C# .NET vs. Java?

perceptron

Re:C# .NET vs. Java?
« Odpověď #165 kdy: 24. 02. 2015, 20:11:01 »
* o cloud ukladani settingsov neviem
* netbeansy podporuju vsetko mozne (java, c++, webove technologie dodavaju s kazdym releasom), intelij takysto
* paradny debugging je standardom vo vsetkych troch java ide
* debug vlakien je standardom uz dlhu dobu
* hot code swap je standardom uz dlhu dobu, je to vlastnost jvm, akurat to sux pri zmene struktury tried. standardne sa da kupit jrebel ktory obmedzenie obide
* klavesnica je hadam standard od vimu, detto customizacia
* profiler je standardom (eclipse nema zabudovany)
* uml, erd a podobne tooly su v pluginoch, pouzitelnost sa lisi od ide k ide a od pluginu k pluginu
* nasadenie do cloudu sa neriesi
* co sa tyka tempa napriek mytom a bajkam nie je problem ani tak s cpu/hdd ako s ram

Rado2

« Odpověď #166 kdy: 24. 02. 2015, 20:12:27 »
Citace
neviem co madarske
http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_notation
[/quote]

Tak z tohoto linku, čo si postol, si dovolím zacitovať posledné vyjadrenie:

Citace
Microsoft's Design Guidelines discourage developers from using Hungarian notation when they choose names for the elements in .NET Class Libraries, although it was common on prior Microsoft development platforms like Visual Basic 6 and earlier. These Design Guidelines are silent on the naming conventions for local variables inside functions.

Inak mi neni celkom jasné, čo má spoločné Ixxx s Hungarian notáciou a s ktorou. System, či application?
A už vôbec mi neni jasné, prečo to niekomu tak dvíha tlak. Proste niekto kto navrhoval .NET framework rozhodol, že je na niečo užitočné jedoducho identifikovať rozhrania predponou I. V iných jazykoch je zas prípona Interface (PHP?), v Jave vravíte že nie, proste je to fuk, chcel by som vedieť, kto sa na základe tohoto rozhodne, či bude písať v danom jazyku. Táto diskusia by si zaslúžila vlastý thread  ;)

klexis

« Odpověď #167 kdy: 24. 02. 2015, 21:20:33 »
Prostředí by mělo vyžadovat, aby programátor pojmenoval program, třídu nebo objekt. Pokud mu místo toho nabídne nějaký provizorní název a programátor to tak nechá, časem se mu to vymstí. Méně je často lépe.

Tak toto je totalna hovadina, to ani nebudem komentovat.

Pravda je taka ze u nas vo firme kodime aj v jave aj v C# kazdy kto skusal obidve platformy nadava na Javu. Uz len vyvojove prostredia pre .NET su luxusnejsie. Eklips je tragedia ktora furt pada, Android studio je lepsie ale luxusu Viusual Studia sa stale nechyta. Aspon tak hovoria moji kolegovia. Ja sa drzim .NETu k jave ma nikto nedostane.

Maďarské názvy interface jsou vidět i v systémových knihovnách C#. Tyto názvy měnit nemůže.

Systemovych knihovnach C#? myslite ked si programator do projektu naimportuje Windows API funkcie? Cele Windows API je v hungarian notation - napisane v C a C++ (kde sa madarska notacia zvykne pouzivat doteraz). takze je dobre ked sa nazvy naimportovanych funkcii tychto konvencii drzia, ale v .NET je dobrym zvykom obalit ich do objektoveho wrapperu. hungarian notation je relikt z polovice 80tych rokov a v .NETe sa bezne nepouziva.

Cajova_Houba_2

« Odpověď #168 kdy: 24. 02. 2015, 21:40:33 »
Šest stránek diskuze o tom, jestli je lepší psát INejakyInterface, nebo jen NejakyINterface. Páni.

push-pop

« Odpověď #169 kdy: 24. 02. 2015, 21:45:17 »
Inak mi neni celkom jasné, čo má spoločné Ixxx s Hungarian notáciou a s ktorou. System, či application?

System/App je celkem nepodstatne. V madarske notaci se pridavaji pred jmena promennych/funkci prefixy ktere nejak oznacuji typ. Tady se pridava prefix ktery oznacuje ze je to rozhrani. Takze dost podobne.

A už vôbec mi neni jasné, prečo to niekomu tak dvíha tlak. Proste niekto kto navrhoval .NET framework rozhodol, že je na niečo užitočné jedoducho identifikovať rozhrania predponou I. V iných jazykoch je zas prípona Interface (PHP?), v Jave vravíte že nie, proste je to fuk, chcel by som vedieť, kto sa na základe tohoto rozhodne, či bude písať v danom jazyku. Táto diskusia by si zaslúžila vlastý thread  ;)

Myslim ze je to proto ze madarska notace se da obecne povazovat za spatny napad :-)

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #170 kdy: 24. 02. 2015, 21:54:49 »
Uz len vyvojove prostredia pre .NET su luxusnejsie. Eklips je tragedia ktora furt pada, Android studio je lepsie ale luxusu Viusual Studia sa stale nechyta. Aspon tak hovoria moji kolegovia. Ja sa drzim .NETu k jave ma nikto nedostane.

