Neplacení poplatků České televizi

qwertz

Re:Neplacení poplatků České televizi
« Odpověď #210 kdy: 03. 10. 2018, 15:19:16 »
ČT má právo obeslat odběratele elektřiny a ti mají právo na výzvu do měsíce odpovědět čestným prohlášením, že televizi nemají a neplatit. Pokud neodpoví, vzniká jim povinnost platit bez ohledu na to, jestli televizi mají.
Čestně prohlásit se dá i on-line.

To by bylo všechno hezké, kdy by mohl občan informovat čestným prohlášením sám. Takhle musí čekat, až se ho ČT zeptá, klidně i opakovaně, s rizikem, že z objektivních důvodů nestihne odpovědět do 30 dnů. Ten zákon je prostě prasárna.

Yokotashi

« Odpověď #211 kdy: 03. 10. 2018, 17:23:01 »
Nevim, jestli nekoho jeste zajima puvodne polozena otazka v tomto foru :-).

Nicmene pred par lety jsem cetl, ze existuje nejaka firma, ktera na zakazku odpaluje tunery v autoradiich v autech firemnich flotil, aby nemusely platit nesmyslne castky za to, ze si zamestnanec ma za jizdy do ceho zasunout CDcko, nebo flasku s muzikou. Z toho plyne, ze se za odpaleny, nebo vymontovany tuner nemusi platit. Alespon za nejakych podminek, ktere neznam.

Ohledne autoradii - asi za $8-$10 se da na ebayi koupit zesilovac, ktery pripojite na 12V, na repraky od autoradia, na jack do notebooka a jeste usetrite sachtu od autoradia na neco uzitecneho. Treba voltmetr, ampermetr a tlakomer oleje.

Pokud mate touhu vlastnit televizi bez tuneru jako monitor, tak vidim nasledujici cesty:
- odpalit/vyndat tuner a pokud prijdou, tak to bud skonci ukazanim provrtaneho svaba, nebo soudnim znalcem. Mimochodem mrtvy tuner samozrejme nezari na smesovaci frekvenci superhetu.
- odpalit/vyndat tuner a streva prendat do jine bedny, takze to nebude vypadat na prvni pohled jako televize. Stary Merkur do bedny od stareho VGA monitoru, apod. Pro velke uhlopricky bych to videl na preklizku. Pravne k nicemu, realne to podle me zpusobi, ze neuvidi televizi a tim se clovek vyhne diskusi o umyslne znicenem tuneru a usetri si cas a opruz.
- pokud chcete televizi jen kvuli ziskani velke uhlopricky, doporucuji projektor. Nema tuner, ma jeste vetsi uhlopricku a da se do nej primo pustit VGA/DVI/HDMI.

Ja se na televizi nekoukam pres ctvrt stoleti, takze ani zadnou nemam a timpadem to nemusim resit. S dnesni cenou 21-24" LCD monitoru a projektoru mi prijde zbytecne se tim zabyvat. Leda snad pro osmibita. Napsali mi, at jim zacnu platit. Poslal jsem jim cestne prohlaseni, ze nic takoveho nevlastnim. Pak napsali podruhe a odpovedel jsem jim neco ve smyslu, ze o jejich obsah nemam zajem, prijimac nevlastnim a pokud me budou obtezovat nadale, tak jim to budu fakturovat ve sve hodinovce. Od te doby klid.

« Odpověď #212 kdy: 03. 10. 2018, 20:12:58 »
kvalitniho zpravodajstvi

proválečná propaganda na ČT porušuje hned několik zákonů ČR, zejména § 407 Podněcování útočné války.

https://www.youtube.com/watch?v=bvsA1znquE0

Bot mmm už je zase v provozu, hurá!
Zase bude legrace...

