Nevim, jestli nekoho jeste zajima puvodne polozena otazka v tomto foru :-).
Nicmene pred par lety jsem cetl, ze existuje nejaka firma, ktera na zakazku odpaluje tunery v autoradiich v autech firemnich flotil, aby nemusely platit nesmyslne castky za to, ze si zamestnanec ma za jizdy do ceho zasunout CDcko, nebo flasku s muzikou. Z toho plyne, ze se za odpaleny, nebo vymontovany tuner nemusi platit. Alespon za nejakych podminek, ktere neznam.
Ohledne autoradii - asi za $8-$10 se da na ebayi koupit zesilovac, ktery pripojite na 12V, na repraky od autoradia, na jack do notebooka a jeste usetrite sachtu od autoradia na neco uzitecneho. Treba voltmetr, ampermetr a tlakomer oleje.
Pokud mate touhu vlastnit televizi bez tuneru jako monitor, tak vidim nasledujici cesty:
- odpalit/vyndat tuner a pokud prijdou, tak to bud skonci ukazanim provrtaneho svaba, nebo soudnim znalcem. Mimochodem mrtvy tuner samozrejme nezari na smesovaci frekvenci superhetu.
- odpalit/vyndat tuner a streva prendat do jine bedny, takze to nebude vypadat na prvni pohled jako televize. Stary Merkur do bedny od stareho VGA monitoru, apod. Pro velke uhlopricky bych to videl na preklizku. Pravne k nicemu, realne to podle me zpusobi, ze neuvidi televizi a tim se clovek vyhne diskusi o umyslne znicenem tuneru a usetri si cas a opruz.
- pokud chcete televizi jen kvuli ziskani velke uhlopricky, doporucuji projektor. Nema tuner, ma jeste vetsi uhlopricku a da se do nej primo pustit VGA/DVI/HDMI.
Ja se na televizi nekoukam pres ctvrt stoleti, takze ani zadnou nemam a timpadem to nemusim resit. S dnesni cenou 21-24" LCD monitoru a projektoru mi prijde zbytecne se tim zabyvat. Leda snad pro osmibita. Napsali mi, at jim zacnu platit. Poslal jsem jim cestne prohlaseni, ze nic takoveho nevlastnim. Pak napsali podruhe a odpovedel jsem jim neco ve smyslu, ze o jejich obsah nemam zajem, prijimac nevlastnim a pokud me budou obtezovat nadale, tak jim to budu fakturovat ve sve hodinovce. Od te doby klid.