Vážený pane, už v Bibli opakovaně psáno, aby si každý, než se dá do boje, předem spočetl náklad. Takže - není jisté, že firma Vám dá milióny, nemusíte dostat také vůbec nic. Je tam řada promněných - jakou máte či nemáte smlouvu, co jste měl dělat, jak to bylo odvedeno, prostě tisíc a jedna věc, kterou firma může rozporovat. Naopak můžete si sám velmi značně uškodit, soudní řízení zcela jistě dospěje do fáze, kdy budete muset přiznat cosi za co můžete být sám sankcionován. Kdo je na tom dobře, nenese rizika sporu a nikdy neprodělá je Váš právník! Předem mu zaplatíte za jeho služby, jak je to tady "dobrým" zvykem. A vy možná obdržíte náhradu, ale jen pokud vyhrajete a to vůbec jisté není. A to můžete mít klidně tisíckrát pravdu. Ovšem mít pravdu a mít na to rozsudek jsou dvě různé věci. A také od sebe několik let vzdálené. Zvažte, že rady od právníka jsou jeho chleba. A pokud Vám řekne, že to na žalobu není, přijde o kšeft. Veškerá rizika neúspěchu nesete Vy a ještě si můžete jak Vám tady i ostatní píšou můžete velmi významně uškodit. Zkušte o tom zauvažovat, ať neuděláte chybu, která Vás může stát hodně peněz za právníka a soudní poplatky, zvláště, pokud se firma odvolá. Budete mít peníze na několik let soudů? Budete mít peníze na pokuty za Vaši nezákonnou činnost k níž se musíte doznat? A pokud se Vám podaří firmu významně poškodit, bude ona mít na to, aby Vám pak zaplatila?
Přeji ať se Vám daří a ať neuděláte chybu. Taky jsem se kdysi hnal do jednoho sporu s jedním hajzlíkem. Dnes po letech soudů (dvě odvolání, osm jednání za dobu pěti let) mám v ruce pravomocný rozsudek na 700.000,- Kč a k tomu přiznané úroky, ale firma je za ty roky fuč. Kdybych býval vyjednával měl bych kupříkladu sto. Ale měl aspoň nějaké peníze, a ne utracených více jak 90.000,- Kč za poplatky a právníka a k tomu ztracený čas. Takže bych měl +100 tisíc a neutradil devadesátku oproti dnešnímu papíru, který mi mých 700.000,- Kč v žádném případě nevrátí.
Nechci se Vás dotknout, ale hněv a to i oprávněný není dobrým rádcem. A právník už vůbec ne, složitost sporu, jeho délka mu nese jen peníze. A státu taky. Víte, že platíte soudní poplatek 5 %. Za odvolání dalších 5 % a za exekuci dalších pět. A to vše se může dít i opakovaně? Může dojít klidně ke dvěma odvoláním a klidně i na opakovanou exekuci. A právník bude mít ze sporu ať už uspějete nebo dne dalších minimálně cca 10-20%? Zvažte to. Není o co stát vést soudní spor. Stojí to peníze a vůbec není jisté, že ty původní prachy vůbec kdy uvidíte. Navíc, když sám máte máslo na hlavě. Ale o tom už jsem psal a jiní také.