To je mi jasne ze k uplatneniu skolu nepotrebujem, ide mi hlavne o moznost uplatnenia sa ... pocet pracovnych ponuk programator v ostrave 30 v prahe 450 ... o tomto hovorim ale ked uz si vyberam tak chcem aby ta skola zamerana viac prakticky zamerana ako som mal na Bc. preto najviac uvazujem asi o Softverovym ing na FEL CVUT.
Uvazujes spatnym smerem, v Praze temer zadni vyvojari nejsou. Pokud ma v praglu firma pobocku, tak maximalne par obchodaku. Kvuli drahym najmum predevsim, vyvojari je budou jinde stat +- totez.
Ad FEL ... lol, to myslis vazne? Kdyz uz tak FIT. Jinak osobni zkusenost z FELu (jeste nez se ITci odtrhli), programuje se na papir, a resi se, jestli mas dobre stredniky.
Vysoká škola má dát poznání, které přesahuje hranice takových firem a technologií, které se zrovna teď používají. Technologie je pro teď - mění se, ale teorie zůstává na věky.
Mas blbej nick "naivista" by ti sluselo. Na VS ucej z 70% duchodci, kteri zijou (kdyz mas kliku) technologicky pred 30ti lety. Drtiva vetsina z tech mladsich pak praxi vzivote nevidela. V (nejen)IT plati, ze co platilo dneska rano, je uz ted pravek.
Co je to za nesmysl? Jak jsi na to přišel? Pokud někdo vymyslí v laboratoři skvělý lék, tak je k ničemu?
Pokud ho nikdo nedokaze vyrobit, tak skutecne knicemu je. A takovych veci v IT, kolem kterych existuje spousta uzasny teorie, ale nikdo to nedokaze prakticky realizovat, je pomerne dost.
Keby si mi toto povedat na pohovore, povedal som by som Ti dovidenia. Studovat a nevediet preco.. je mrhanie Tvojim potencialom aj peniazmi statu, ak rozmyslas o statnej skole.
Vzdelani je z hlediska statu jediny vydej penez, ktery lze povazovat s uspechem za investici, protoze se vrati. Pochopitelne, vyzaduje jeste krok B - nehazet lidem klacky pod nohy v podobe prebubrele byrokracie.