Super, díky za první komentář k věci, který potvrdil, co jsem si tak nějak myslel. Tedy že by to mělo fungovat a na helpdesku o tom neví, což je častý jev.
IPv4 a IPv6 v samoobsluze vidím, i když mi IPv6 zatím nefunguje. Podle helpdesku to mám zkusit za měsíc. Je teda možné, že stejně přidají rozsah IPv4 do formuláře. Uvidíme.
Mám stejnou službu - pevná IPv4 a IPv6 /64 blok k domácí přípojce, taky normálně na fyzickou osobu.
O PTR na hostname ve své doméně jsem nežádal, ale moje veřejná IP je normálně k vybrání v tom formuláři.
Takže počítám, že kdybych chtěl, tak by to mělo jít. To že je to jen pro B2B se mi zdá blbost.
Jen mě napadá. Protože jste si to teď čerstvě zřídil, tak jestli už to probublalo a ta adresa, co tam zkoušíte zadat je už skutečně ta finální, co máte mít.
Dá se to zkontrolovat v https://moje.o2.cz/ Pod službou připojení k internetu by měla být doplňková "pevná IP adresa" a u ní jsou pak uvedené IPv4 i IPv6 prefix.
Nakonec ještě zkušenost, že s většinou věcí, co jsem v posledních pár letech řešil s domácími přípojkami, mi nejlíp a nejkompetentněji pomohli na chatu, včetně různých rychlých rekonfigurací atp. Je to na stránkách podpory, když sjedete úplně dolů.
Pro ostatní OT pány: O2 jsem si nevybral, byl jsem zákazník Netbox, ti mě prodali Nej.cz a ti mě prodali O2.
Jako rady jít k někomu jinýmu jsou dobrý, ale v baráku je toto jediná optika a funguje dobře. Alternativa Vodafone přes televizní kabel se mi nelíbí, je to nesymetrické a ten jejich modem se mi zdá nestabilní.
Cena pevné IP4v ceníku je strašná, u Netboxu a Nej to bylo kolem 35 korun/měsíc. Teď při přechodu mi za to navrhli cenu 1 kč/měsíc, proti čemuž jsem nijak neprotestoval. Dohromady s internetem je to myslím o 50 korun za měsíc víc, než bylo dřív.