Například věříš, že výklad bible je snadný a jednoznačný.
Pochopeni bible je jednoduche. Bibli mame pouzit k tomu abychom uverili v Jezise a v toho kdo ho poslal. To neni nic sloziteho, i dite to dokaze.
Proto potrebujes bibli aby ses naucil bibli. Nevim proc se mne porad snazis presvedcit ze nedokazes rozumet psanemu textu.
Doteď jsem věci nechápal, ale teď jsi mi otevřel oči.
Ke správnému pochopení bible stačí správně pochopit bibli.Vzdyt jo, precti si treba matous kapitola 21. Tam Jezis sam vysvetluje sve podobenstvi. Vzdyt je to jednoduchy, mas to tam i s vykladem. Proc mi rikas ze je tomu nemozne porozumet? Stejne jak tomu porozumeli Jezisovi posluchaci tak tomu na zaklade bible porozumis i ty. Nejsou potreba zadne skoly.
Ty ses ochoten slepe verit v bibli s tim ze se to neda dokazat ale musi se tomu slepe verit. To mi prijde
jako verit 9/11. Tomu jsem neveril nikdy kdyz jsem poprve videl to CG letadlo jak zapadava do veze bez toho aby zpomalovalo nebo se deformovalo tak to jsem si rikal - tohle maj dost spatne udelany. To ze jim v nejakym zaberu temer proletelo budovou naskrz s neposkozenou kabinou to vypovida o ultra amaterech. Nejvetsi komedie byla v Shanksville a v Pentagonu - tam zadny letadlo na 100% nespadlo - nejsou trosky - nebylo letadlo - pry se vyparilo, dost odflakli pripravu. Ocekaval jsem ze si aspon sezenou nejaky dily a prepisou na nich seriovy cisla. V WTC meli pripravu lepsi, udelali impresivne vypadajici diry do veze, zadny trosky letadla uvnitr videt nebyly a pak budova spadla sama od sebe volnym padem.
Jo american ten veri uplne vsemu, to pristani na mesici taky sezrali.