, kteří mají team leader pozice v korporátech atd...
Čím dál více si uvědomuji, že administrace je slepá ulička, už se tam nemám kam dál pohybovat... I když tady z fóra mám občas pocit, že v linuxu atd. dokážu sotva zapnout počítač, tak reálně jakmile dojde na lámání chleba a vidím kolegy vedle mě, lidi na pohovorech atd. tak jsem na tom znatelně lépe. Program na naučení se AWS co jsem měl v jedné firmě a měli pro nováčky na 6 měsíců jsem obsáhl za 2 měsíce (ano mákl jsem si, ale šlo to rychle).
Je asi pravda to co tu někteří říkají, že mě je na to škoda. O Javě jsem delší dobu uvažoval, i jsem si na to bral kurz, ale je to na dlouhé lokty. Až teď když jsem tu četl ty příspěvky mě vlastně došlo, že pracuji s Java programátory a teoreticky bych se mohl v práci domluvit, že část práce budu třeba dělat Javu - protože na to čas je, +navíc tím že pochopím celou aplikaci a návaznosti můžu poskytovat i benefit do firmy v rámci lepší podpory (velká část podpory je pochopení i byznysu a návazností). Reálně bych se asi mohl Javu naučit u nás ve firmě bez libovolného poklesu mzdy jako Java junior, a profitovala by jak firma tak já - tak se to asi pokusím do firmy prodat. Nemusel bych měnit vesměs nic a jen místo brouzdání na FB (protože se v práci užírám nudou) bych dělal něco přínosného a i se sám dál posouval + pomoc je 10 javistů vedle mě.
Divím se, že mě to dlouho nenapadlo, díky všem moc za pomoc.