Co se vám nelíbí na linuxu?

Chytrak

Re:Co se vám nelíbí na linuxu?
« Odpověď #90 kdy: 13. 08. 2018, 14:39:10 »
To se celkem lehce řekne, ale hůř udělá. Když dostanete na výběr ...

Nikde není psáno, že je psaní dnešních aplikací procházka růžovou zahradou. Lidé jsou čím dál tím více náročnější a údržba těchto aplikací je též náročnější. (Myslím, že jádro Linuxu mluví za vše)
Každý by měl chápat, že psaní aplikací není pro každého (ano, každý si to může zkusit, každý se to může učit, každý si s tím či oným jazykem může dělat co chce, ale pak to také podle toho dopadá). Věřím, že spousta i dobrých projektů, které např. vlastník opustil, skončilo i třeba jen proto, že se o to nikdo už nechtěl starat nebo by to napsal líp od znova, ale kdo na to ty koule má, že?

Kvalitních aplikací si vážím a rád za ně i zaplatím pokud budou dělat svoji práci výborně a budou mi vyhovovat.

Dost bude záležet na nějakém konkrétním případě, protože pod tímto si člověk může představit cokoli. Myšleno co znamená možnost volby - přesunout tlačítko v UI? Změnit chování? Atd.

Tohle jsem spíš prásknul do větru.. Neměl jsem na mysli nic konkrétního, ale myslím, že pro základní pochopení (že jsem mezi BFU a HardCore fan linuxu) to stačilo. Byť i třeba přesunutí tlačítka by občas potěšilo.

andrej

« Odpověď #91 kdy: 13. 08. 2018, 15:23:18 »
Co se vám nelíbí na linuxu?
myslis gnu/linux?

Majkl

« Odpověď #92 kdy: 13. 08. 2018, 18:36:52 »
Jednoznačně komunita - respektive její fanatická část.

Viz vlákno o "Co se vám nelíbí na Mrkwosoft Windows" a osoby alá "j".

Jakmile někdo slušně zareaguje na nějaký z jeho "problémů" s Win, začne vás okamžitě urážet a přibarvovat si realitu alá "Jo zvlastni ... tech BFUcek mam v ranku asi tak 50 ... vsem sem jim dal na jejich stroje tuxe (teda potom co sem se ujistil, ze hry nehrajou), a jednak jsou naprosto spokojeny (a ti co vedi trochu vic se smejou vsem s desitkama), druhak mam po starostech, protoze nemusim resit samorozesiraci se widle."

Podobně hlasitých osob je bohužel v komunitě dost na to, aby spolehlivě odradili se k Linuxu hlásit i lidi, co ho mají rádi a používají ho.

Pepan

« Odpověď #93 kdy: 13. 08. 2018, 18:51:16 »
Jediné co mi vadí je že při koupi nového hw, hlavně pro usb se musí dlouho hledat aby si člověk nepořídil něco nepodporovaného. Jinak s desktopem (KDE) naprostá spokojenost.

Zrzka

« Odpověď #94 kdy: 13. 08. 2018, 18:57:49 »
Podobně hlasitých osob je bohužel v komunitě dost na to, aby spolehlivě odradili se k Linuxu hlásit i lidi, co ho mají rádi a používají ho.

Fanatici jsou dnes všude, včetně Windows, Apple, ... komunit. Ignorovat :) Nic jinýho s tím neuděláte a rozhodně bych se kvůli nim neostýchal hlásit se k jedné či druhé straně nebo dokonce oběma stranám.

Zrzka

« Odpověď #95 kdy: 13. 08. 2018, 19:00:11 »
Jediné co mi vadí je že při koupi nového hw, hlavně pro usb se musí dlouho hledat aby si člověk nepořídil něco nepodporovaného. Jinak s desktopem (KDE) naprostá spokojenost.

Toto člověk na macOS řeší taky. Na hodně věcech je logo macOS a skutek utek. To samé občas řeším i na Windows, ačkoli tam je toho minimum ve srovnání s Linuxem / macOS.

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #96 kdy: 13. 08. 2018, 19:12:40 »

Toto člověk na macOS řeší taky. Na hodně věcech je logo macOS a skutek utek. To samé občas řeším i na Windows, ačkoli tam je toho minimum ve srovnání s Linuxem / macOS.

mac os je imho jeste mnohem vybiravejsi nez linux, je potreba peclive volit co koupit navic Apple to rozbiji s kazdou novou verzi proto se spis vyplati koupit byt predrazeny genuine Apple prislusenstvi ktery by melo x verzi fungovat

xkwin

« Odpověď #97 kdy: 13. 08. 2018, 20:03:15 »

Fanatici jsou dnes všude, včetně Windows, Apple, ... komunit. Ignorovat :) Nic jinýho s tím neuděláte a rozhodně bych se kvůli nim neostýchal hlásit se k jedné či druhé straně nebo dokonce oběma stranám.
Skutocny problem tychto hc linuxakov nie je ich nazor na nejaky windows, ale ich rady ludom, ktori sa chystaju vyskusat linux.

