Za sebe musim rict, ze na zadnem pocitaci jsem nebyl tak produktivni, jako jsem na Applu (13" Pro Late 2015). Mam ho dva roky a furt vydrzi cca 5 hodin pomerne intenzivni prace (tedy ze CPU se neflaka). Pred tim, nez jsem presel na Mac, jsem zkousel spoustu i pomerne luxusnich laptopu s Win (vcetne XPS 13 za cca $2.5k) a silel jsem z toho. Proklamovana vydrz baterie se k realite nevstahovala ani omylem, furt jsem musel resit, ze se Windowsum neco nelibilo nebo mi potrebovaly neco ohlasit, nehlede na to, ze i do pomerne drahych laptopu pak vyrobce narval 5400 otacek disk. Pred casem jsem koukal a moda 5400 otackovych disku uz nastesti mizi, stejne jako rozliseni 1024x768, ale pred temi dvema roky to bylo peklo. A oproti tomu stal Mac (asi o $500 drazzi, za cca $2k, ale s 512GB SSD, 16GB ram a super displejem). A ano, displej je papirove lesklej, ale z nejakeho duvodu je to mnohem mensi problem nez u vetsiny jinych displeju. Nevim, jestli to ma nejakej coating, nebo to umi vytahnout jas natolik nahoru, ale jsem spokojenej.
Myslim, ze ten benefit v pouzivani Mac/Apple se neda uplne jednoduse postihnout a predat jinemu cloveku jenom vyctem vlastnost/HW konfigurace. Jedine, co mi vadi je, ze i u Pro rady stale odstranuje konektory. Jenom kdyz mam nekde prednasku, tak abych s sebou nesl tri ruzne dongliky jenom k pripojeni dataprojektoru (pokud tam nevim, co maji za konektor). Dale se nebudu tady vyjadrovat. Ale Apple bych jako laptop pro profika nezatracoval a porovnat to nejde jenom porovnanim RAM, velikosti HDD a rozlisenim obrazovky.