Menší opravy v PHP - nezájem programátorů?

Re:Menší opravy v PHP - nezájem programátorů?
« Odpověď #105 kdy: 14. 03. 2016, 22:12:35 »
Sice je pravda, že za tisku se nemá cenu namáhat. Ale na druhou stranu jestli je pro tebe tisícovka promile nákladů tak to dost utratíš ... víš doufám, že promile je tisícina.
...a "v řádu promilí" může taky znamenat 9 promile. Takže by měl životní náklady pod deset tisíc měsíčně :)
Tak pokud je ta tiska 9 promile nákladů (10 ať se to z hlavy dobře počítá) tak to vychází na 100k měsíčně. Chápeš rozdíl mezi procenty a promile?? Pokud je něco 10 promile z nákladů (tedy deset tisícin) tak je třeba tu tisku vynásobit 100, ale pokud deset procent (desetina) tak deseti a máme těch tvých 10k.

« Odpověď #106 kdy: 15. 03. 2016, 05:31:29 »
5 promile = 0,5%.
Pokud 0,5% = 1000,- tak 100% = 200 000 tisic.
Nevim jak ostatni, ale to u me docela sedi jako rocni naklady na bydleni a auto.

Takze pane vana-hb: vytahnout hlavu ze zadele a spocitat si to znova.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #107 kdy: 15. 03. 2016, 08:11:21 »
Pokud 0,5% = 1000,- tak 100% = 200 tisic.
samozrejme takto :-)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #108 kdy: 15. 03. 2016, 08:36:37 »
Chápeš rozdíl mezi procenty a promile??
Já ano :)

Kód: [Vybrat]
>>> ((1000/9)*1000)/12
9250

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #109 kdy: 15. 03. 2016, 09:43:33 »
Tak pokud je ta tiska 9 promile nákladů (10 ať se to z hlavy dobře počítá) tak to vychází na 100k měsíčně. Chápeš rozdíl mezi procenty a promile?? Pokud je něco 10 promile z nákladů (tedy deset tisícin) tak je třeba tu tisku vynásobit 100, ale pokud deset procent (desetina) tak deseti a máme těch tvých 10k.

Ehm...

Citace
Tisícovka není částka, kvůli které se vyplatí s někým vůbec jednat, natož ještě vyjednávat o ceně. Jednak je to v řádu promilí ročních životních nákladů

Počítáš dobře (v řádu promilí skutečně znamená méně než jedno procento). Správně ti vyšlo, že moje náklady musí být nad sto tisíc. Potíž je v tom, že se bavíme o ročních nákladech, nikoli měsíčních. Osobně pod sto tisíc ročně nemám ani samotné bydlení.

Roční náklady nepoužívám pro zmatení, ale proto, že uvažovat v businessu v jednotlivých měsících podle mých zkušeností nejde. Podstatné je to, že když budu mít takhle nastavenou většinu zákazníků, kdy každý znich dá kolem tisícovky, bude očekávat individuální přístup, obtěžovat mě i po dokončení zakázky a ještě se mnou bude smlouvat o ceně, tak budu muset v daný rok obsloužit stovky úplně cizích a navíc relativně náročných zákazníků i pro základní obživu a na to fakt nemám nervy. To je podle mě práce pro firmu s dělbou práce (recepce, hotline, obchod, realizace, support, ...), ne pro jednotlivce, ale každému, co jeho jest.

j

« Odpověď #110 kdy: 15. 03. 2016, 09:58:52 »
Firma prozmenu musi vsechny ty lidi zaplatit, takze za litr nic delat nebude uz jen proto, ze to nepokreje ani provozni naklady na sjednani zakazky. Za litr ti tak v tom autoservisu vymenej zarovku - pokud kvuli tomu nebudou muset rozmontovat pulku auta.

JardaA

« Odpověď #111 kdy: 15. 03. 2016, 10:29:24 »
Takže, zrovna ekeltrikář je celkem složité povolání, skoro jako programátor.
Děláš si srandu? Vše praktické co potřebuje elektrikář se vejde do slabé příručky. Co se jednou naučí to bude s velkou pravděpodobností používat bez změny do důchodu. Někoho takového srovnat s programátorem co se celý život učí a přemýšlí???

Já bych byl rozhodně v úsudku zdrženlivější (podotýkám, že nejsem elektrikář). I v této oblasti je značný vývoj, tak třeba v souvislosti s EU se změnily normy a to i dost zásadně. Je dobré vidět, že nejde jen o připojování zásuvky v bytu, ale třeba o průmyslové provozy, různě náročná prostředí, různé systémy, kombinace staré/nové atd., atd. Přitom chyba => úraz => flastr, tohle 99,999 % programátorů nehrozí ani náhodou. Doporučuji kouknout se do diskusí na elektrika.cz, člověk trochu vystřízliví.

j

« Odpověď #112 kdy: 15. 03. 2016, 13:09:19 »
V elektrice jako ve vsem existujou stovky ruznejch specializaci, a zadnej elektrikar nedela a ani nemuze vsechno, proste proto, ze tomu nerozumi. Ale kazdej by mel zvladnout spravne zapojit zasuvku. A pokud se budem bavit o rozvodech po baracich ... tak i kdybys nekde vyhrab nekoho, kdo chodil na pivo s Krizikem, tak nebude mit zadnej zasadni problem. Respektive ... bude mu na bliti z toho, ze misto keramiky a mosazi se vsude cpe plast a rychlospojky.

xmx

« Odpověď #113 kdy: 15. 03. 2016, 22:25:59 »
Ja myslim, ze takovej elektrikar, pokud mi dokaze vysvetlit jak funguje transformator pomoci Maxwellovejch rovnic, tak toho vi o elektrice zhruba tolik co dobrej programator o programovani. Problem je, ze lidemi co to zvladaj uz cestina nenazyva elektrikarem...

hu

« Odpověď #114 kdy: 16. 03. 2016, 03:39:14 »
elektrikar, pokud mi dokaze vysvetlit jak funguje transformator pomoci Maxwellovejch rovnic
Vysadek z Jedlickarny? Tohle snad uz neni ani mozny :-D