Žaloba za Švarc systém

zdenek1000

Re:Žaloba za Švarc systém
« Odpověď #45 kdy: 24. 06. 2016, 14:13:03 »
Pro mne je stale vyhodny bejt ICO nez normalni zamestnanec. Jenomze se neplati faktury, tak musim nejak zakrocit proti dane firme. V podstate muzu rict, ze mne firma nutila do svarcu. A co se tyce smluv. Tak vsude je to tak, ze jste jako zamestnanec ale delate na ICO. Ja osobne jsem se nesetkal s nicim jinym. Neni to ten opravdovej obchodnej vztah. Vzdy jsem musel oznamit svemu nadrizenemu, ze chci volno a musel mi ho odsouhlasit. Ale to takhle nema fungovat!

Tomáš Marný

« Odpověď #46 kdy: 24. 06. 2016, 14:23:56 »
Pro mne je stale vyhodny bejt ICO nez normalni zamestnanec. Jenomze se neplati faktury, tak musim nejak zakrocit proti dane firme. V podstate muzu rict, ze mne firma nutila do svarcu. A co se tyce smluv. Tak vsude je to tak, ze jste jako zamestnanec ale delate na ICO. Ja osobne jsem se nesetkal s nicim jinym. Neni to ten opravdovej obchodnej vztah. Vzdy jsem musel oznamit svemu nadrizenemu, ze chci volno a musel mi ho odsouhlasit. Ale to takhle nema fungovat!

OMG! Ty jsi blb nebo troll. A vyvrať to.  ;D

KStanley

« Odpověď #47 kdy: 24. 06. 2016, 14:26:56 »
Zkus to nejdřív řešit normálně, racionálně. Proč ti firma neplatí faktury?

a) má finanční potíže (mimochodem, díval ses na justici.cz, jaké má firmy účetní výkazy?) - situace se nezlepší a dostaneš se do ještě větších problémů (jak tady někdo trefně poznamenal o mlácení manželky), spolupráci ukončit

b) firma nemá finanční potíže - pak je nutné pohovořit s vedením, v čem je problém, slušně věcně, pokud nikam jednání nepovede spolupráci ukončit nebo se ti podaří úspěšně něco vyjednat, dnes je těžká doba a když se slušně neozveš, tak firma zaplatí někomu, kdo na ně tlačí víc

Jinak pokud je tvoje fakturace něčím podložená, nejlépe pokud je ve smlouvě uvedena částka, kterou máš fakturovat nebo převzetí faktury a odsouhlasení někdo z firmy podepsal, pak můžeš dlužnou částku žalovat u soudu a následně exekučně vymáhat. Pokud ale platí a), pak než rozhodne soud a dostaneš se k exekuci, bude firma v kopru a ty stejně neuvidíš ani korunu a budeš mít jen náklady navíc. To je ta výhoda OSVČ. Napráskáním nevyřešíš absolutně nic, chvilku budeš mít pocit, že jsi něčeho dosáhl, ale nakonec to bude jen tvoje prohra.

Srovnání s volbami silně pokulhává. Tady jde o volbu jednotlivce, který má vše ve svých rukou, ale jaksi to  svádí na cosi, že nejde, nemá jinou možnost, atd. Možností je spousta, v oboru, mimo obor, v republice, v zahraničí, ...

« Odpověď #48 kdy: 24. 06. 2016, 14:31:16 »
V podstate muzu rict, ze mne firma nutila do svarcu. A co se tyce smluv. Tak vsude je to tak, ze jste jako zamestnanec ale delate na ICO. Ja osobne jsem se nesetkal s nicim jinym. Neni to ten opravdovej obchodnej vztah. Vzdy jsem musel oznamit svemu nadrizenemu, ze chci volno a musel mi ho odsouhlasit. Ale to takhle nema fungovat!
To je ale jen tvuj boj, ze to takhle mas. Ja to treba takhle vubec nemam. S nikym nemam zadne smlouvy, volno nezadam nybrz oznamuji atd. Co te tam drzi? Jak te ta firma nuti do delani na ICO? Drzi ti jeji sef kver u hlavy?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Lol Phirae

« Odpověď #49 kdy: 24. 06. 2016, 14:35:50 »
Pro mne je stale vyhodny bejt ICO nez normalni zamestnanec.  ... V podstate muzu rict, ze mne firma nutila do svarcu.

Aha, tak ono je to pro tebe sice (stále !!!) výhodné, ale nutili tě. Fakt se bavím.  ;D ::)

Ale to takhle nema fungovat!