« Odpověď #213 kdy: 03. 10. 2018, 21:43:48 »
a pokud prijdou
jak prijdou? jako ze by od soudu dostali povoleni k domovni prohlidce kvuli koncesionarskym poplatkum?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #214 kdy: 03. 10. 2018, 21:46:39 »
@Václav Jaroměřský: Výborně, začni u sebe a piš sem jen fakta a ne své zmatené domněnky. Začni tím, že zjistíš, jak Česká televize funguje, přečteš si její výroční zprávu a nahlédneš do rozpočtu. Pak zjistíš, že jsou věci trochu složitější a přestaneš sem cpát svůj názor založený na pocitu při dopíjení třetího piva.

Si nepamatuju, že bych za to chtěl platit a rozesílal výhružné dopisy.

Si nepamatuju, že bych někdy potkal chlápka s bouchačkou, kterej by kohokoli nutil si koupit televizní přijímač.

A to je asi ten nejzásadnější problém. Že se platí z přijímače. Já osobně mám v plánu koupi přijímače pro sledování všeho jiného, jen ne televizního vysílání, ale i přesto se na mě povinnost vztahuje. Teda - já bych si i mezi televizními stanicemi několik vybral, jenže není možné si předplatit jen je, protože must-carry balast a tím pádem je tu možnost, že bych o jeden ze sta kanálů ČT mohl zavadit.

Nic, já jsem se jen rozohnil nad příspěvky Filipa Jirsáka.

j

« Odpověď #215 kdy: 03. 10. 2018, 22:04:54 »
...
Si nepamatuju, že bych někdy potkal chlápka s bouchačkou, kterej by kohokoli nutil si koupit televizní přijímač.
Mno vis, leckde jeste porad bezi (dneska uz by to neuhadali, protoze na analogu) trebas prumyslova kamera. Vystup klasika koax, na TV se to naladilo, ale ta TV fungovala vyhradne jako monitor pro ty kamery, ale bez tuneru to samozrejme nefungovalo, a jak bys taky chtel jinak ten signal tahat na desitky nebo i stovky metru.

Na digitalu uz sem to nevidel, tam se to prevazne uz taha po siti at uz metalika nebo optika. Dokonce tu mam prevodniky z analogovyho koaxu na digital. A porad to pro par kamer bezi, protoze fungujou a plnej svuj ucel, tak proc by je nekdo menil.

Presto bys podle tech dementu mel za tu bednu platit. Mozna si reknes, jedna bedna nikoho nevytrhne, ale ve fabrice takovych muze byt par stovek, a firma plati kazdou jednu zvlast.

« Odpověď #216 kdy: 03. 10. 2018, 22:21:37 »
A to je asi ten nejzásadnější problém. Že se platí z přijímače. Já osobně mám v plánu koupi přijímače pro sledování všeho jiného, jen ne televizního vysílání, ale i přesto se na mě povinnost vztahuje. Teda - já bych si i mezi televizními stanicemi několik vybral, jenže není možné si předplatit jen je, protože must-carry balast a tím pádem je tu možnost, že bych o jeden ze sta kanálů ČT mohl zavadit.
Ano, spravedlivější by bylo, kdyby platili všichni, jenže to se asi jen tak prosadit nepodaří. Protože média veřejné služby jsou užitečná každému, bez ohledu na to, zda zrovna sleduje jejich program. Je to stejné, jako když si platíte hasiče, i když u vás zrovna nehoří, platíte armádu, i když nejsme ve válce, a platíte silnici z Horní Dolní do Zapadlé Lhoty, i když po ní nikdy nepojedete.

« Odpověď #217 kdy: 03. 10. 2018, 23:05:38 »
Ať jsi borec, táta od rodiny, normální chlap nebo lotr - pro Ježíše jsi důležitý!
 ;)

gp

« Odpověď #218 kdy: 03. 10. 2018, 23:26:25 »
Platit stovku měsíčně z monitoru, na kterej musí někdo (a ten bere plat) koukat, je pro firmu o stovkách kamer fakt zničující náklad.
Platí se ze zařízení technicky způsobilého přijímat (§2), má-li to nefunkční tuner, neplatí se.
Povinnost odhlásit se (do 15 dnů od nastalé změny) je v §8, odst. 8, takže čekat na výzvu netřeba.
Odpověď NE na prapůvodní otázku, zdali je možno vlastnit přijímač, přijímat a neplatit, je hned v druhém příspěvku.
Spravedlivé je to teď, když chudí a asketové, kteří přijímač ani nemají, platit nemusejí.

