Takze radsej by som mal volit Brno ?
A co sa tyka FEL, tak ja som zas praveze naopak pocul ze je lepsi ako FIT tak uz teraz fakt neviem co je pravda ...
Podivej, mam tu nejakych rekneme 10 trvalych dodavatelu SW. Z toho jich 80% nema techniky(= ti, co neco delaji, a jen o tom nezvani) v Praze. Vyvojare maj trebas v Hradci, pripadne podobnem "okoli", neco v Brne, pak tu mam Ostravu ... Je to ruzny, ale pokud za "Prahu" vemu to, co se vejde mezi znacky na silnici Prahu oznacujici, je toho minimum.
Na druhou stranu, ze strany zakazniku je prozmenu pomerne silnej tlak na to, aby firma mela lidi lokalne, nebo aby se alespon smluvne zavazala k tomu, ze nebude fakturovat dopravu.
Ad FEL vs FIT - jak si moh pochopit, me zkusenosti jsou pomerne letite. Ale defakto to co popisuju byl jeden z primarnich duvodu proc se to roztrhlo, dalsim duvodem byla vyuka ITcky naprosto irelevantnich predmetu (materialy, pole, ...)
Tak zrovna programování na papír není zase tak špatná věc. Student by měl vědět, co jeho kód dělá, aniž by si ho musel několikrát spustit. I když bazírovat pak na každém středníku je asi přehnané. Možná jsou tam lidé, co používali ještě děrovačku
Problem byl prave v tom, ze nikoho nezajimalo co ze by to asi tak melo delat - tedy jestli mas odpovidajicne funkcni algoritmus, ale jestli ti nechybej ty stredniky, pripadne jestli nemas prehozeny parametry, ... na coz te upozorni kazdej nastroj hned jak zacnes psat.
Velmi mi to pripominalo (naprosto neuveritelny, ale 100% realny) vyuku IT na ZS popisovanou sousedem, kde jim ucitelka-duchodkyne predcitala "zaciname s PC", a za domaci ukol z toho meli delat vetny rozbor. V dalsim rocniku zacla tutez knizku znova ... a PC byly pekne vyskladany podel zdi, a nesmeli na ne sahat.