Kam na magisterske studium? (Informatika)

hakuna

Kam na magisterske studium? (Informatika)
« kdy: 10. 01. 2015, 16:44:16 »
Pekny den prajem, koncim bakalara na FEI VSB a rozmyslam kam dalej pokracovat? Rad by som siel do nejakeho mesta kde je vyssia uplatnitelnost v tomto obore (Brno / Praha) rozmyslam nad FEL/FIT CVUT alebo FIT VUT ... viac ma laka skor ta Praha asi ... rad by som pocul vas nazor, mozno niekto mal podobnu dilemu ako ja, dakujem

Kozzi

Re:Kam na magisterske studium? (Informatika)
« Odpověď #1 kdy: 10. 01. 2015, 17:58:59 »
No nevim jak je to s Prahou, kazdopadne na FIT VUTBR to pro tebe bude dost peklo, oproti zlinu je to hodne narocnejsi. Napriklad magistr ve zline je oproti bakalari na FITu asi jako porovnavat skolu se stredni skolou. Ale pokud te to bude bavit a mas zajem se ucit tak si v pohode.

Jinak k uplatneni tu skolu nepotrebujes  ;). Ale ne ze bych te odrazoval. Sam si rikam ze jsem to mel dostudovat dokud jsem na to mel jeste silu :D a nevedel jsem ze to jde i bez titulu

hakuna

« Odpověď #2 kdy: 10. 01. 2015, 18:14:16 »
To je mi jasne ze k uplatneniu skolu nepotrebujem, ide mi hlavne o moznost uplatnenia sa ... pocet pracovnych ponuk programator v ostrave 30 v prahe 450 ... o tomto hovorim :) ale ked uz si vyberam tak chcem aby ta skola zamerana viac prakticky zamerana ako som mal na Bc. preto najviac uvazujem asi o Softverovym ing na FEL CVUT.

hakuna

« Odpověď #3 kdy: 10. 01. 2015, 18:28:57 »
Najlepsie keby sa vyjadril niekto kto studoval int na FEL-u ako bol spokojny so studiom

nevadi

« Odpověď #4 kdy: 10. 01. 2015, 19:25:44 »
Je to špatná fakulta stejně jako všechny další v ČR. Ztráta času pokud máš schopnosti.

« Odpověď #5 kdy: 10. 01. 2015, 19:39:49 »
Projdi si studijní plány a porovnej si, co se kde učí.

mudrc

« Odpověď #6 kdy: 10. 01. 2015, 19:47:29 »
Mě fascinuje, jak si může slovák dovolit ptát se na jakou českou školu se nas*at a to ještě na českým fóru. Měl bys prvně zvažovat školy ve své zemi. Upřímně se bojím situace, že nastoupím do práce a bude tam nějakej slovák. A ještě s českou školou.... to bych ho musel asi brzo vzít tyčí po hlavě. Všichni slováci, se kterýma jsem měl tu čest poznat se ve škole, byli tupá h*vada, kteří vždy byli prospěchem mezi nejhoršími a měli problém s uděláním předmětů na první zápis. A jestli tady vy k*rvy slovenské chcete žít, naučte se aspoň česky, ať vás není tolik poznat poznat.

Ale jen abych nemlel mimo téma, informatika jedině asi na MFF UK.

Sten

« Odpověď #7 kdy: 10. 01. 2015, 20:13:14 »
Nemyslím si, že magisterský titul má v IT smysl. Pokud budete chtít pokračovat na doktorské, mohu doporučit MFF UK nebo FI MUNI.

« Odpověď #8 kdy: 10. 01. 2015, 20:14:14 »
Mě fascinuje, jak si může slovák dovolit ptát se na jakou českou školu se nas*at a to ještě na českým fóru. Měl bys prvně zvažovat školy ve své zemi. Upřímně se bojím situace, že nastoupím do práce a bude tam nějakej slovák. A ještě s českou školou.... to bych ho musel asi brzo vzít tyčí po hlavě. Všichni slováci, se kterýma jsem měl tu čest poznat se ve škole, byli tupá h*vada, kteří vždy byli prospěchem mezi nejhoršími a měli problém s uděláním předmětů na první zápis. A jestli tady vy k*rvy slovenské chcete žít, naučte se aspoň česky, ať vás není tolik poznat poznat.

Dobrou školu dělají (mimo jiné) dobří studenti, takže čím více dobrých slovenských studentů k nám přijde, tím kvalitnější výuka na našich školách bude. Co se týče tvého hodnocení slovenských studentů, strávil jsem v akademickém prostředí dost času a ničeho takového jsem si nevšiml, spíše naopak. Chytří slovenští studenti jsou asi dost chytří na to, aby se ti vyhnuli ;)

JurP

« Odpověď #9 kdy: 10. 01. 2015, 20:24:37 »
mudrc:
To zavadza nejakym rasizmom.

