Alza zboží s chybnou cenou

jehovista

Re:Alza zboží s chybnou cenou
« Odpověď #15 kdy: 08. 01. 2015, 19:15:55 »
Mas smulu. Mozna bys to mohl jeste uhrat kdybys hral dementa a predstiral, ze jsi myslel ze cena odpovida. Tim, zes to sem napsal ses usvedcil zes chtel zneuzit chyby a alzu "nachytat". Alza ti akorat tak na*ere a podle me je to spravne.

Lemming

« Odpověď #16 kdy: 08. 01. 2015, 19:53:31 »
Viz vyjádření obchodní inspekce výše - pokud je cena špatně o "uvěřitelnou slevu", tak obchod proběhnout musí. Pokud se ale jedná o zjevný omyl, což kamera do auta za 200,- je, tak je obchod neplatný.

Takže bych vzal 10% a byl rád, že jsem ušetřil ;)

j: Jenže tady šlo nejspíš o to, že někdo zadal blbě už tu nákupní cenu (respektive kurs cizí měny). Na to ti žádná kontrola marže nepomůže.

Kit

« Odpověď #17 kdy: 08. 01. 2015, 19:55:10 »
b) v případě, že o zboží zájem nemáte, můžete si vybrat jakýkoliv jiný produkt z nabídky Alza.cz a využít slevu 10 %; zboží Vám doručíme zdarma

Jako 10% to se zatím nepředali.

No vidíš, můžeš na tom vydělat ještě víc, než kdybys na objednávce trval.

Kamisama

« Odpověď #18 kdy: 08. 01. 2015, 20:01:15 »
b) v případě, že o zboží zájem nemáte, můžete si vybrat jakýkoliv jiný produkt z nabídky Alza.cz a využít slevu 10 %; zboží Vám doručíme zdarma

No vidíš, můžeš na tom vydělat ještě víc, než kdybys na objednávce trval.

ano za předpokladu ze bych udělal nakup za cca 38k tak by se mi jejich 10% aji vyplatilo no :-D oproti té chybě, nemluvě o to že na netu se dají najít kupony na slevu 200kč třeba na  při nákupu nad 2k....

Sten

« Odpověď #19 kdy: 08. 01. 2015, 21:57:31 »
Jeste pripodotknu, KAZDEJ alespon trochu normalni ekonomickej system, kontroluje ceny vuci nakupnim uz pri jejich zadavani. Bezny nastaveni pak byva, ze marze pod 10% se uz povazuje za ztratovou (bez ohledu na to co se s oblibou probira kolem 3% za IT a podobny blaboly), a vygenerovani takove ceny nejen ze upozorni zadavatele, ale vetsinou taky zacne posilat maily vsude mozne.

Takze podobna vec neni o chybe zadavatele, ale o vadnem nastaveni systemu.

Spíš někdo zadal do systému už nákupní cenu v € místo Kč.

nechapu

« Odpověď #20 kdy: 08. 01. 2015, 22:16:15 »

Jak nepředali? Ty nic nenabízíš a něco chceš? A za co? Aha, já zapomněl, že v ČR se podobné věci řeší trochu nestandardně. OMG.

Kamisama

« Odpověď #21 kdy: 08. 01. 2015, 22:27:57 »

Jak nepředali? Ty nic nenabízíš a něco chceš? A za co? Aha, já zapomněl, že v ČR se podobné věci řeší trochu nestandardně. OMG.
Dejme tomu že díky jejich chybě jsem mohl ušetřit víc, a dejme tomu že jsem mel objednané dvě kamery atd atd....

kdbk

« Odpověď #22 kdy: 08. 01. 2015, 23:21:25 »
Mas smulu. Mozna bys to mohl jeste uhrat kdybys hral dementa a predstiral, ze jsi myslel ze cena odpovida. Tim, zes to sem napsal ses usvedcil zes chtel zneuzit chyby a alzu "nachytat". Alza ti akorat tak na*ere a podle me je to spravne.

Za předpokladu, že lze dokázat, že příspěvek napsal skutečně on a ne nějaký závistivec z blízkého okolí, aby připravil dotyčného o výhodnou koupi.

h7

« Odpověď #23 kdy: 09. 01. 2015, 00:18:48 »
V televizi pořád slyším od mimozemšťana "slevy až 70 %" apod., tak proč neuvěřit, že něco výrazně zlevnili? Kdo zná běžnou cenu nějaké kamery, když jsou levnější a dražší?

(o férovosti nemluvím, Alza rozhodně fér není - třeba ty propagované "slevy", které vůbec slevy nejsou)

nechapu

« Odpověď #24 kdy: 09. 01. 2015, 00:30:47 »

Dejme tomu že díky jejich chybě jsem mohl ušetřit víc, a dejme tomu že jsem mel objednané dvě kamery atd atd....

Kdyby se na ní nepřišlo, tak určitě, ale pokud se na to přišlo, tak ti nemuseli dát nic. Fakt bych chtěl v ČR mít obchod a nejlépe eshop. To musí být pecka :D

Kamisama

« Odpověď #25 kdy: 09. 01. 2015, 11:33:07 »
Tak jsem jim napsal odpověď na emajl od Ombudsmana, a teď čekám no....

« Odpověď #26 kdy: 09. 01. 2015, 16:13:12 »
Každej může udělat chybu. V případě kdy se očividně jedná o jasnou chybu eshopu kterou chce někdo vychcaně využít by kupec u soudu prohrál s odůvodněním, že jeho požadavek je proti dobrým mravům a slušnému jednání. A já osobně si myslim, že člověk který se o zneužití bycy druhého je prase.

« Odpověď #27 kdy: 09. 01. 2015, 16:18:48 »

Za předpokladu, že lze dokázat, že příspěvek napsal skutečně on a ne nějaký závistivec z blízkého okolí, aby připravil dotyčného o výhodnou koupi.
Tak to by byl veli promyšlený zločin. Nikdo nemusí nic dokazovat. Zboží označí jako nedodatelné, odůvodní to tím že bylo při balení poškozené a je hotovo. Na jednu stranu je nějaká tisícovka pro alzuvnic, na druhou stranu bych z principu nevyjednával.

Naprosto ho chápu.

« Odpověď #28 kdy: 09. 01. 2015, 18:58:53 »

Kdyby se na ní nepřišlo, tak určitě, ale pokud se na to přišlo, tak ti nemuseli dát nic. Fakt bych chtěl v ČR mít obchod a nejlépe eshop. To musí být pecka :D

Ano. Můžeš dávat lidem z cizích zemí vyšší ceny a ještě se tu s tebou lidi budou bavit.
http://www.abclinuxu.cz/blog/DutaVrba/2014/9/alza-jde-do-evropy-za-nizsi-ceny-nez-v-cr

Naprosto ho chápu.

« Odpověď #29 kdy: 09. 01. 2015, 19:42:35 »

Ano. Můžeš dávat lidem z cizích zemí vyšší ceny a ještě se tu s tebou lidi budou bavit.
http://www.abclinuxu.cz/blog/DutaVrba/2014/9/alza-jde-do-evropy-za-nizsi-ceny-nez-v-cr

Pardon. Samozřejmě mám na mysli nižší ceny pro cizince než pro lidi z ČR.