Do týhle fáze se ale nedostaneš přímým teleportem z gymplu.
To záleží na okolnostech. V některých firmách se někteří schopní lidi můžou do téhle fáze dostat relativně rychle. Nejde o to, že by byli takoví géniové, ale o to, že firma takhle prostě funguje a někdo tam jet musí. Matadoři už toho mají plný kecky, tak proč tam neposlat dostatečně zaučeného nováčka, že.
Musíš vědět, že je vůbec možný něco takového dělat.
Jednak nemusíš, protože se ti prostě může stát, že jednoho dne přijde šéf a zeptá se tě, jestli bys chtěl cestovat - pochopitelně tónem, který naznačuje, že jestli nechtěl, nemusíš už zítra chodit. Nebo to dělat chceš a v práci se dozvíš, že to jde, tak po dvou měsících. Naopak na VŠ se to nemusíš dozvědět nikdy.
Teď už je to celkem běžný, ale když já jsem maturoval kdesi v zapadákově, vůbec by mě nenapadlo, že se do takového levelu můžu dopracovat.
Mně to vůbec nepřijde jako "takový level", já bych to nedělal ani za prase. řekl jsem to jenom proto, že mi přijde mírně úsměvná argumentace, že ty pravé neocenitelné kontakty líp než na pracovních cestách získáš tím, že si za poslední usmolenou dvoustovku koupíš Tuzemák a vypaříš ho na kolejích s Lojzou z Horní Krhové.
(Nechci to přehnaně parodovat, jasně, příležitost to je, akorát mi nepřijde tak zjevně lepší než v práci. Moje zkušenost je přesně opačná - na škole jsem se neseznámil prakticky s nikým, v práci s fůrou zajímavých lidí)
A zrovna univerzita je místo, kde máš šanci poznat nové lidi, s nima i nové možnosti.
...čímž se vůbec neliší od práce