Děkuji všem zúčastněným za reakce. Už je mi to jasné. Prostě dnes je práce dost a proto se cena "šroubuje".
A ano, programátor by měl více práce, než jeden script. Ovšem za 1kKč/h rozhodně ne, jsme malá česká firma.
Nicméně cením si Vašich názorů.
Dohoda o ceně samozřejmě byla, programátor je momentálně nedostupný a vzhledem k tomu, že není z Brna, možná už ani nebude.
Myslím, že odhad není úplně mimo mísu. Dvě knihovny, jedna s 200řádky včetně komentářů a druhá s 230 řádky není velký projekt. Vzhledem k hodně komentářům bych viděl seznámení a práci tak na 2 hodiny. Sám jsem programoval před nějakou dobou ve více jazycích, posledních pár let se ale věnuji správě a sítím - když jsem se před lety rozhodoval, zvolil jsem sítě. Možná jsem se měl věnovat tomu programování ... asi bych vydělal více.
a) dohoda o ceně byla předpokládám s programátorem který to původně dělal, tedy ví jak je to dělané
b) váš časový odhad může a nemusí být reálný. Z osobních zkušeností vím, že reálný obvykle není
c) přičemž důvod proč reálný není je obvykle proto, protože to bývají bastly postavené na natvrdo psaných sql s sql injection, předpokladem register globals atd. (čili potenciálně můžete strávit první hodinu na projektu jen předěláním aby to nebylo zcela děravé a vůbec to jelo na PHP s vyplým register globals)
d) a c) je obvykle důvod, proč původní programátor od toho "utekl" i když má proti všem ostatním výhodu, že to zná. Jenže... stáhnete to na lokál, nejede kvůli register globals, je potřeba někde vyhrabat přihlášení na server, k nějakému adminu k databázi atd.
e) a navíc nikdo neví jak ten kód vypadá, on ani nikdo neví jak na čem to jede a jak. I v dnešní době existují servery s magic quotes gpc jedoucí na php 4.x kde prakticky "nic" nejede, frameworky tam rozchodit nejdou kvůli všemožným restrikcím atd. Rozcházet si na lokále 10 let staré PHP fakt není zábava, a koukat na neustále "function xyz doesn't exist" taky není nic moc.
Takže se lze těžko divit, že se nikdo nehrne do práce na 1-2 hodiny, protože to jak to popisujete může být cokoli od práce na půl hodiny (funguje-li vše ok), až po klasické "past na pasti" což je bohužel výrazně běžnější případ - jinak by to obvykle dodělal původní programátor. Kdybyste chtěl spousty věcí a tohle by byl jen fragment, tak se hodinová nebo dvouhodinová režie na tom množství rozpustí, ale kvůli pár drbnutí do kódu to znamená skákat do kalné vody, a doufat že tam nebude moc šutrů...