ET

« Odpověď #219 kdy: 03. 10. 2018, 23:34:10 »
Protože média veřejné služby jsou užitečná každému

mno dejme tomu, ale na to by mel stacit 1 kanal TV a 1 Radia (jak uz tu nekdo psal) ... nebo s vice kanaly roste uzitecnost?

nedavno jsem narazil na tohle - https://www.youtube.com/watch?v=tDgUnFMQKKA (Maxwellovi démoni) a IMHO mne nevadi, ze udelali chybu (to se stava, i kdyz nekterym zdejsim borcum nikdy), ale ze to zatloukali - o takove uzitecnosti medii se pak da s uspechem pochybovat

Ano

« Odpověď #220 kdy: 03. 10. 2018, 23:44:41 »
Tak to jsem si musel přečíst několikrát : Jirsák :
“Protože média veřejné služby jsou užitečná každému, bez ohledu na to, zda zrovna sleduje jejich program. Je to stejné, jako když si platíte hasiče, i když u vás zrovna nehoří, platíte armádu, i když nejsme ve válce, a platíte silnici z Horní Dolní do Zapadlé Lhoty, i když po ní nikdy nepojedete.

Je tady trochu rozdíl - ty ostatní do mě nelejou propagandu a lži a možná mě na rozdíl od ČT zachrání když budu potřebovat. Ještě nejakej další bezva příměr ? Kolik vám za to platí ?

Lama

« Odpověď #221 kdy: 04. 10. 2018, 00:18:57 »
Protože média veřejné služby jsou užitečná každému

mno dejme tomu, ale na to by mel stacit 1 kanal TV a 1 Radia (jak uz tu nekdo psal) ... nebo s vice kanaly roste uzitecnost?

nedavno jsem narazil na tohle - https://www.youtube.com/watch?v=tDgUnFMQKKA (Maxwellovi démoni) a IMHO mne nevadi, ze udelali chybu (to se stava, i kdyz nekterym zdejsim borcum nikdy), ale ze to zatloukali - o takove uzitecnosti medii se pak da s uspechem pochybovat

Jj, Maxwell je super. Tedy on se, tuším, jmenuje Radek Žemlička, ale to je fuk. Čt měla i horší věci. Třeba ta Chobotova/Poltikovičova reportáž o teleportující se mravenčí královně. Max. demoni se o tom taky zmiňoval. Nebo jejich legendární pořad Detektor -

https://youtu.be/c2GpMu0Typo

A tohle si musím platit.

Lama

« Odpověď #222 kdy: 04. 10. 2018, 00:22:03 »
Protože média veřejné služby jsou užitečná každému, bez ohledu na to, zda zrovna sleduje jejich program.
...............

Důkaz? Nebo aspoň proč si to pan Jirsak myslí?

ET

« Odpověď #223 kdy: 04. 10. 2018, 00:47:59 »
Protože média veřejné služby jsou užitečná každému, bez ohledu na to, zda zrovna sleduje jejich program.
...............

Důkaz? Nebo aspoň proč si to pan Jirsak myslí?

ja si tu uzitecnost dokazu predstavit napr. pri informovani o katastrofe/epidemii/zakonne povinnosti/apod... (internet jeste neni vsude - viz prazske metro vedle v diskuzi, popr. seniori, venkov, apod.)

Lama

« Odpověď #224 kdy: 04. 10. 2018, 01:05:50 »

Logiku to má: mít televizi nezávislou na státním rozpočtu a co nejmíň otravovat.

Sry, ale to logiku nemá. Média nezávislá na státním rozpočtu existují i beztak. Např. komerční tv. Různé videostreamovací služby.