Mně se na linuxu nelíbí, že to je v podstatě jeden velký plagiát. Nevymysleli skoro nic vlastního. Začalo to jako kopie existujících unixů a pokračovalo desktopem jako vykrádačka sunu, nextu, applu a microsoftu.
Aha. Dovol, abych ti připomněl fakta:
1) Widle byly původně GUI nad MS-DOSem, přičemž MS-DOS byl "inspirovaný" (čti vykradený) CP/M od Digital Research.
2) Samo GUI s okýnkama a ovádání myší pak mělo dědečka v XEROXu, od nich to obšlehly jak widle, tak jablkoni.
3) Další OS té doby od M$ je XENIX, varianta UNIXu. Neprosadila se, protože M$ je moc nenažraný a zmrší i hello, word v Basicu.
4) TCP/IP stack se používal od třetí strany, než ho M$ někde sehnal (nevybavuju si, jestli koupil nebo se "inspiroval").
5) Řada NT vznikala původně ve spolupráci s IBM. Ve správným okamžiku z OS/2 byly najednou NT bez ohledu na to, co do projektu vložilo IBM.
6) C# nápadně připomíná Javu (inspirace obojího v C++) a .NET VM s ene náhodou podobá JVM
7) Azure a jejich nová online strategie se "volně inspirovala" Amazonem...
Mám jít víc do hloubky? Zdroj inspirace jsem nedohledal u registrů a jejich update ani u debilní struktury ovladačů v řadě 95, takže to možná je jejich autorský dílo.