Je to nekolik let zpatky, co jsem prechazel z C# na Javu (a nasledne Scalu). V casech, kdy bylo VS placene se bez R# nedalo pouzivat. Kdyz jsem vyzkousel IntelliJ IDEA dost me prekvapilo, ze se to rovna placenemu Visual Studiu s placenym R# pluginem, presto je to zdarma dostupne. Co se tykalo prechodu mezi IDE, tak jsem pouze prenastavil zkratky na ty naucene z VS a normalne jsem zacal fungovat. Nic me rozhodne nechybelo. Dokonce si myslim, ze naseptavani bylo (v te dobe, nevim jak ted) kvalitnejsi nez ve VS.

Velmi omezene jsem (po donuceni) vyzkousel Eclipse i NetBeans. Oproti IDEA na mne moc dojem neudelaly. Presto se me ale nikdy nestalo, ze by mi Eclipse zhavaroval (nekdy se vlekl velmi line).

Ja sa drzim .NETu k jave ma nikto nedostane.

Zminujete .NET, takze je fer srovnavat s JVM jazyky - napr Scala je zajimava volba. Oproti Jave jde psat mnohem strucneji a vystizneji. Obsahuje hodne vychytavek a ve srovnani s C# na tom byla dost podobne. Neco malo jsem cetl i o Groovy, nevypada to spatne, ale pro me je to asi moc divoke - dynamicke.

JurP

« Odpověď #171 kdy: 24. 02. 2015, 21:58:24 »
Casto krat sa mi pozastavuje mysel, co sa tu za kktiny dokazu rozobrat, este na tolko stranok. Riesit aku notaciu pouzit tam a hentam je ozaj odveci. Ked pridete do firmy a povedia vam, ze maju zauzivane pouzivat IIIInterface, tak budete pouzivat to. A tie zvasty, ktore sa tu rozvinuli na X stranok, vam budu k nicomu... ;)

push-pop

« Odpověď #172 kdy: 24. 02. 2015, 22:03:02 »
Casto krat sa mi pozastavuje mysel, co sa tu za kktiny dokazu rozobrat, este na tolko stranok. Riesit aku notaciu pouzit tam a hentam je ozaj odveci. Ked pridete do firmy a povedia vam, ze maju zauzivane pouzivat IIIInterface, tak budete pouzivat to. A tie zvasty, ktore sa tu rozvinuli na X stranok, vam budu k nicomu... ;)

Kdyby me ve firmne rekli ze pouzivaji "IIIInterface" tak se zbalim a pujdu o dum dal. Najit si jinou praci je celkem snadny kdyz neco umis... :-D

JurP

« Odpověď #173 kdy: 24. 02. 2015, 22:05:10 »
jo to je argument, ked nieco vies...a pridete do inej firmy a tam vam povedia, ze pouzivaju InterfaceABC, tak tiez sa zbalite a odidete, lebo to nevyhovuje vasej predstave? To potom aby ste neostali bez prace :P

push-pop

« Odpověď #174 kdy: 24. 02. 2015, 22:06:45 »
jo to je argument, ked nieco vies...a pridete do inej firmy a tam vam povedia, ze pouzivaju InterfaceABC, tak tiez sa zbalite a odidete, lebo to nevyhovuje vasej predstave? To potom aby ste neostali bez prace :P

Nastesti existujou i firmy kde nejsou sami amateri :-)

Korel

« Odpověď #175 kdy: 24. 02. 2015, 22:09:09 »

Kdyby me ve firmne rekli ze pouzivaji "IIIInterface" tak se zbalim a pujdu o dum dal. Najit si jinou praci je celkem snadny kdyz neco umis... :-D

Třeba u Javy nemusíš ani nic umět a ruce ti utrhají. Dneska už je z IT žumpa, kde je každý, ale většina nic neumí. Takže je otázkou, jak jsi to vlastně myslel.

JurP

« Odpověď #176 kdy: 24. 02. 2015, 22:13:01 »
takze podla notacii sudis ci je clovek amater? tak to je dost chabe. potom aj MS ked pouziva Ixxxx, tak tam robia amateri podla vasho argumentu.

push-pop

« Odpověď #177 kdy: 24. 02. 2015, 22:15:36 »
takze podla notacii sudis ci je clovek amater?

nejen podle notaci, ale celkove podle kodu.

tak to je dost chabe. potom aj MS ked pouziva Ixxxx, tak tam robia amateri podla vasho argumentu.

jo MS je plnej amateru

JurP

« Odpověď #178 kdy: 24. 02. 2015, 22:21:53 »
jo to vravi clovek o ktorom nevieme, co dosiahol a cim sa preslavil :D

push-pop

« Odpověď #179 kdy: 24. 02. 2015, 22:24:23 »
jo to vravi clovek o ktorom nevieme, co dosiahol a cim sa preslavil :D

a kritizuje ho za to druhej clovek o kterym taky nic nevime :D