Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:MikroTik 2× WAN - nastavení port forward přes konkrétní WAN
« Poslední příspěvek od Don.J kdy Dnes v 13:15:23 »

A nechceš to opravdu zkusit tak, jak jsem napsal? ...bez zbytečných věcí navíc, tedy bez zbytečného přepínání routovacích tabulek atd. prostě jen dvojí NAT.
2
Sítě / Re:Internet od O2 funguje pomalu
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy Dnes v 12:42:44 »
1. Kolega pise o tarifu Max, to je DSLko, ne optika
2. 1:20 a 1:50 byla umela agregace a uz se asi 10 let nepouziva
3. Operatori maji narizeno poskytovat urcitou rychlost po 95 % casu (a tuhle rychlost uvadeji v cenicich/smlouvach/obchodnich podminkach). Pro tarif Max 500 musi byt rychlost po 95 % casu v mesici vetsi nebo rovna 300/60 (down/up), viz cenik sluzeb.

Agregace je uz jen "prirozena", tj. jak se pakety na drate/kabelu promichaji. V pripade DSL je kabel k DSLAMu vyhrazen pro jednu pripojku, takze pokud na nem neni ruseni, nemuze rychlost behem dne vyrazne kolisat (muze mirne kolisat v case, jak se pripojuji/odpojuji zakaznici sdilejici jeden kabel). Oproti tomu uplink z DSLAMu muze byt pretizeny (pokud by to byl jen 1 Gbps spoj, nebo dokonce jen PON link pripojujici vic DSLAMu, muze se to stat hned). Tohle by ale v CETINu taky meli videt.
3
« Poslední příspěvek od honzako kdy Dnes v 11:53:23 »
Já mám za to, že internet pro pro domácnosti má poměr max. 1:20
Takže ti na smlouvě mohou prodat např. 500Mb, ale bude tam poznámka že minimální garantovaná rychlost bude třeba 100Mb

Samotná distribuce přes optiku má také své limity a ten PON dělič může dost podstatně při zvýšeném provozu omezit rychlosti. To je dáno fyzikou.

Nejspíše máš prostě jenom smůlu že vás stahovačů je na jednom splitter víc, a všichni chtějí stahovat po půlnoci.
S tím nic neuděláš.
Pouze ta nejvyšší rychlost, myslím že 1Tb (možná i jen pouze ještě vyšší) je založena na jiné technologii, která si s tím provozem dokáže poradit lépe.

Cetin bude měřit vlákno, a to mu bude procházet v pořádku. U optiky ti to buď funguje, a nebo nefunguje.

4
Bazar / Re:Prodám GPU NVIDIA RTX A4000 16GB
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 11:52:31 »
DaVinci Resolve používá s NIVIDA kartami CUDU a počítá s 32 bit floaty v celé pipeline. Tam nemá Quadro žádnou výhodu (resp. je to stejně ponížené jako GeForce oproti datacenter modelům :)). A často trochu pomůže prostě vyšší takt u těch herních karet. Ne že by na GeForce byl Resolve specificky a úmyslně optimalizovaný.

On je specificky "optimalizovany" pro nektere karty, napr. v 18.5.1 se nachazi tyhle retezce (prvni v okoli kodu na neuronky, takze muze jit jak o optimalizaci na vice vram), nebo naopak nejaky quirk na reseni problemu (K6000 a 1660):
...

To by dávalo smysl. Quirky na bugy v konkrétních modelech jsou v mnoha programech. A naopak třeba pro modely s dvojnásobnou paměti můžou použít nějaký jiný způsob práce s těmi neuronkami, byť je pak stejně otázka, proč si tu velikost dostupné VRAM nezjistí nějakou runtime detekcí a jsou tam nějaké hard-coded stringy.

Ale upřímně se přiznám, že zrovna ty funkce s neuronkami (AI upscale, maskování, generování Z bufferu), co jsou postupně rozšiřovány v posledních verzích Resolve, jsem nikdy takhle napřímo GF/Quadro neporovnával.
Dělal jsem to před pár lety a týkalo se to standardního dekódování RAWů, korekcí, transformací, exportu v různých projektech. Kdy tam opravdu žádný rozdíl nebyl, nebo když byl to to bylo díky vyšším taktům pamětí ve prospěch GF.
5
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 11:29:26 »
DaVinci Resolve používá s NIVIDA kartami CUDU a počítá s 32 bit floaty v celé pipeline. Tam nemá Quadro žádnou výhodu (resp. je to stejně ponížené jako GeForce oproti datacenter modelům :)). A často trochu pomůže prostě vyšší takt u těch herních karet. Ne že by na GeForce byl Resolve specificky a úmyslně optimalizovaný.

