Já mám fakt linux rád, ale zároveň vnímám negativně jeho roztříštěnost. Problém je v nás lidech. Málokomu se chce přispívat do společného díla a zároveň né každý je ochoten se dohodnout nebo se dělit o zásluhy. Proto každá trubka chce vymyslet svoji distribuci OS, než aby se udělalo něco pořádně. U komerčních os je to podobné, tam za to akorát nemůže rozdílnost a neshoda, ale naopak marketing, jelikož se snaží lidem pořád vnucovat nové věci, i když ve zkutečnosti nové nejsou. U linuxu mi chybí aspoň jeden PC a jeden server za rozumnou cenu. Prostě železo, kde bude linux běžet stabilně. Zátím jsem nci takoveho nenašel, vždy se nakonec dočtu, že dany HW ma bug a zpusobuje nestabilitu OS. Chapu, že by to měl řešit vyrobce toho HW, ale zajimave je, že na Windows ten samy HW funguje dobře. V podstatě jsem na tom tak, že netbook s Windows, hlida linux server, a jakmile selže no tak ho restartuje. Netbook s Windows jede v kuse, linux server, nevydrži běžet dele jak 30dni. Přál bych si koupit hw přimo kompaktibilni a otestovany s linuxem, ale něco takove a levneho se u nas v ČR sehnad neda, zvlašť tiche, bez větráků. Pokud by někdo o něčem takovem věděl, budu moc rád za info. Něco jako RPI, ale x86 a beztěch šilenych přemostění vstupů přes USB a se sata rozhranim. Na výkonu mi nesejde.