A ze uz nikto nekontroluje ako si si svojpomocne postavil dom uz ale nie je problem statu alebo bykroratov, ale tvoj, pretoze ty doplatis na chyby a hluposti, ktore si pri stavbe urobil.
Tady nekdo spadl na sisku. To si pis, ze si svuj barak sam nepostavis bez pozehnani uradu. A az postavis, tak bydlet v nem bez razitka taky nebudes.
O tom ze by to bolo bez razitko ani rec nie je. O niecom inom sa hovorilo. Jediny kto dopadol na sisku je j.
Jedinej kdo tu ma nasrano v hlave ses ty, a to ve vsech svych postech.
Re: Hmmm
Uz jsi nekdy videl stavbyvedouciho na velke stavbe? (Za velkou osobne povazuji barak od pul miliardy Kc vyse.) Posledni, co ho trapi jsou nejaky normy, ty jdou uplne mimo nej. Je tam ciste jenom proto, aby se nechal je...at od investora, od svych nadrizenych a aby je...al ty pod sebou.
Stavbyvedouci vubec normy neresi, to je veci prave architekta. Stavbyvedouci resi, jesli mu nejakej kkt nepostavi ten barak vzhuru hohama (nekdy doslova). Resi, jak ma idiot za volantem zacouvat, aby se dal slozit a dalsi radosti.
Jinak papirove je na stavbe proto, aby zajistil plynulost dodavek materialu a aby pripadne lopate vysvetlil, ze ta dira ma bejt siroka 30 a ne 80. Ale jestli je to podle normy, je mu uzadeke, protoze kdyz ma na projektu napsano 30, je jeho ukolem zaridit, aby to bylo 30. A to presto, ze muze vedet, ze to je kktina, ktera nemuze vydrzet.
Jde to. Jde jen o to obejit definici "barak". Bez razitka taky bydli lidi v baraku - "hlidaji stavbu" treba 10-15let. To ze na to nesezenes hypoteku to ne kazdyho zajima a trapi. Stejne tak ze nema cislo popisne. Get real!
Tak ona se da nacerno stavet i dalnice ... a taky to nikoho netrapi ... jinak kdyz ten barak postavis jako chalupu, tak nemusis mit treba vodu a elektriku. Coz ti nijak nebrani v tom bydlet. Alternativne znam pripady, kdy byla trebas nejaka dotace navazana na to, ze se "kopne do zeme", tak se koplo,, vykesovala se dotace, a od ty doby je tam uz 20+let "rozestaveno".