Trochu opomijite dulezite veci a to, ze pokud by byly IP jedine veci, ktere fizlove resi, asi by to bylo v pohode. Jenze Velky Bratr to ma dost v merku a vi jak na to.
Zakladni fizlovsky otazky co je ucej ve fizloskolce jsou: Kdo? Kdy? Kde? S kym? Proc? Za jakym ucelem? Za jakych okolnosti?
1.) Mate platebni kartu? (Co az zakazou cash, coz vesmes pomalu zacinaji delat, pomalu omezuji, je to velka vec pro hodne lidi)
2.) Mate mobil? Hovory, priblizna mapa vaseho vyskytu
3.) Kamerovy systemy na barakcich, v metrech, autobusech, travajich (vazne si nekdo mysli, ze ty WIFI tam jsou pro lidi?) a s tim souvisejici biometrika
4.) Auta, od Kapschovy brany to dotahnem k druzicim, GPSku a fotce kazdy 2 km
5.) Internet veci - ja osobne mam treba problem s ipv6 a hnusi se mi to
6.) V Norsku zacali s tim, ze vam daji krabicku na elektromer a z duvodu tzv. ekologie vam pak optimalizuji tarif nebo co, takze vedi, kdy mate pustenou pracku, kdy zehlicku, kdy kavovar, kdy cumite na bednu a kdy jste si pripojil notes
7.) RFID chipy a jejich nechutna miniaturizace, to ze se to mmj. zacina davat na kdejakou vec od obcanky, pasu po OpenKrad az po nahradu carovych kodu.
8.) Pro vetsi bezpecnost deti se zavedou skolni naramky a dite bez naramku do skoly nemuze (v nejaky evropsky zemi uz to pomalu zkousej nebo nekde u svobodnejch za velkou louzi, jednoduse se to da dohledat)
Takze tady to monitorovani IPecek je jenom dalsi platek ze salamu.
Predstavte si: Tesko Mobil, Tesko Banka, Tesko hypermarketna; vyhodne, hlavne vyhodne!
Doporucuju mrknout na film Shadow Government, posledni cast filmu je sice krestanska propaganda, ale samotny koncept filmu neni dle meho nazoru uplne daleko od vsedni reality. Jsem zvedavej kdy skoncime u Minority reportu, ale to uz bude pozde, protoze to bude ideozlocinem neco takovyhleho napsat a nedej Velky Bratre protestovat proti tomu a do toho kominu pujdete rovnou, jako nenapravitelny.
Jediny udrzitelny "rezim" je dlouhodobe anarchismus (jenze prvni obrazek, ktery vetsina z vas vidi, jsou lidi v cernym s molotovama a horici ulice, nikoliv to, co to ve skutecnosti oznacuje). Jenze na to je vetsina lidi moc pitoma, protoze by rozpoutali prave ten chaoz a jejich tupa ega by zacala rabovat a palit a drancovat a znasilnovat, coz delaj defakto i ted, ale organizovane tzv. demokraticky.