Tak jsem si to prepsal z Javy do Qt/C++

Cobolotobolo

Re:Tak jsem si to prepsal z Javy do Qt/C++
« Odpověď #75 kdy: 07. 01. 2015, 19:34:12 »
Sice jsem napsal trochu neurčitě "NÁMĚT NA DISKUZI", ale že se stane tady to jsem opravdu nečekal.

Semestrálko dej mi 1000,- a udělám ti to. No, tak ne, dej mi 1500,- mám teď zkouškové.

1500 /hod je hodně, dáme ti maximálně 400 Kč/hod + ti necháme poslat předplacenou SIM a 1000 Kč na nutné výdaje. Co ti zbyde bude tvoje, ale semestrálka musí být už hotová do konce týdne. Zadání je dole, můžeš se do toho pustit  8)

http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=66978227993067555305

To je nejaka stredoskolska uloha? Kdyz to je pro tebe tezke, sup s tebou na ucnak. Aspon muzes montovat auta ve fabrice ;)
já to jenom umím řešit jinak  8)

Berte si z nej priklad.

« Odpověď #76 kdy: 07. 01. 2015, 20:13:56 »

Otce a jeho peníze za zadkem večně mít nebudeš.

« Odpověď #77 kdy: 07. 01. 2015, 20:36:57 »
Filip Jirsák, ty pořád asi nechápeš (už mě to nepřekvapuje), že ikdyž nejsem nerd jako ty, pořád si můžu chtít, a snad na to mám i právo, pokecat. Vůbec jsi tu přece nemusel psát.

Tak ať se vrátím k původnímu tématu. Já programuji většinou v Javě, kvůli rychlosti vývoje. Vzhledem k tomu, jak je Java navržena, se v ní prostě snadněji hledají chyby. Třeba v Javě se vám nestane, že byste si někde vykropili paměť, což by se projevilo pádem (a nebo taky ne) v úplně jiné části kódu. Standard Javy rovněž definuje spoustu věcí, které standard C++ nechává na překladači (třeba pořadí, v němž se vyhodnocují parametry). Například kód foo(++bar, bar) je v Javě správný (provede se vždy stejně), ale v C++ by se používat neměl. Pokud chete mít kód v C++ opravdu kvalitní, je tam prostě mnohem více věcí, které si musíte ohlídat.

Pokud mám nějaké věci, kde je kritická rychlost běhu, tak na to použiji C++. Ale s tou pomalostí Javy to také není zase až tak horké, hodně záleží na tom, jak to člověk naprogramuje. Například v jiném vlákně http://forum.root.cz/index.php?topic=8589.msg88863#msg88863 si někdo stěžoval, že je v Javě pomalé násobení matic. Nakonec nebyl problém v Javě napsat kód, který násobil matice (řádově) rychleji, než jeho kód v C++.

« Odpověď #78 kdy: 07. 01. 2015, 21:51:06 »
To jsem zvědav, zda jste opravdu trefil téma, o kterém chtěl Jiri K. diskutovat. V jeho komentáři by tomu nasvědčovalo jenom to, že se výrazy "C++" a Java vyskytují v jednom komentáři. Možná by příště stačilo založit téma takhle:

Citace: Jiri K.
C++, Java

NÁMĚT NA DISKUZI

« Odpověď #79 kdy: 07. 01. 2015, 21:58:01 »
Co se to tu děje? Já myslel, že Silvestr už skončil...

« Odpověď #80 kdy: 08. 01. 2015, 14:10:30 »
V jeho komentáři by tomu nasvědčovalo jenom to, že se výrazy "C++" a Java vyskytují v jednom komentáři.

To mu zase trochu křivdíš :)

neruda

« Odpověď #81 kdy: 08. 01. 2015, 14:57:25 »
Shodou okolnosti prepisuji sve GUI aplikace z Javy (Swing, JavaFX) do QT5.
Uz proste nemam nervy na ruzne aktualizace javy, spousteni pres Webstart a stim souvisejici zavadene zmeny atd.