Adblocek

« Odpověď #98 kdy: 13. 08. 2018, 22:30:07 »

Skutocny problem tychto hc linuxakov nie je ich nazor na nejaky windows, ale ich rady ludom, ktori sa chystaju vyskusat linux.

Jsem bfu windows se mi nelíbí, co mám dělat pokud nemám kámoše co "do toho dělá?" nic.. Jen partu urážlivých dementů co ti dá rady typu, jakto, že tohle nevíš, zagoogli si..., tohle je primitivní na fóru je toho už dost.. Atd.. Nebudu dál rozvíjet proč jsou lidi na Linuxu impotentní a neměli by se množit. Kolikrát by si člověk řekl, že lidi okolo Linux komunity jsou fakt rakovina, ale je to o to horší, že rakovinu nemají, protože jejich odpovědi na dotazy nováčků jsou kolikrát na vražení kolíku do díry kam slunce nesvítí...

Lama

« Odpověď #99 kdy: 13. 08. 2018, 23:43:31 »
Zrzka - Neustálé změny (v GNOME, KDE, ...).
ACPI & uspávání & probouzení - fakticky to není problém Linuxu, ale v obecné rovině ano. Uživatele nezajímá, že to je zpackaná implementace ACPI v daném zařízení.
Nic moc UI / UX - co aplikace to vlastní styl, intuitivnost nula, ...
Svaté války - ano, pořád tu jsou, open source / free je best, blabla, ...
Roztříštěnost - možnost volby? Běžný Franta uživatel ji nechce, chce se naučit jednu věc a tu používat.
Ovladače - problém výrobců, nedodávají nebo uzavřený HW. Opět to BFU nezajímá.

Většina z těch věcí sedne Woknousu jak zadek na hrnec. BTW svaté války nejsou chyba Linuxu jako takového.

Adblocek

« Odpověď #100 kdy: 14. 08. 2018, 00:11:31 »
Zrzka - Neustálé změny (v GNOME, KDE, ...).
ACPI & uspávání & probouzení - fakticky to není problém Linuxu, ale v obecné rovině ano. Uživatele nezajímá, že to je zpackaná implementace ACPI v daném zařízení.
Nic moc UI / UX - co aplikace to vlastní styl, intuitivnost nula, ...
Svaté války - ano, pořád tu jsou, open source / free je best, blabla, ...
Roztříštěnost - možnost volby? Běžný Franta uživatel ji nechce, chce se naučit jednu věc a tu používat.
Ovladače - problém výrobců, nedodávají nebo uzavřený HW. Opět to BFU nezajímá.

Většina z těch věcí sedne Woknousu jak zadek na hrnec. BTW svaté války nejsou chyba Linuxu jako takového.

ACPI na widlích funguje, málokdy ne
UI/UX - ribbon na widlích je dobrá věc
Svaté války - byli, jsou, budou
Roztříštěnost - windows 8/8.1/10 tam to je prostě fakt, ale je Linux o tolik lepší?
Drivery - Njn, dokud Linux nebude mít možnost je rozšířit mezi veřejnost nějakým promem, není důvod tlačit na výrobce, aby na specifický HW psali ovladače pro Linux... Viz můj předchozí post o vyzrálosti uživatelů Linuxu, co radí v "diskuzích"...

Jinými slovy, nehodlám obhajovat Linux ani windows ani Mac OS, ani jedno není dokonalost sama.. A Linux si mimo jiné může za svoji rozšířenost díky své pověsti a komunitě. Ale většině lidí ten s*it zvaný windows vyhovuje protože prostě funguje..

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #101 kdy: 14. 08. 2018, 06:59:22 »
Ribbon nemá snad ani MacOS a je to dost možná důvod, proč je Autodesk Revit jen pro Windows. Já ve svých aplikacích Ribbon nebudu používat, stejnak na něj uživatelé nadávají.

Lama

« Odpověď #102 kdy: 14. 08. 2018, 23:13:21 »

Jsem bfu windows se mi nelíbí, co mám dělat pokud nemám kámoše co "do toho dělá?" nic.. Jen partu urážlivých dementů co ti dá rady typu, jakto, že tohle nevíš, zagoogli si..., tohle je primitivní na fóru je toho už dost.. Atd.. Nebudu dál rozvíjet proč jsou lidi na Linuxu impotentní a neměli by se množit. Kolikrát by si člověk řekl, že lidi okolo Linux komunity jsou fakt rakovina, ale je to o to horší, že rakovinu nemají, protože jejich odpovědi na dotazy nováčků jsou kolikrát na vražení kolíku do díry kam slunce nesvítí...

