C# .NET vs. Java?

tt

Re:C# .NET vs. Java?
« Odpověď #180 kdy: 24. 02. 2015, 22:28:14 »
takze podla notacii sudis ci je clovek amater?

nejen podle notaci, ale celkove podle kodu.

tak to je dost chabe. potom aj MS ked pouziva Ixxxx, tak tam robia amateri podla vasho argumentu.

jo MS je plnej amateru

Aktualne java vyvojari jsou uplne mimo, pracuji s pravekou technologii, ve ktere je vsechno dolepovane a vsechny novinky jsou zkopirovane z C#. Java vyvojar se nedostane k modernim vecem. Java nedosahnete takovy siroky zaber technologii jako se C#. Napr pomoci C# muzete programovat serverove casti (pomoci Mono i na linuxu), desktop (WinForms a excelentni WPF), web (ASP.NET a novy vNext, ktery je multiplatformni, typescript, hodne podobny C#, atd...), cloud Azure, mobilni aplikace (WP, android a IOS pomoci Xamarin) a dalsi. C# a cela .NET platforma je tak 10 let popredu pred vsemi dalsimi konkurencnimi technologiemi. Je to tak i kdyz si to vetsina java vyvojaru nechce priznat.
Jak uz bylo zmineno v jednom clanku dnesni Microsoft pod vedenim Satya Nadella je jako byl kdysi Google. Inovativni, open source a atd..

JurP

« Odpověď #181 kdy: 24. 02. 2015, 22:28:27 »
ale ja sa neobuvam do niekoho, po niekom vidiet, ze nieco dokazal a preslavil. to vy robite.

Korel

« Odpověď #182 kdy: 24. 02. 2015, 22:33:23 »

tak to je dost chabe. potom aj MS ked pouziva Ixxxx, tak tam robia amateri podla vasho argumentu.

jo MS je plnej amateru

Aktualne java vyvojari jsou uplne mimo, pracuji s pravekou technologii, ve ktere je vsechno dolepovane a vsechny novinky jsou zkopirovane z C#. Java vyvojar se nedostane k modernim vecem. Java nedosahnete takovy siroky zaber technologii jako se C#. Napr pomoci C# muzete programovat serverove casti (pomoci Mono i na linuxu), desktop (WinForms a excelentni WPF), web (ASP.NET a novy vNext, ktery je multiplatformni, typescript, hodne podobny C#, atd...), cloud Azure, mobilni aplikace (WP, android a IOS pomoci Xamarin) a dalsi. C# a cela .NET platforma je tak 10 let popredu pred vsemi dalsimi konkurencnimi technologiemi. Je to tak i kdyz si to vetsina java vyvojaru nechce priznat.
Jak uz bylo zmineno v jednom clanku dnesni Microsoft pod vedenim Satya Nadella je jako byl kdysi Google. Inovativni, open source a atd..

Tak proč potopili Xbox? To šli všichni dělat C#?

push-pop

« Odpověď #183 kdy: 24. 02. 2015, 22:33:31 »

Jenom pro info - ja delam hlavne c++

Zmenit image po tech letech bude dost tezky, ale jestli se ukaze ze je to pravda tak ja jim klidne dam sanci. Zatim o tom ale presvedcenej nejsem.

push-pop

« Odpověď #184 kdy: 24. 02. 2015, 22:35:52 »
ale ja sa neobuvam do niekoho, po niekom vidiet, ze nieco dokazal a preslavil. to vy robite.

Mohl bych sem napsat na cem jsem delal a delam, ale stejne bys me neveril. A konec koncu na tom stejne nezalezi - nemusim byt pekar abych poznal spatnej chleba...

tt

« Odpověď #185 kdy: 24. 02. 2015, 22:36:24 »

jo MS je plnej amateru

A nazorny priklad:

Uplna novinka v Jave 8 (rok 2014):

public Optional<Article> getFirstJavaArticle() { 
    return articles.stream()
        .filter(article -> article.getTags().contains("Java"))
        .findFirst();
    }

A naproti tomu, LINQ v C#, ktery je s nama od roku 2007:

public Article GetFirstJavaArticle()
{
    return articles.FirstOrDefault(x => x.Tags.Contains("Java");
}

Co vam pripada prehlednejsi, citelnejsi a jednodussi na nauceni??

sadsa

« Odpověď #186 kdy: 24. 02. 2015, 22:54:47 »
Citace
    return articles.stream()
        .findFirst();
    }

{
    return articles.FirstOrDefault(x => x.Tags.Contains("Java"));
}

Ja nenavidim fakt ze nazov metody sa zacina velkym pismenom. Dalej nechapem na prvy pohlad co robi to "default" v tej metode.

Osobne mi vobec nejde o to "na kolko to je riadkov". To je teraz strasne v mode, aby to bolo mega strucne, rataju sa riadky .... "C# je viac strucne, tamto je viac strucne ..." atd atd. To su argumenty uplne o nicom. V case code completition je mi uplne jedno ci to je na tri riadky CEZ FLUENT API alebo na jeden. Mne osobne nevadi ze Java to dala na tri metody a C# len na jednu. Vobec.

Korel

« Odpověď #187 kdy: 24. 02. 2015, 23:00:23 »
Java je totiž král. Kdyby byla tak špatná a pomalá, tak se v ní dnes nebude dělat úplně všechno.

