Poskytuní vybavení živnostníkovi

peterTT

Re:poskytnutie vybavenia zivnostnikovi
« Odpověď #15 kdy: 18. 02. 2015, 09:45:20 »
takze po spravnosti by to malo byt: moje vybavenie, moje priestory, proste vsetko moje ?

peterTT

« Odpověď #16 kdy: 18. 02. 2015, 09:47:34 »
...ovsem nechodis uz 3 mesice v kuse, kazdy den na 5 a vice hodin a nemas i jine ksefty.

chodim tu uz 3 mesiac, kazdy den a robim min 9h denne :)

JmJ

• 333
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 18. 02. 2015, 09:48:35 »
Citace
racující osoba zde nemusí odvádět tu část sociálního pojištění, kterou v případě zaměstnanců platí zaměstnavatel,
ja si platim socialku.

Citace
Pokud pracovníkovi zajišťuje prostředky pro práci firma, dochází pak často fakticky k dvojímu vykázání nákladů, jednou v účetnictví firmy a podruhé procentem na straně pracovníka
nevykazujem si ziadne naklady, ze mi firma poskytla vybavenie.

Nerozumis.

Firma koupi PC, stul, zidli, pronajme mistnost, plati elektriku. Firma si to da do nakladu a snizi se o to dan (danovy zaklad). Ty jako zivnostnik se zrejme uplatnis naklady "procentem" (v cr to tak lze), tedy reknes, ze bez ohledu na to, jake jsi mel opravdove naklady, tak tve naklady cinily rekneme 50% zisku (% urcuje zakon). Jenze ty si zadne naklady opravdu nemel, vse koupila firma, takze naklady na tvou praci jsou pouzity dvakrat. Jednak je pouzije firma a druhak ty. Cimz ojebavas stat. PC, stul a zidli sis mel koupit sam, firma by to v nakladech nevykazala a tobe se to schova do tech 50%, tak jak to ma spravne byt.

t

« Odpověď #18 kdy: 18. 02. 2015, 09:49:04 »
ja si platim socialku.
nevykazujem si ziadne naklady, ze mi firma poskytla vybavenie.

Tady si počti, jaké znaky vykazuje typický švarcsystém: http://www.podnikatel.cz/specialy/svarcsystem/jak-rozeznat-svarcsystem/

Poznáváš se v tom? Nic proti, je to určitá volba svobody, odpovědnosti za svoje činy, způsob, jak víc vydělat a míň platit. Ale když už se pohybuješ na hraně zákona, tak alespoň nějak rozumně, nevyřvávej to do diskuzních fór a nestěžuj si.

JmJ

• 333
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 18. 02. 2015, 09:49:44 »
...ovsem nechodis uz 3 mesice v kuse, kazdy den na 5 a vice hodin a nemas i jine ksefty.

Pak to sem radeji nepis, protoze tohle je svarc temer jak vysity. V takovem pripade te firma ma zamestnat.

Daemon

« Odpověď #20 kdy: 18. 02. 2015, 09:52:36 »
Nejak nerozumiem. Ved to robi tak X tisic ludi, ak by to bolo az tak nezakonne, tak by lietali same pokuty, nie? Nie je to jedno, ze kancel mi poskytne firma?

Heh... To myslíš vážně?

fredy

« Odpověď #21 kdy: 18. 02. 2015, 09:54:55 »

Ešte daj názov firmy a o týždeň si môžeme prečítať v SME ako to dopadlo  :D

Daemon

« Odpověď #22 kdy: 18. 02. 2015, 10:00:30 »
takze po spravnosti by to malo byt: moje vybavenie, moje priestory, proste vsetko moje ?

Tyvole, to je materiál...
Chlape, ty se na takové věci ptáš? Proboha, ty jsi podnikatel, uvědomuješ si to? Měl bys takové věci vědět. Tebe nenapadlo před tím, než jsi začal podnikat, zjistit si za jakých okolností to máš dělat, jestli náhodou nemáš např. nějaké povinnosti apod. ?

peterTT

« Odpověď #23 kdy: 18. 02. 2015, 10:07:28 »
nad takymi vecami som ani nerozmyslal. naco? skor mi prislo to, ze budem mat vacsi prijem ako zamestnanec. o ine som sa nezaujimal :)

« Odpověď #24 kdy: 18. 02. 2015, 10:08:08 »

Tyvole, to je materiál...
Chlape, ty se na takové věci ptáš? Proboha, ty jsi podnikatel, uvědomuješ si to? Měl bys takové věci vědět. Tebe nenapadlo před tím, než jsi začal podnikat, zjistit si za jakých okolností to máš dělat, jestli náhodou nemáš např. nějaké povinnosti apod. ?

:)
http://forum.root.cz/index.php?topic=10707

Za root krásnější!

« Odpověď #25 kdy: 18. 02. 2015, 10:10:04 »
nad takymi vecami som ani nerozmyslal. naco? skor mi prislo to, ze budem mat vacsi prijem ako zamestnanec. o ine som sa nezaujimal :)

;D :D ;)  :) :D

Gůůůůůd!

Daemon

« Odpověď #26 kdy: 18. 02. 2015, 10:12:33 »

A abych taky odpověděl na Tvoji otázku - pokud potřebuješ nějaký výrobní prostředek, který se Ti nevyplatí pořídit vlastní, můžeš si ho pronajmout. Nemusíš si kupovat vlastní prostory a do nich stůl, židle, počítač. Můžeš si pronajmout kancelář někde v kampusu. Nebo můžeš i používat soukromé vybavení, pokud máš. Kancelář si uděláš doma v prádelně, stůl a židli použiješ po dědovi. Stejně to jen překáží na půdě.

Daemon

« Odpověď #27 kdy: 18. 02. 2015, 10:16:32 »

No, jestli takovým způsobem podniká víc lidí, tak to potom teda potěš koště...
Bílí koně, jako Ty, často končí v base. O tom, že bys měl podávat daňové přiznání, výkazy a občas i platit daně jsi - hádám - asi taky nepřemýšlel.

Lol Phirae

« Odpověď #28 kdy: 18. 02. 2015, 10:33:11 »
To jsme tedy to zdejší úroveň pozvedli, soudruzi... Doporučené čtení - 6 Ads 46/2013 - 35 - zejm. část IIIa. - Znaky závislé práce

;D ::) :P

peterTT

« Odpověď #29 kdy: 18. 02. 2015, 10:41:19 »
to viem, ze mam podavat danove priznanie. taketo veci su mi jasne. aj ze mam platit odvody. teda az po prvom roku podnikania. ale o hentom som neuuvazoval