Přesně takoví jako ty by si měli vytáhnout hlavu z tý svý smradlavý (_|_). Problém je ten, že ty se chceš na něco zeptat, ale na tu samou otázku se chce zeptat třeba desítky nebo stovky případně i tisíce dalších. Uvědomte si všichni laskavě, že s velmi vysokou pravděpodobností daný problém už někdo řešil a vážně není v silách komunity odpovídat každému zvlášť.  Ti lidé to často dělají ve svém volném čase zadarmo. 

Takže jak by řekl Stigur, chovej se jako svéprávnej očkovanej běloch. Nauč se používat Google, hledat řešení a číst návody, postupy, diskuse, wiki, faq.

Nebo co jako čekáš, že za tebou někdo přijede nebo co? Maximálně ti na tvůj dotaz někdo napíše nějaký postup, ale ten postu který ty chceš už často někde je, takže ti většinou dá někdo odkaz na řešení. Ty to řešení vyzkoušej a pokud selže, tak se teprve zeptej co dál.

Já jsem taky kdysi poskytl řešení nějaké pitominy, napsal někam do fóra postup a když se někdo zeptal na tu danou věc, tak jsem ho odkázal na fórum. Protože opravdu nemám čas ani náladu odpovídat plno lidem pořád dokola na tu stejnou věc. A pak příde vylízanej pitomeček a vynadá mi do urážlivých impotentních dementů. To jako WTF? To si pak akorát řeknu, že se na to můžu přïště vys.rat. Opravdu v tomhle poje.baným světě platí pro dobrotu na žebrotu.

Chytrak

« Odpověď #103 kdy: 15. 08. 2018, 08:41:12 »

Přesně takoví jako ty by si měli vytáhnout hlavu z tý svý smradlavý (_|_). Problém je ten, že ty se chceš na něco zeptat, ale na tu samou otázku se chce zeptat třeba desítky nebo stovky případně i tisíce dalších. Uvědomte si všichni laskavě, že s velmi vysokou pravděpodobností daný problém už někdo řešil a vážně není v silách komunity odpovídat každému zvlášť.  Ti lidé to často dělají ve svém volném čase zadarmo. 

Takže jak by řekl Stigur, chovej se jako svéprávnej očkovanej běloch. Nauč se používat Google, hledat řešení a číst návody, postupy, diskuse, wiki, faq.

Nebo co jako čekáš, že za tebou někdo přijede nebo co? Maximálně ti na tvůj dotaz někdo napíše nějaký postup, ale ten postu který ty chceš už často někde je, takže ti většinou dá někdo odkaz na řešení. Ty to řešení vyzkoušej a pokud selže, tak se teprve zeptej co dál.

Já jsem taky kdysi poskytl řešení nějaké pitominy, napsal někam do fóra postup a když se někdo zeptal na tu danou věc, tak jsem ho odkázal na fórum. Protože opravdu nemám čas ani náladu odpovídat plno lidem pořád dokola na tu stejnou věc. A pak příde vylízanej pitomeček a vynadá mi do urážlivých impotentních dementů. To jako WTF? To si pak akorát řeknu, že se na to můžu přïště vys.rat. Opravdu v tomhle poje.baným světě platí pro dobrotu na žebrotu.

To se pak nesmí nikdo divit, že si pak většina nováčků řekne, že Linuxová komunita je jako rakovina.. Chápu, že když se někdo zeptá na tu samou otázku 100x tak se nikomu nechce odpovídat.. Ale zase na druhou stranu, co nová verze distra to potencionálně jiný problémy workaroundy a člověk chce systém používat a né aby člověk sloužil systému. Tak to prostě nefunguje. A pokud si Linuxáci myslí, že to takhle funguje, tak se šeredně mýlí. Takhle prostě uživatelé nefungují.

Třeba kamarád nedávno řešil problém na FreeNAS ohledně diskovýho pole. Někdo mu na FreeNAS fóru poradil, že to nejde přes GUI, ale musí přes terminál, ok překousnul to, ale pokud by to měl prý dělat podruhý, tak tam prostě nahodí Widle párkrát klikne v GUI a hotovo.. Proč to nejde u linuxu?

DragonMaster

« Odpověď #104 kdy: 15. 08. 2018, 08:59:40 »
Štve mě mizerná podpora programů a her.