Inac FIT VUT je peklo. Mam tam Bc a stacilo mi. Je to fakt narocne a ti ucitelia su tam dost neustretovi. Takze tam nechod. Ja som siel na FI MUNI obor SSME. No je to dalsia sracka len na titul. A mam pocit, ze ludia, ktori to studuju, tak si myslia, ze budu manazeri a pod sracky. Ja som tam z VUT q dovolim si povedat, ze co sa tyka napr. programovania, tak moje znalosti su inde ako ich. Vela na tomto obore nevie programovat - ani nie je nato zamerany. Ale mne to nic nedava.

Inac banujem, ze som isiel na mgr. Radsej som sa mohol venovat viac praci a zarobit, skola mi nic nedava. Inac mam kamosa co je na VUT a chce ist na PhD lebo zevraj ing a mgr uz nic neznamenaju, a mysli si, ze phd mu otvori cestu na manazera :D

Cobolotobolo

« Odpověď #10 kdy: 10. 01. 2015, 20:33:16 »
Bavi se takhle dva delnici v cekarne na pohovor: Moje skola je lepsi nez tvoje! a v tom prijede majitel firmy jen s maturitou v Aston Martin na parkoviste pod okny.

hakuna

« Odpověď #11 kdy: 10. 01. 2015, 20:46:40 »
to mudrc:

To, ze je uroven skolstva v CZ vyssia ako u nas nieje ziadne tajomstvo, tak preto som sa rozhodol pre Cesko. Co sa tyka toho, ze si narazil na hovada slovakov ja nemozem, a urcite niesu vsetci taky ... ak by sme mali sudit ludstvo len podla nejakeho jednotlivca prislusnej narodnosti chcel by som vidiet kolko "ne-hovad" by na tomto svete podla teba bolo :) inac ako napisal Jakub, ked vidim ako sa chovas necudujem sa, ze ty normalni sa ti oblukom vyhli. A ak tu uz ides riesit prospech tak priemer mam <1.5. Tak prebuducnost, nas usetri tych nezmyslov co pises a ak ti to trha oci tak to necitaj to.

to JurP:

Ako som napisal skolu vyberam schvalne medzi Prahou a Brnom kvoli mestu a je viac moznosti uplatnit sa ... na titule mi az tak nezalezi. Ak by bolo v Ove tolko pracovnych ponuk ako tam kludne tu ostanem pretoze skola vobec nieje taka zla ako tu poniektory pisu ... dala mi slusny zaklad a nelutujem ze som tu siel. Je pravda ze naroky od niektorych profesorov niesu prilis vysoke a prejdu aj nejake lampy, ale to ze budu duty a mat titul je ich problem.
Takze podla teba mam skor volit medzi MUNI a CVUT ?

randolf

« Odpověď #12 kdy: 10. 01. 2015, 21:41:16 »
Pekny den prajem, koncim bakalara na FEI VSB a rozmyslam kam dalej pokracovat? Rad by som siel do nejakeho mesta kde je vyssia uplatnitelnost v tomto obore (Brno / Praha) rozmyslam nad FEL/FIT CVUT alebo FIT VUT ... viac ma laka skor ta Praha asi ... rad by som pocul vas nazor, mozno niekto mal podobnu dilemu ako ja, dakujem

ETH Zurich

davkol

« Odpověď #13 kdy: 10. 01. 2015, 21:48:44 »
@JurP AFAIK se z FIT hromadně přestupuje právě na magisterskou manažeřinu na MUNI. Takže, ehm…

TIL Slováci jsou jiná rasa.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 10. 01. 2015, 21:54:48 »
... ale ked uz si vyberam tak chcem aby ta skola zamerana viac prakticky zamerana ako som mal na Bc. ...
Jak jsem psal v nejakem vedlejsim vlaknu, bc studium na FITu je pomerne dost prakticke a naopak mgr je spise teoreticteji zamereny. Pokud ti, jak pises, nezalezi na titulu a z jak moc "prestizni"* skoly pochazi, tak se FITu obloukem vyhni.

*V poslednich letech probehlo mnozstvi zmen provadenych pod heslem "za zvyseni prestize fakulty/skoly", kdy hazou studentum klacky pod nohy. Navic IMO tim ani nezvysuji uroven absolventu (mysleno pripravenost do zamestnani a teoreticky zaklad), pouze to u absolventu odrazi schopnost tolerovat nesmyslna opatreni a zhorsujici se kvalitu studia (napr. zruseni porizovani zaznamu z prednasek a uzamceni archivnich zaznamu, prestoze byla zakoupena velmi nakladna AV technika, kterou se i chlubi na strankach fakulty).

... Inac FIT VUT je peklo. Mam tam Bc a stacilo mi. Je to fakt narocne a ti ucitelia su tam dost neustretovi. ...
Ano, je to narocne. Ale bc byl alespon hodne prakticky - tuny projektu, dobra pruprava na budouci zamestnani. Na mgr je videt jasny odklon od projektu a praktictejsich temat k tem, ktera jsou ciste teoreticka a v praxi nepouzitelna. K takovym, ktera se hodi opravdu jen lidem, kteri planuji phd a delat vyzkum.

... Inac mam kamosa co je na VUT a chce ist na PhD lebo zevraj ing a mgr uz nic neznamenaju, a mysli si, ze phd mu otvori cestu na manazera :D

:o

Aby mu to ty dvere k manazerovani spis nenavratne nezamcelo.