V porovnani s Javou, QT:
- produkuje sviznejsi a hezci GUI, modernejsi (vec nazoru) a nativnejsi komponenty
- stabilnejsi instalace softwaru, nezavisle na instalaci a aktualizacich javy (opomijim ted javafx deployer)
- lepsi podpora instalatoru / odinstalace z Win
- celkem se me libi QT signaly
- opravdu multiplatformni, vcetne Android/IOS

Nevyhody QT:
- chybi mi neco jako Maven - do konfiguraku napsat dependency, ktera by se sama stahla a pouzila
- proti Jave malo, hure dostupne, hure dokumentovane knihovny na ruzne veci, ktere v Jave jsou "brnkacka" - zip/unzip; export do excelu, pdf, atd atd. v Jave je takovych veci proste mraky, jsou celkem vyzrale, opensource
- v jave se rad proklikavam do zdrojaku pouzivanych knihoven. v C++ je to o rad slozitejsi
- QTCreator je dobre IDE, nicmene principialne v C++ nefunguje pohodlna refaktorizace a staticka analyza jakou znam z Javy
- velmi roztristene kodovaci standardy ruznych C++ knihoven (od pointerove aritmetiky pres objekty atd, kombinovani QT, boost a std ...), Java vice udrzuje uniformni kodovaci strukturu
- velmi roztristene API i v samotnem QT (napr z QFile nemoznost ziskat jmeno souboru, parent adresar atd)
- postradam finally{} (vim ze RAII, ale ...)
- trochu me stvou "mrtve pady" a jaksi zastarale (a opet dost roztristene) osetrovani vyjimek
- chybi mi funkcionalni nadstavby, ktere prinesla Scala ale i Java 8, imutable listy atd

Nevyhody Javy:
- kurvi ji politikareni Oraclu (napr neochota spoluprace s Google/Androidem)
- je relativne blbuvzdorna, takze v komernich korporatnich projektech je casto dost hruzostrasny kod, ktery z 50% tvori indicky copy&paste
- "tady me to pise, ze mam starou verzi javy", "porad me tady neco blika ze mam aktualizovat",  "prestalo mi to chodit", "je to pomaly", "strasne to zere RAM" (napr batch zracovani obrazku s memory leakama v BufferedImage)

Nicmene, i kdyz jsem docela vypsal dost QT/C++ nevyhod, C++ mam rad, jsem schopen dosahnout pozadovaneho cile,
a vysledek je proste na klientske strane (mluvimeli o GUI aplikacich) stabilnejsi a prijemnejsi.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #82 kdy: 08. 01. 2015, 15:20:27 »
@neruda: pekny prispevek (tokhle nejak mel vypadat OP).

- "tady me to pise, ze mam starou verzi javy", "porad me tady neco blika ze mam aktualizovat",  "prestalo mi to chodit"
Tohle neni chyba Javy, ale administratora/uzivatele.

"je to pomaly"
Chyba programatora? Pokud nepocitam start, tak u mensich/strednich GUI aplikaci si myslim ze vysledek nebude prilis znatelny (mozna se pletu, experimentoval jsem jen se swingem). Treba takova IntelliJ IDEA mi prijde svizna (narozdil od Eclipsu, prestoze jsou obe aplikace v Jave).

"strasne to zere RAM" (napr batch zracovani obrazku s memory leakama v BufferedImage)
Prasit se da snad vsude. Pokud nebudu uvolnovat pamet v C++, tak to bude taky zrat RAM, ale prece si nemuzu stezovat, ze je to chyba C++. (Pokud je to opravdu chyba zakladni knihovny, tak se omlouvam, ale co jsem vygooglil tak se to bezne da osetrit pomoci flush/dispose.)

semestralka

« Odpověď #83 kdy: 08. 01. 2015, 16:00:08 »
Sice jsem napsal trochu neurčitě "NÁMĚT NA DISKUZI", ale že se stane tady to jsem opravdu nečekal.

Semestrálko dej mi 1000,- a udělám ti to. No, tak ne, dej mi 1500,- mám teď zkouškové.