On je specificky "optimalizovany" pro nektere karty, napr. v 18.5.1 se nachazi tyhle retezce (prvni v okoli kodu na neuronky, takze muze jit jak o optimalizaci na vice vram), nebo naopak nejaky quirk na reseni problemu (K6000 a 1660):
Kód: [Vybrat]
NVIDIA RTX A6000
NVIDIA RTX 6000 Ada Generation
Quadro RTX 8000

Quadro K6000
GTX 1660
6
« Poslední příspěvek od fkefurt kdy Dnes v 11:23:07 »
Měl jsem stejný problém, různé testy rychlosti dávaly nesmyslné hodnoty. Technik z T-Mobile mi poradil speedtest.net a ten ukazuje správné hodnoty.
7
Nabízím zakázku / Zdarma RHCE certifikace?
« Poslední příspěvek od noonenoone kdy Dnes v 11:20:36 »
Hledám člověka, který chce získat RHCE (nebo již má platnou certifikaci). Je to vhodné pro studenty i zkušené adminy se zájmem o certifikát. Potřebuji takového člověka do projektu. Zájemci prosím pište do PM nebo sem do debaty.
8
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 11:19:23 »
Pak u Quadro HW existuje sync port (ma ji i napr inzerovana A4000), ktery muzete napojit na "NVIDIA Quadro Sync II" a ziskat tim dokonce genlock na externi zdroj - pokud vam jde o nejaky serioznejsi aplikace LED sten. Geforce tento hw sync neumoznuji.

S tímhle mám jeden vcelku vtipný kousek.. Jeden nejmenovaný výrobce celých systémů (appliance, SDI video dovnitř, ven, synchronizace na GenLock - TriLevel/BiLevel, 3D engine běžící na NVIDIA kartě, Linux RT jádro) to měl udělané tak, že tam byla jejich HW SDI karta se vstupem pro synchronizaci a pak tam byla normální low-profile GeForce karta - ještě nějaký Gainward, kde byla proškrábnutá cesta na PCB a napájená propojka na synchronizaci z té jejich karty.
9
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 11:07:59 »
a
Máte pravdu, nicméně Catia je ještě mnohem lépe optimalizovaná a vymáčkne z "Quadra" více, než já ze Solidworks (ano, dlouhé roky funguju v Solidu čili jste se trefil).

Obojí je teď pod jednou firmou, Dassault. Takže mi vcelku dává smysl, že prostě mají užší vazby na NVIDII a v obou softech jsou specifické optimalizace s tím, že je to oboustranně výhodné.
NVIDIA poskytne expertízu a pomoc při vývoji, udělá dedikované aplikační profily v ovladačích (což může ovlivnit mnoho věcí, kámoš mi třeba říkal, že to může zásadně ovlivnit alokaci video paměti, kdy tam je tam třeba pro určité aplikace rovnou přiřazeno víc na geometrii).
Dassault to zas v aplikacích zařízne na konkrétní modely (což mělo podobě víc výrobců, pamatuju si třeba na Adobe, kdy v některých aplikacích neběžely konkrétní funkce na GeForce, dokud se nepřipsalo ID nebo model string do nějakého speciálního texťáku).

Citace
...
Už jsem na tohle téma dost alergický a podrážděný pokaždé, když naběhnou teoretici, co u toho nesedí 10 hodin denně a začnou vytahovat teorie, benchmárky a ilumináty. Proletáři, kteří počítají návázné výpočty dříve, než znají výsledek předchozího výpočtu. Tohle téma rezonuje na všech CAD fórech.

Ano chápu, ale zas to fakt chce vztáhnout ke konkrétní aplikaci. U těchhle hi-end CADů to i vzhledem k jejich ceně a typu nasazení nemá smysl řešit.
Na stranu druhou, pokud to fakt má někdo na výpočty přes CUDU a běžné 3D, nemusí se mu to zdát jako dobrá volba.

S tím zbytečným hádáním jsem to myslel tak, že máte s Danem (RDa) svým způsobem pravdu oba. Quadro opravdu sdíli čipy s GeForce a pro spousty aplikací je to jedno. Ale když patříš do skupiny uživatelů, která využije ty exkluzivní věci a speciální optimalizace, naprosto to dává smysl.
Stejně jako já taky docela dobře vím, proč v těch stanicích a serverech ty Quadra jsou a je mi tak nějak úplně jedno, jestli si někdo myslí, že by tam být nemusely :)
10
Sítě / Re:MikroTik 2× WAN - nastavení port forward přes konkrétní WAN
« Poslední příspěvek od ZAJDAN kdy Dnes v 11:01:55 »
mrkni jeste na rpfilter, matne si vzpominam ze kdyz jsem to ladil tak jsem se tim zabyval
jestli mi pamet slouzi nechces strict ale radsi si to ehm vybinguj :)
díky za tip, ale toto jsem už před lety vypnul a aktuálně mám nastaveno 'no'
Stran: [1] 2 3 ... 10