JurP

« Odpověď #188 kdy: 24. 02. 2015, 23:04:28 »
sadsa:

co nechapete na default vo FirstOrDefault? ak by ste vedeli, tak ak pouzijete napr. MyObj obj = default(MyObj), tak obj bude null. Cize vychadza sa z toho, z mojho pohladu.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #189 kdy: 24. 02. 2015, 23:08:36 »
A nazorny priklad:

Uplna novinka v Jave 8 (rok 2014):

return articles.stream()
        .findFirst();
    }

{
    return articles.FirstOrDefault(x => x.Tags.Contains("Java");
}

Nad default bych se asi taky napoprve pozastavil, ale je to IMO jen detail.
Ta C# verze se mi zda, ze nedela uplne presne to stejne, co Java verze, ktera vraci Optional (tj. vzdy ne-null wrapper).

Jen pro zajimavost (pokud chcete teda hodnotit delku) Scala verze:
Citace
def firstJavaArticle = articles.find(_.tags.contains("Java"))

« Odpověď #190 kdy: 24. 02. 2015, 23:12:16 »
a umi ten LINQ v C# retezit operace, co se v jave provadeji nad streamy?

JurP

« Odpověď #191 kdy: 24. 02. 2015, 23:13:20 »
citatelnejsie mi pride veru C# verzia a aj menej narocna na zapis. To potom mozme popriet tvrdenie, ze to co urobim v C++ spravim na 6 riadkov, tak v C# na 2 riadky

push-pop

« Odpověď #192 kdy: 24. 02. 2015, 23:29:03 »
citatelnejsie mi pride veru C# verzia a aj menej narocna na zapis. To potom mozme popriet tvrdenie, ze to co urobim v C++ spravim na 6 riadkov, tak v C# na 2 riadky

c++ kdyby to nekoho zajimalo:

Article *get_first_java_article() {
      auto i = std::find_if( articles.begin(), articles.end(),
                        [](Article *a) { return a->tags.count("java"); });
      return i != articles.end() ? *i : nullptr;
   }

Jinak prijde me ten priklad mirne usitej na miru c#. Ten kod tam vychazi kratsi protoze na tuhle konkretni vec tam je library funkce. V ostatnich jazycich treba neni ale na par radku si ju muzu dodelat...

sadsa

« Odpověď #193 kdy: 24. 02. 2015, 23:46:52 »

c++ kdyby to nekoho zajimalo:

Article *get_first_java_article() {
      auto i = std::find_if( articles.begin(), articles.end(),
                        [](Article *a) { return a->tags.count("java"); });
      return i != articles.end() ? *i : nullptr;
   }

Jinak prijde me ten priklad mirne usitej na miru c#. Ten kod tam vychazi kratsi protoze na tuhle konkretni vec tam je library funkce. V ostatnich jazycich treba neni ale na par radku si ju muzu dodelat...

ano suhlasim s vami

mikrom

« Odpověď #194 kdy: 25. 02. 2015, 00:01:57 »
Hoj, mam problem si najst pracu v nasom meste ... ak si clovek pozera pracovne ponuky je to sami .net developer, na pracovnych pohovoroch tak isto sa ma potencionalny zamestnavatel snazil ukecat na .net framework. Aky mate nazor na to vy? Oplati sa jave venovat nadalej a odist za pracou inam alebo konvertovat na C# ? Co sa do buducnosti viac oplati ? Vdaka
Tato otazka sa mi zda trochu cudna, ale asi mas iny svetonazor ako napr. ja.

Pre mna je dolezite:
* O aku prac sa jedna a ci bude pre mna zaujimava
* Co je to za firma
* Kolko rocne zarobim
* Ci mam okrem toho nejake bonusy: napr. rocne odmeny, mobil, priplatok na 3. pilier dochodkoveho poistenia, sluzone auto atd ...
a nejaky jazyk resp. technologia pride u mna na rad az potom.

V pripade ze by ma predosle body oslovili a potencionalny zamestnavatel by mi ponukol pracovat s C# napriek tomu ze ovladam iba Javu, tak by som nevahal. Viazat sa striktne na jednu technologiu je podla mna chyba.
Ak mas moznost vyskusat aj nieco ine, myslim ze ti to rozsiri obzor a bude moct z toho profitovat v buducnosti.
Nikto teraz nevie co sa v buducnosti viac oplati. V minulosti napriklad bol dopyt po dBase, Clipper, Delphi, Visual Basic. Skusali tym napriklad nahradit COBOL. Teraz su tieto technologie zabudnute, ale COBOL tu je este stale.
Osobne, ked porovnam C# a Java, tak na zaklade skusenosti s technologiami MS, by som odhadoval, ze Java ma ovela vacsiu perspektivu. Java je novy COBOL a nebude ju mozne len tak nahradit niecim inym. MS len pred par rokmi mal svoje Visual technologie, potom prisiel s .NET zachvilu moze prist s niecim uplne inym.
Ale to nie je dovod preco teraz neist do C# ak bude ponukana praca dostatocne challengujuca a honorovana.
Podla mna najlepsie su na tom vyvojari s know-how v urcitej oblasti, ktori su dost flexibilni a vedia sa prisposobit pozadovanej technologii.