Se zájmem jsem prošel všechny stránky vlákna a s dovolením bych se přidal s žádostí o rady nebo názory. 45 let, v IT zhruba 20 let, z toho cca 16 let se dvěmi přestávkami pro jeden nadnárodní kchorporát. Okolnosti (směřování portfolia produktů, nechtěný souběh projektů ze kterého se mi nedařilo vystoupit, nedobrovolné sáhibování půltuctu nepoužitelných Indů, z toho všeho jednoznačné příznaky vyhoření) mě donutily změnit působiště. Ovšem s celou řadou vedlejších efektů, místo full HO dvakrát týdně openspace, který nedávám, opět souběh několika klientů kterému jsem se bránil jako čert kříži, velký korporát ve kterém se schůzuje, sepisují elaboráty aby se pak přiohnul jeden sloupec v jednom view, styl který mi nesedí.
Nechci po půlroce házet flintu do žita, ale pořád jsem přesvědčený, že to musí jít i líp, najít něco s primárním HO a občasnou návštěvou kanclu, práce na jednom projektu pro jednoho klienta, menší tým, menší zazmrdovanost, vyvážený konzervativní i progresivní přístup (nových technologií se nebát, ale nefrčet on the edge).
Zaměřením jsem SQL a BI developer s přesahem jako občasný analytik, konzultant i architekt. Co by pro mě mohla být další cesta? Najít si jako kontraktor jednoho stálého klienta který je ok s HO? Hledat v jiných kruzích (být na straně odběratele, dělat na inhouse systémech, nenechat se mateřskou firmou prodávat na MD po všech čertech, ...)? Dát si profesní pauzu a dělat chvíli nějaké řemeslo (řekněme že v půltuctu profesí bych na tom byl líp než většina učňů pár let po učňáku)? Chocholoušek? Nebo profesní kouč?