http://www.lukasvik.cz/tvorba-webovych-stranek
Tenhle ti to udela za 45 000,-
Do zacatku potrebujes jen to nejzakladnejsi, aby se ukazalo, jestli ma smysl do toho nalejt vic, jak bude narustat zajem. Pise tam, ze je to prace pro vicero lidi, no i tak se drzi nohama na zemi, si ho dam do zalozek.
Prosil bych tedy od HNUB:
vytvořit jeden web... nemám moc velké nároky, jen datábáze, redakční systém, nějaký ten e-shop to bude, napojení na SAP, včetně generátoru sestav, platební brány, HD kvalita, platím dobře 100.-Kč/hod,
v pátek odpoledne bych poslal zadání, v pondělí to prosím na webhostingu, plně funkční....
Děkuji....
Kdyby tohle nekdo zvladl od kickoffu do konce pilotu i dejme tomu za mesic tak mu lidi utrhnout ruce

Tommm, já vím, v té oblasti se pohybuji už dost dlouho na to, abych věděl, že to takto jak to píše HNUB prostě nefunguje.
Nevím co dělá, ale asi jeho práce je nepodstatná, a vydělává tak málo, že to jinak řešit ani nemůže.
Pár webu už mám za sebou, a byly od 6tis do moc.... dělali se od týdne, po .... dvou letech není stále hotovo.
Záleží na zadání, grafice, a co majitel webu vlastně chce,... a když ví co chce tak to je první výhra, za to dáváme hodně velkou slevu. Protože zadavatele, který ví co chce, jak to chce, a od prvního odsouhlasení zadání nezmění až na 5 písmenek nic, to tak dát do rámečku.
A HNUBe nikdo ti nezaplatí 1/2M dřív než to převezme a je to hotové, takže taky se ti může stát, že na vystavení konečné faktury čekáš rok, dva a někdy se nedočkáš, a můžeš mít právníky jaké chceš... taky už se nám stalo, naštěstí jen za 10tis.... tři měsíce práce .... a po roce co měl odsouhlasit konečnou verzi, a měla se nahrát, oznámil zadavatel, že změnil názor a nechce to.... nebýt to jinak "dobrý" klient ... umlátil jsem ho na místě....
Ale fakt bych chtěl vidět ten luxusní web co udělal v tom generátoru, za 15 hodin. Klidně bych mu zaplatil, pokud je to fakt dobrý, aj 1000,-Kč na hodinu, když bude dělat takhle rychle a dobře. Tedy za hodinu tvorby web kódu, to ostatní beru, že je zdarma.
Pochopitelně, se vším všudy, tedy od prvotního zadání, s tím, že bude muset udělat cca 10-30 rešerší, demo web, kompletně grafiku vč. autorských práv, no a všechny ty blbosti kolem.... a já mu pak s radostí zaplatím těch 15 hodin královským penízem. Kdo by to nevzal za 15tis....
Ale je to blbost.
Dobrý webmaster, webdesigner se může slušně uživit, když má štěstí na klienty. Má-li k sobě lidi, co mu dohazují zakázky a vyřídí mu kolem toho tu veškerou "srajdu", která tam být musí.
Už vidím, jak za tech 15 tis jede 10x z Brna do Prahy, aby odprezentoval ten web někde v zasedačce (protože vedení firmy nemá důvod se dívat na monitor, a za ty peníze chce i výklad), lítal někde s fotákem, a nebo nakupoval licenční fotky, a celou dobu věděl, že zítra se zadavatel může špatně vyspat, a co bylo odsouhlaseno bude změněno.
To je život člověka co dělá weby na zakázku.
Můžete tvrdit, že je to o smlouvách, ale upřímně, vy jste ze začátku měli smlouvy takové, že vše vám bylo zaplaceno ? Nikdo nemohl vás "podrazit" ? Každou smlouvu na každý web jste dávali právníkovi (za jen 1000/hod). Myslím že ne.
HNUB by si měl uvědomit, že my tazatele nezrazujeme, pouze mu dáváme to nejcennější co může dostat. INFORMACE.
A jestli HNUB dělá na zakázku weby v generátoru, je to jeho volba. Pokud to udělal pro sebe, ok, ale co to tu pak plácá.
Ať ukáže nějaký web co dělal. Ať řekne kolik takových webů má za sebou. A neplácá tu, že je dobrých webkóderů jak sraček, a že si každý udělá web sám. Takových youtubistů a googlistů ajťáků potkávám hodně.
Většinou u mne končí jejich "dokonalá" práce. Ne vždy se to, ale pak dá i zachránit...
A pokud má někdo web na to aby ho prezentoval a prodával jeho služby či zboží, tak ten web musí trochu vypadat. A to generátor fakt neudělá.