Zdravím, konečně jsem dozrál na migraci na linuxový desktop.
...
linux (debian+ubuntu)
...
Kubuntu a OpenSuse. Kterou zvolit?
...
Dále by mě zajímalo, jestli na Suse lze provozovat Steam. Oficiální podpora je prý pouze pro Ubuntu.
Pred par rokmi som mal podobny problem.
Najlepsie je ked si najprv vyskusas v sirsom vybere par distribucii vo VirtualBoxe a potom v uzsom vybere este spustit ich napr. aj z LiveCD na tvojom PC. Pretoze neni to len o tom, co chces, ale ci ti to aj bude dobre slapat na tvojom PC - t.j. ci nebudu problemy s grafikou, so sietou, tlaciarnou + scanerom, ... atd.
Ja som svojho casu mal uplne jednoduchu poziadavku - nejaky classic desktop (nie Unity alebo Gnome 3) a LTS. Povodne som uvazoval hlavne o CentOS, pretoze som mal urcite skusenosti s ver 6.5, ktoru som prevadzkoval aj doma vo VirtualBoxe. Nechcel som si ale davat na PC staru verziu, ked uz vtedy bola ver. 7. Zhodou okolnosti mi ale v novej verzii na LiveCD nefungovala siet a nevedel som to spojazdnit, t.j. CentOS som zavrhol. Potom som uvazoval o Kubuntu, ale ked som ho chvilu skusal z LiveCD tak sa mi rozsypala grafika
Nakoniec som skoncil s LinuxMint, pouzivam ho stale uz aj na novej masine.
Takze v tvojom pripade by som v prvom rade vyskusal par distribucii vo VirtualBoxe, na ktorych ti pobezi steam a potom by som z nich vybral tu, ktora bude dobre fungovat s danym HW - to otestujes z LiveCD.