to MP:
jenze takhle muze uvazovat pouze nekdo, kdo ma osobni zkusenost s podnikanim nebo OSVC. Je maximalne naivni po zamestnanci pozadovat cokoliv vice, nez byt zamestnanec a at se to nekomu libi nebo ne, tak drtiva vetsina zamestnancu se bude jen snazit si to v praci odsedet a pripade udelat to co je nezbytne nutne pripadne se tak alespon tvarit.
Navic drtiva vetsina administratorskejch pozic je v podstate udrzba stavajiciho systemu a tudiz je irelevantni ptat se dotycneho na to, co bude tvorit za 3600,- denne. To by mne potom zajimalo, co kazdy den vytvori nekteri mistni jedinci, kteri by pod 250k/mesicne nevstavali z postele.
IT sektor je jedna z oblasti, kde se plati za vzduch. Plati se, kdyz nic nedelate, za to, ze kdyz se neco pokaka, tak to budete resit, plati se kdyz neco delate za to, ze to resite a plati se za to ze resite neco co neni dano standartni smlouvou atd atd. Admin je tu pouze k tomu, aby tu karku tlacil dal a dal a aby to nadale fungovalo. Jednou za cas se neco vymysli, otestuje, nasadi a potlaci se vetsi karka, ale rozhodne to v drtive vetsine pripadu neni tak, ze by clovek denne neco plodil.
Navic v neposledni rade,pokud zamestnavatel hleda zamestnance tak vetsinou proto, ze se snazi zalepit nejakou diru, tedy ze nema dostatek pracovni sily na udrzbu. Pak si spocita, ha, vydelam tolik a tolik, tak to se mi jeden Franta Vonasek sem vejde do nakladu a pokryjeme vice prace. Malo kdy a asi spis skoro nikdy to nefunguje tak, ze bych si pozval nekoho na pohovor, ten by mi rekl za kolik chce delat, ja bych mu to rozpocital a zeptal se ho, co mi teda za ty penize denne muze nabidnout.