Jo, to nemá. Zruš živnost a nech se někde zaměstnat. A co se vymáhání pohledávek, zaplať si advokáta, charita vocamcaď pocamcaď, z tvého přístupu je mi fakt blivno.

pistelak

« Odpověď #50 kdy: 24. 06. 2016, 14:50:13 »
Neživte trolla a neodpovídejte mu. Zemře hlady a tohle zbytečné vlákno se může smazat.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 24. 06. 2016, 15:28:28 »
Chlapče, chlapče... prý už pracuješ 8 let, takže by ti mělo být minimálně 26, spíš víc. Ale tvé chování vypadá max na 10. Ještě bych svému "šéfovi" pravidelně rozbíjel okna, propichoval kola u auta, kradl ventilky a stěrače, můžeš mu i kálet na rohožku, strkat sirky do zámku atd atd.
Osobně být tvým "zaměstnavatelem", tak v okamžiku když tohle uděláš, tě zavalím reklamací každé kraviny, kterou jsi za poslední dobu udělal a to uvidíš ten fičák.

Jinak, pravděpodobně jsi chtěl říct:
Jsem v těžké situaci, pracuji pro firmu, která mě uvrtala do švarcu. Tato firma má velmi špatnou platební morálku, ale velmi vysoké nároky a požadavky. Bohužel si nemohu dovolit zůstat ani chvíli bez práce a ačkoliv jsem se snažil najít něco lepšího, tak se mi to nepovedlo. Pracuji v tom a tom oboru, v životě už jsem dokázal toto a toto a tímto způsobem bych rád získal nějaké kontakty na potencionálního zaměstnavatele, ideálně v osvědčeném prostředí, protože po mých zkušenostech už nechci nic jako dřív zažít. Pracovat chci jako zaměstnanec, protože jako OSVČ jsem totálně selhal a ŽL samozřejmě mohu obratem zrušit (pozastavit).

Načež si vyslechneš kritiku od spousty lidí, že jsi úplně blbej, když si nedokážeš sehnat práci, další pomluví to co děláš a umíš (nebo ti rovnou vysvětlí, že to neumíš) a možná mezi tím vším najdeš něco rozumného a pozitivního. Za blbce budeš pro některé lidi pořád, ale ne za blbou mstivou vyděračskou svini s myšlením deseti letého dítěte.

j

« Odpověď #52 kdy: 24. 06. 2016, 15:35:02 »
Jak na to koukam, povinou soucasti ziskani zivnosti by mel bejt IQtest .. tem co maj pod 50 by ho davat nemeli.

zdenek1000

« Odpověď #53 kdy: 24. 06. 2016, 19:56:26 »
Takze dnes jsem se bavil s pravnikem a jdeme podat zalobu. Za svarc system, nevyplaceni faktur, zneuzivani zamestnancu. Firma bude platit, a ne male castky. Budou to miliony panove ;)

Lol Phirae

« Odpověď #54 kdy: 24. 06. 2016, 20:08:08 »
Budou to miliony panove ;)

Tak se sem hlavně pak nezapomeň přijít pochlubit, milionářu... ;D ;D ;D  ::) ::) ::)

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 24. 06. 2016, 20:47:12 »
No tak to mi ho vyndej. Za švarc ti můžou víc než firmě, pokud nedokážeš, že ti drželi pistoli u hlavy, o zneužívání zaměstnanců nemůže být řeč, protože nejsi zaměstnanec a za dlužné faktury může být maximálně exekuce, takže jestli dlužné faktury nejsou za miliony, což nejsou, protože retardi dělají většinou za minimum, tak zase vítr. Ale tak zase trolling z jiného soudku no... aspoň není nuda :D

Josef

« Odpověď #56 kdy: 24. 06. 2016, 21:02:14 »
Vážený pane, už v Bibli opakovaně psáno, aby si každý, než se dá do boje, předem spočetl náklad. Takže - není jisté, že firma Vám dá milióny, nemusíte dostat také vůbec nic. Je tam řada promněných - jakou máte či nemáte smlouvu, co jste měl dělat, jak to bylo odvedeno, prostě tisíc a jedna věc, kterou firma může rozporovat. Naopak můžete si sám velmi značně uškodit, soudní řízení zcela jistě dospěje do fáze, kdy budete muset přiznat cosi za co můžete být sám sankcionován. Kdo je na tom dobře, nenese rizika sporu a nikdy neprodělá je Váš právník! Předem mu zaplatíte za jeho služby, jak je to tady "dobrým" zvykem. A vy možná obdržíte náhradu, ale jen pokud vyhrajete a to vůbec jisté není. A to můžete mít klidně tisíckrát pravdu. Ovšem mít pravdu a mít na to rozsudek jsou dvě různé věci. A také od sebe několik let vzdálené. Zvažte, že rady od právníka jsou jeho chleba. A pokud Vám řekne, že to na žalobu není, přijde o kšeft. Veškerá rizika neúspěchu nesete Vy a ještě si můžete jak Vám tady i ostatní píšou můžete velmi významně uškodit. Zkušte o tom zauvažovat, ať neuděláte chybu, která Vás může stát hodně peněz za právníka a soudní poplatky, zvláště, pokud se firma odvolá. Budete mít peníze na několik let soudů? Budete mít peníze na pokuty za Vaši nezákonnou činnost k níž se musíte doznat? A pokud se Vám podaří firmu významně poškodit, bude ona mít na to, aby Vám pak zaplatila?

