Hele a pocita se i iPad? Já mám totiž jen iPad 4 Retinu a iPhone. Z HW hlediska super, tam není co vytknout. Origo obal na iPad stál přes 1000,- , po asi 3 letech se samovolně kompletně rozlepil. Následně když mi iPad spadl na zem, křáplo mu sklo v rohu, ale fachá. Na Facebooku a nejen tam Safari imrvere padá. Dodnes nevím, jak si přes ten iTunes můžu do ipadu přetáhnout nějaký film. Možná že to jde, ale já tím už strávil dlouhý čas hledání a nevím jak. To taky něco vypovídá. Ne o mě, já jsem samozřejmě jen nebohý zákazník, to skvělé Apple UI by se mělo starat. Nejsem schopný dát stahovat něco z netu, aniž by se to ve standby režimu nepřerušilo. O SW už jsem psal. Po nějakém vynuceném updatu mi začal automaticky synchronizovat moje soukromé fotky a dokumenty s iCloudem, aniž by se mě zeptal. Je to prostě vysoce komerční záležitost která z tebe chce pořád tahat peníze. Pro amíky možná dobré, ale pro normální lidi ne.
Co vidím jako výhodu, tak bezpečnost. Můžu v tom mít cokoliv a nemusím se bát, že někdo prolomí přihlášení jako u Androidu. Pokud vím je to na disku i šifrované. U Androidu bych se tak jistě necítil. Nevýhoda toho jsou ovšem sandboxy pro jednotlivé aplikace. Nemůžete kvůli tomu používat něco jako Total Commander. Z toho plyne řada nevýhod.
Nedávno mě naštval iPhone - kdybych měl jen trochu větší příjmy, tak za tohle bych elektroniku okamžitě rozbíjel kladivem: chtěl jsem si nahrát hovor a iPhone mi to prostě zakázal, protože to jako není legálni.