1500 /hod je hodně, dáme ti maximálně 400 Kč/hod + ti necháme poslat předplacenou SIM a 1000 Kč na nutné výdaje. Co ti zbyde bude tvoje, ale semestrálka musí být už hotová do konce týdne. Zadání je dole, můžeš se do toho pustit  8)

http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=66978227993067555305

To je nejaka stredoskolska uloha? Kdyz to je pro tebe tezke, sup s tebou na ucnak. Aspon muzes montovat auta ve fabrice ;)

Berte si z nej priklad.

přesně tak
takhle se rozlišujou lidi co dělají pro druhý a na ty co vydělávají  8)
Tyhle lidi neví co je business

******************************************************************************************************************

Otce a jeho peníze za zadkem večně mít nebudeš.

ale teď mám a chci si za to koupit školu.
Někdo jiný by si třeba koupil nový iphon nebo rolexky řekni mi co je na tom špatného když si já místo toho chci koupit školu???
Všichni z toho budeme bohatší. Já dostanu to co chci a ty dostaneš svoje peníze a škola dostane tu zbytečnou práci co po mě chce. Já si tam jdu jen pro titul, proč to komplikovat  8)

Podle mě to Semestrálka až moc dobře ví, že jsem nepsal na hodinu, beztak je to podvodník.

Filip Jirsák, ty pořád asi nechápeš (už mě to nepřekvapuje), že ikdyž nejsem nerd jako ty, pořád si můžu chtít, a snad na to mám i právo, pokecat. Vůbec jsi tu přece nemusel psát.
Už na tom děláš??? mám jinak někoho jiného  8)

máš padáka  :P

« Odpověď #84 kdy: 08. 01. 2015, 16:16:55 »
Já si tam jdu jen pro titul, proč to komplikovat  8)

Tak dostaneš papír. No a k čemu ti bude? Pořád budeš pouze neználek, co neumí naprogramovat ani blbý spojový seznam.

« Odpověď #85 kdy: 08. 01. 2015, 16:39:07 »
Fascinuje mne, jak si blb muze myslet, ze neni blb, jen protoze ma rodice s $$$.
To bude jednou pekna srazka s realitou. Teda pokud to neni jen troll zneuzivajici semestralkovo (at se mu lejno zmeni v jezka!) jmeno.

« Odpověď #86 kdy: 08. 01. 2015, 16:46:45 »
Citace
peníze ale teď mám a chci si za to koupit školu

Oponenti jsou přesvědčeni, že ne všechno jde koupit. Tento postoj by měla zastávat i škola. Jinak řečeno titul není zboží. V tom spočívá jeho hodnota. Kdo se prokazuje titulem, neprokazuje, že měl peníze na to si ho koupit, ale že se něco naučil.

Vy naproti tomu chcete titul koupit a pak s ním prokazovat, že něco umíte. To je ta lež a ten podvod. Pokud se domíváte, že v tom není žádný morální problém, protože obchod jako obchod, nikdo vám to nerozmluví. Názor možná upravíte, až zjistíte, že některé věci nejdou koupit ze své podstaty - láska, vnitřní uspokojení, mezilidské vztahy atd. Na základě toho pak zjistíte, o co se svým jednostranně obchodním postojem ochuzujete .

Pokud vás nebaví úkoly, najděte si jinou školu.

Sten

« Odpověď #87 kdy: 08. 01. 2015, 16:49:51 »
přesně tak
takhle se rozlišujou lidi co dělají pro druhý a na ty co vydělávají  8)
Tyhle lidi neví co je business

Lidé, kteří ví, co je business, a vydělávají, nepotřebují odevzdávat seminárky ;)

peníze ale teď mám a chci si za to koupit školu
Já si tam jdu jen pro titul, proč to komplikovat  8)

Tak proč si prostě nekoupíš titul na škole, která tituly prodává?

hu

« Odpověď #88 kdy: 08. 01. 2015, 16:51:10 »
Ale no tak, to nikoho ještě nenapadlo, že "semestralka" je normální troll, co se baví výstupem místních moralizátorů? Za tu dobu, co tu somruje, by tak banální úlohu už měl dávno vypracovanou. Kdyby byl tak zatíženej na ekonomické aspekty života, jak tvrdí, jistě by mu něco řikal  pojem "cena ušlé příležitosti".

anonym

« Odpověď #89 kdy: 08. 01. 2015, 16:58:18 »
Pokud s programováním začal až na VŠ, tak s tím může mít problém, zvlášť s takovým přístupem...

Jsem ze stejné školy jako "semestrálka", podle toho zadání, protože jsem to měl taky vypracovat, ale dotyčného neznám.