Přeji ať se Vám daří a ať neuděláte chybu. Taky jsem se kdysi hnal do jednoho sporu s jedním hajzlíkem. Dnes po letech soudů (dvě odvolání, osm jednání za dobu pěti let) mám v ruce pravomocný rozsudek na 700.000,- Kč a k tomu přiznané úroky, ale firma je za ty roky fuč. Kdybych býval vyjednával měl bych kupříkladu sto. Ale měl aspoň nějaké peníze, a ne utracených více jak 90.000,- Kč za poplatky a právníka a k tomu ztracený čas. Takže bych měl +100 tisíc a neutradil devadesátku oproti dnešnímu papíru, který mi mých 700.000,- Kč v žádném případě nevrátí.

Nechci se Vás dotknout, ale hněv a to i oprávněný není dobrým rádcem. A právník už vůbec ne, složitost sporu, jeho délka mu nese jen peníze. A státu taky. Víte, že platíte soudní poplatek 5 %. Za odvolání dalších 5 % a za exekuci dalších pět.  A to vše se může dít i opakovaně? Může dojít klidně ke dvěma odvoláním a klidně i na opakovanou exekuci. A právník bude mít ze sporu ať už uspějete nebo dne dalších minimálně cca 10-20%? Zvažte to. Není o co stát vést soudní spor. Stojí to peníze a vůbec není jisté, že ty původní prachy vůbec kdy uvidíte. Navíc, když sám máte máslo na hlavě. Ale o tom už jsem psal a jiní také.

zdenek1000

« Odpověď #57 kdy: 24. 06. 2016, 22:18:40 »
Panove ja mam pravnika, ktery je jeden z nejuspesnejsich pravniku v CR. Z firem vysoudil miliony. Vy nejste zadni pravnici. A naklady na soud zaplati firma, protoze ja vyhraju.

Lol Phirae

« Odpověď #58 kdy: 24. 06. 2016, 22:31:55 »

Turban Legend

« Odpověď #59 kdy: 24. 06. 2016, 23:42:17 »
V podstate muzu rict, ze mne firma nutila do svarcu.

Jak tě proboha nutili? Jako podnikatel jsi je mohl oslovit s nabídkou. Nebo oni mohli najít tebe a poslat ti svoji poptávku. Je jedno, kdo ten kontakt inicioval – pak následovalo vyjednávání a pokud bylo úspěšné, tak dvě strany dobrovolně podepsaly smlouvu.

Nutit tě může leda tak Bureš platit daně. Ale tvoji potenciální zákazníci tě k ničemu nutit nemůžou – je jen na tobě jestli s nimi smlouvu podepíšeš a jakou.

Podle toho, co tu píšeš, nejsi úplně svéprávný a na podnikání se nehodíš. Doporučuji živnost zrušit a nechat se někde zaměstnat. Možná i změnit obor, protože jestli vymýšlíš takovéhle všivárny, místo aby ses s nimi prostě rozloučil a šel pracovat jinam, tak to s tvými IT schopnostmi asi velká sláva nebude (jak už tu padlo, na trhu je nedostatek kvalifikovaných lidí a najít práci v oboru není těžké).

Neni to ten opravdovej obchodnej vztah. Vzdy jsem musel oznamit svemu nadrizenemu, ze chci volno a musel mi ho odsouhlasit. Ale to takhle nema fungovat!

Jistě, má to fungovat tak, že si objednáš zedníka nebo instalaréra a on ve smluvený den nepřijde a jen napíše „seru na tebe dneska si beru volno“ – co na tom, že sis kvůli tomu bral dovolenou a vyklízel byt. Probuď se – v IT je čas lidí ještě dražší a spousta činností na sebe navazuje → nejde je dělat jen tak nahodile, jak se zrovna kdo vyspal nebo jak se mu chce do práce. Je úplně normální, že je potřeba práci plánovat a koordinovat napříč dodavatelsko-odběratelským řetězcem. Když se na tebe dodavatel vykašle a nedodá něco, s čím jsi počítal, tak tě to přijde pěkně draho (tvoji lidi nemají co dělat = vyhozené peníze, musíš zrušit objednávky u jiných dodavatelů, které na to navazovaly a přeobjednat je, musíš se omluvit u svých zákazníků za zpoždění, případně jim i platit pokuty nebo si u nich aspoň děláš špatné jméno).