Hoj, mam problem si najst pracu v nasom meste ... ak si clovek pozera pracovne ponuky je to sami .net developer, na pracovnych pohovoroch tak isto sa ma potencionalny zamestnavatel snazil ukecat na .net framework. Aky mate nazor na to vy? Oplati sa jave venovat nadalej a odist za pracou inam alebo konvertovat na C# ? Co sa do buducnosti viac oplati ? Vdaka
Tato otazka sa mi zda trochu cudna, ale asi mas iny svetonazor ako napr. ja.
Pre mna je dolezite:
* O aku prac sa jedna a ci bude pre mna zaujimava
* Co je to za firma
* Kolko rocne zarobim
* Ci mam okrem toho nejake bonusy: napr. rocne odmeny, mobil, priplatok na 3. pilier dochodkoveho poistenia, sluzone auto atd ...
a nejaky jazyk resp. technologia pride u mna na rad az potom.
V pripade ze by ma predosle body oslovili a potencionalny zamestnavatel by mi ponukol pracovat s C# napriek tomu ze ovladam iba Javu, tak by som nevahal. Viazat sa striktne na jednu technologiu je podla mna chyba.
Ak mas moznost vyskusat aj nieco ine, myslim ze ti to rozsiri obzor a bude moct z toho profitovat v buducnosti.
Nikto teraz nevie co sa v buducnosti viac oplati. V minulosti napriklad bol dopyt po dBase, Clipper, Delphi, Visual Basic. Skusali tym napriklad nahradit COBOL. Teraz su tieto technologie zabudnute, ale COBOL tu je este stale.
Osobne, ked porovnam C# a Java, tak na zaklade skusenosti s technologiami MS, by som odhadoval, ze Java ma ovela vacsiu perspektivu. Java je novy COBOL a nebude ju mozne len tak nahradit niecim inym. MS len pred par rokmi mal svoje Visual technologie, potom prisiel s .NET zachvilu moze prist s niecim uplne inym.
Ale to nie je dovod preco teraz neist do C# ak bude ponukana praca dostatocne challengujuca a honorovana.
Podla mna najlepsie su na tom vyvojari s know-how v urcitej oblasti, ktori su dost flexibilni a vedia sa prisposobit pozadovanej technologii.