ja som ani nechcel byt OSVC. ako prislo mi ze zamestnanec ma vacsie vyhody - napr. vo forme benefitov. Znamy pracuje ako OSVC uz roky. Pracoval vela rokov z domu, ale isty cas robil priamo vo firme. Notas mal napr. svoj, ale nic viac. No ale za ten cas som nevidel, ze by si platil nejake skolenie (kupovanie knizok nepovazujem za skolenie), alebo nejake sporty, co niekedy hradi firma. Oplati sa mu to hlavne po financnej stranke. O tom je vlastne aj zivnost a vela ludi to tak robi. Ak je rozdiel aj 700e, tak preco do toho neist.
Ja som siel do zivnosti hlavne kvoli tomu, ze chcem ist v lete este ako student do USA. no ale potreboval som pracu, a zamestnat sa na TPP, by bol problem, pretoze len tak zo dna na den odist, hlavne ak by som mal zmluvu napr. do konca roka, sa neda. Preto som si zalozil zivnost, a podpisal som objednavku s firmou do urciteho mesiaca, co je pre mna vyhodne, pretoze po uplynuti objednavky sa na mna nevztahuje ziadna zmluva, ani nic podobne. A z jednej casti to bolo aj kvoli tomu, ze mi ponukli na TPP 1300e/brutto, co je dost malo na Bratislavu, ked mi ostane asi 1000e/netto. Ako OSVC mam nieco cez 2000e a ked teraz prvy rok neplatim nic, tak sa mi to dost oplati, lebo mi vsetko ostane